به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، آیت الله محسن اراکی یکشنبه شب در مراسم عزاداری شب هفتم محرم الحرام در حسینیه شهدای قم با ذکر این مطلب که احیای احکام الهی و ایجاد امنیت اجتماعی مهمترین دلایل قیام امام حسین(ع) بودند گفت: عهد امامت در قرآن کریم تبیین شده است که تنها به کسانی می رسد که از سوی خدا تعیین شده باشند.
وی افزود: امام حسین(ع) به عنوان یکی ائمه(ع) این ماموریت مهم را به عهده داشتند و به فرموده قرآن آن کس که در مقابل ایشان قرار می گیرد از ظالمان و فاسقان است؛ این پیمان اساس شکل گیری جامعه بشری است زیرا انسان این عهد را پذیرفته است.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب با نقد جریان فکری غربی در خصوص اداره دنیا بیان کرد: غربی ها و نگاه سکولاریزه شده آنها بیان می کند که خدا دنیا را خلق کرده، ولی دیگری به آن کاری ندارد و بازنشسته شده است که البته این نگاه در تفکرات صهیونیستی نیز تشدید می شود.
وی گفت: این نگاه کاملا با نگاه قرآنی در تعارض است زیرا قرآن کریم بیان می کند که خدا فرمانروا و بشر فرمانبر است؛ نگاه سکولاریستی نگاهی در مقابل دیدگاه قرآنی است؛ این نگاه نیز در اسلام با آغاز حکومت امویان که مروج چنین نگاهی بودند تا حکومت غیرمشروع خود را مشروع جلوه دهند آغاز شد.
آیت الله اراکی بیان کرد: با مطالعه نظام های سیاسی حاکم در جهان به این قطعیت می رسیم که تنها سیستم حکومتی و سیاسی که در آن همه مراتب و سلسله فرمانروایان مسؤول هستند و باید پاسخگو باشند سیستم سیاسی اسلامی است.
وی گفت: پاسخگو بودن از ارکان اصلی این حکومت است و حتی پیامبرانی که حاکم نیز بودند مثل ائمه و مثل ولی فقیه که ادامه دهنده این مسیر است، باید پاسخگو باشند که مهمترین کسی که باید در مقابل آن پاسخ دهند، خداوند متعال است.
وی اظهارکرد: کسانی که به ولایت فقیه و این جایگاه نقد دارند این سیر را یا نفهمیده اند و یا باور ندارند؛ امامان جانشین پیامبر هستند ودر زمان غیبت نیز این مسیر به دست ولی فقیه طی می شوند؛ منکران ولایت فقیه آیا می توانند به این سئوال پاسخ دهند که اگر ولی فقیه نداشته باشیم خدا چگونه فرمانروایی می کند؟ اگر نظر آنها را بپذیریم به این معنی است که در دوره غیبت نیازی به چنین حکومتی نداریم.
استاد حوزه علمیه با ذکر این مطلب که کسانی که قائل به ولی فقیه نیستند چه بخواهند و چه نخواهند راه مسیحیتی را در پیش میگیرند که می گوید خدا بازنشسته شده است گفت: این تضاد عامل همه گرفتارهای ما و مشکلات است زیرا این گونه افراد هنوز به حاکمیت خدا به این شکل عملی باور ندارند.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به قوانین اسلامی بیان کرد: خداوند قوانین و شریعت را برای زندگی آسان ما قرار داده و اگر به قانون التزام نداشته باشیم و قانون را با سلیقه خود معنی و عمل کنیم به جایی نمی رسیم؛ ریشه مشکلات در عدم التزام به قانون است.
وی افزود: قوانین اسلام باید به شکل دقیق و بدون کم و کاست اجرا شود و مثل قوانین بانکداری رایج در کشور اگر دستخوش تغییرات مکرر شود مشکلات را حل نمی کند، ولی بازهم معتقدیم که اگر قانون بد هم خوب اجرا شود مشکلات کمتری خواهیم داشت تا اینکه قوانین خوب، بد عمل شود.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب تصریح کرد: مسئولان ما باید به قوانین التزام داشته باشند و برخی که این التزام را ندارند مشکلات بسیاری برای کشور ایجاد کرده اند؛ وقتی مئسولان رسمی به استقبال یک زندانی و محکوم می روند ریشه بی قانونی ها در کشور شکل می گیرد و افزایش می یابد و در پناه آن اختلاس ها و بی قانونی های مکرر شکل می گیرد؛ حتی اگر این مسئولان معتقد به بی گناهی شخص نیز باشند باید به قانون و قانونگذار و مجری قانون و قوه قضاییه احترام بگذارند تا این رویه در مقابل دستگاه قضایی ادامه نیابد.