شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
مدیریت مشاور و خانواده

حوزه/حجت الاسلام رضایی گفت: تاکنون ۸۱۰ نفر در دوره های آموزش مربی مشاوره حضور یافته اند که ۴۴۸ نفر تاکنون موفق به دریافت گواهی اتمام دوره مقدماتی شده اند.

حجت الاسلام مجتبی رضایی  در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» با اشاره به برپایی دوره های مختلف آموزش مشاور در استان‌های کشور، اظهارداشت: این مدیریت در دو بخش «مشاوره» و «خانواده» خدمات متعددی را به جامعه روحانیت و خانواده معظم ایشان ارائه می دهد.

مدیر مشاوره و خانواده معاونت تهذیب و تربیت حوزه های علمیه با اشاره به بخش مشاوره، افزود: بحمدالله از سال 89 شاهد برگزاری دوره های تربیت مشاوره در قم و استان های کشور هستیم به این صورت که در هر استان از معاون  تهذیب می خواهیم بین 40 تا 60 نفر از اساتید که دارای ویژگی هایی از جمله؛ دارای وجه خوب اخلاقی و شخصیتی باشند، محل مراجعه سایر طلاب و عموم مردم باشند، مهذب و داری حسُن خلق بوده و لذا این مدیریت به این معیارها اکتفا نکرده و از هر 60 نفر طلبه اقدام به گرفتن مصاحبه حضوری و تست می کند تا در نهایت 20 نفر برگزیده از هر استان در دوره های دانش‌پژوهان تربیت مشاور حضور پیدا کنند.

حجت الاسلام  رضایی ادامه داد: این دوره‌ها را در 3مرحله شامل 120 ساعت دوره مقدماتی، 120 ساعت دوره تکمیلی و دوره تخصصی با توجه به تخصص و فراخور بین 60 تا 100 ساعت پشت سر خواهند گذاشت و در نهایت پس از انجام 5 تست استعدادیابی و موفقیت در آن، گواهی پایان دوره را و با مهر دبیرخانه مرکز مدیریت تحویل خواهند گرفت.

مدیر مشاوره و خانواده معاونت تهذیب و تربیت حوزه های علمیه اظهارداشت: اهمیت مسأله حضور در کلاس، فعالیت کلاسی، ارائه پروژه و طرح های تحقیقاتی مرتبط موضوعاتی است که در کلاس های آموزشی نهادینه شده و مورد توجه اساتید و برنامه ریزان دوره است.

این استاد مشاور دامه داد: هر دوره بر اساس استعداد سنجی که انجام می گیرد مشاورین به گروه های پنج گانه؛ خانواده، ازدواج، کودک و نوجوان، استعدادیابی و تحصیلی و روان درمانی تقسیم بندی می شود.

وی با بیان اینکه تا کنون 447 گواهی اتمام دوره مقدماتی صادر شده است، بیان داشت: در استان گلستان دوره تکمیلی تمام شده و بزودی دوره تخصصی تربیت مشاور آغاز می‌شود و در اهواز نیز دوره تخصصی راه اندازی شده است.

حجت الاسلام رضایی گفت: برای کاشان دوره جدید ویژه خواهران و برادران آغاز شده است و دو هفته قبل دوره یزد آغاز و هفته گذشته اولین سرفصل که اصول و فنون مشاوره باشد برای آنان برگزار شد.

مدیر مشاوره و خانواده معاونت تهذیب و تربیت حوزه های علمیه با بیان اینکه کسانیکه در این دوره حضور پیدا می کنند با جدّیت و سختگیری های لازم پذیرش می شوند، ادامه داد: با توجه به سرفصل ها و ارائه نکات علمی، عملی و کاربردی برای داوطلبان، گاهی شاهد حضور فارغ التحصیلان دانشگاهی حتی در مقطع کارشناسی ارشد هستیم.

وی افزود: ارائه نکات کاربردی، بهره گیری از آخرین دستاوردهای روانشناسی رشد و نظرات جدید در علم روانشناسی و مشاوره از ویژگی های بارز دوره های تربیت مشاور مدیریت مشاوره و خانواده معاونت تهذیب حوزه های علمیه می باشد.

مدیر مشاوره و خانواده حوزه های علمیه با بیان اینکه در حال حاضر دوره تکمیلی در 10 استان و دوره تخصصی در دو استان در حال برگزاری است، اظهارداشت: در دوره تکمیلی بخش اعظمی از سرفصل ها به صورت کاملاً کاربردی و عملیاتی به صورت کارورزی حرفه ای (سوپروایزری) به اجرا گذاشته می شود.

حجت الاسلام رضایی در بخش دیگری از سخنان خود به بخش دیگری از فعالیت های این مدیریت اشاره کرد و گفت: با توجه به سیاست بومی سازی فعالیت ها و استفاده از ظرفیت های استانی، بحث اعزام مشاور به مدارس علمیه از سوی ستاد به صف با توجه به شرایط فعلی یک تا دو بار در سال محقق می شود تا خود استان ها مستقل شود.

وی با بیان اینکه در سال 96 بیش از 3هزار ساعت کار صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: در خصوص مشاور ما مساله ای به نام مشاور ثابت در استان ها نداریم ولی در قم 106 مشاور، مباحث مربوط به امور طلاب، مشاوره های فردی، حل و فصل مشکلات موجود، ارائه خدمات مشاوره تحصیلی و خانوادگی را پیگیری می کنند.

مدیر مشاوره و خانواده حوزه های علمیه تصریح کرد: در سال گذشته 20 هزار مورد مشاوره فردی در مدارس علمیه صورت گرفته است.

 استاد حوزه علمیه قم به ارائه دوره های آموزش تخصصی طلاب اشاره کرد و گفت: در قم هسته دوره های همچون؛ «روان درمانی»، «درمان چند بُعدی»، «استعدادیابی»، «راهنمایی و مشاوره تحصیلی»، «روانشناسی» و... تشکیل شده است که هر کدام با توجه به اینکه دارای دبیر و شورایی هستند به صورت مستقل جلساتی را برگزار می کنند و از طریق پیام رسان های اجتماعی در اختیار سایر اعضای گروه قرار می دهند.

انتهای پیام  ۳۱۳/۱۷

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha