به گزارش خبرگزاری «حوزه»، نشست علمی – تخصصی «بررسی ریشه های فرهنگی اجتماعی جنبش جلیقه زرد ها در فرانسه» و تجزیه و تحلیل حوادث و رویداد های اخیر در این کشور، به زبان فرانسوی و در سالن اجماعات موسسه زبان و فرهنگ شناسی و با مشارکت انجمن علمی گروه فرانسه این مرکز و معاونت پژوهش برگزار شد.
در این نشست یکی از کارشناسان مسائل کشور فرانسه بیان داشت: مسئله تحولات اخیر و حوادث چند هفته گذشته در فرانسه به حدی جدی و عمیق است که برای درک و آنالیز بهتر آنها می بایست ساعت ها بحث و گفتگو کرد اما در این مجال کوتاه سعی بر آن است که مختصری از ریشه های فرهنگی و اجتماعی این جنبش مدنی را برای شما تبیین کنیم.
وی سپس ضمن ارائه ویدئو کلیپ هایی کوتاه مبانی و خواسته های جنبش جلیقه زرد های فرانسه را به اختصار برای حضار شرح داد و افزود: همانگونه که همه می دانیم و بارها و بارها برایمان تعریف کرده اند فرانسه کشوریست که از دیرباز به نام حقوق بشر و آزادی بیان شناخته شده اما چیزهایی که در این حوادث اخیر در این کشور شاهد آن بوده ایم کاملا با تصورات ما مغایر است.
* رسانه های فرانسه نسبت به اعتراضات کشور خود سکوت کرده اند
این تحلیل گر مسائل فرانسه اظهارداشت: جالب است بدانید که در این میان رسانه های فرانسه نیز نقش بسزایی ایفا می کنند تا آنجا که تمام سعیشان را بر این قرار می دهند تا سرکوب و اعتراض ملت های دیگر مثل مردم لیبی یا تونس را پررنگ و آشوب نشان دهند اما وقتی نوبت به مسئله اعتراضات در کشور خودشان میرسد ترجیح می دهند سکوت کرده و یا با سیاست های نخ نمای خود این مسئله را وارونه جلوه دهند.
وی در ادامه گفت: ملت فرانسه شهره به این است که در مقابل کوچکترین بی عدالتی و ضایع شدن حقوقشان به خیابان ها می آیند و اعتراض می کنند و حرکت اعتراضی کنونی موسوم به انقلاب جنبش جلیقه زرد ها که از اکتبر سال جاری آغاز شده نیز نمونه ای است از این طبیعت فرانسوی ها که به خیابان ها آمدند و مسائلی از قبیل افزایش قیمت سوخت و انرژی، عوارض و مالیات، پایین آمدن قدرت خرید و ... را دلایل اصلی اعتراض خود قرار دادند.
این استاد دانشگاه همچنین در ادامه بیان داشت: در مقوله فلسفه رنگ ها در قاموس بین الملل هر رنگ نشانه و مفهوم خاص خود را دارد مثلا رنگ قرمز که نشانه توقف و ایست است و یا رنگ سبز که نشانگر حرکت و مجوز عبور است، در این میان رنگ زرد هم نشانه اعتراض و عدم رضایت است که به این دلیل رنگ زرد به عنوان سمبل معترضان فرانسوی ضد نظام سرمایه داری انتخاب شده است.
وی خاطر نشان کرد: سیاست مشت آهنین و سرکوب معترضان هیچگاه عاقبت خوبی نداشته و نخواهد داشت و ما شاهد آن بوده ایم که دولتمردانی که این رویه را پیش گرفته بودند هیچگاه به مقصود خود نرسیدند. قائله اخیر در فرانسه نیز از این قائده مستثنی نیست تا جایی که جلیقه زرد ها در ابتدا فقط به گرانی و بی عدالتی اعتراض داشتند اما زمانی که با مشت آهنین دولت مواجه گشتند، نهایتا خواستار استعفای امانوئل مکرون رئیس جمهور کنونی این کشور شدند که این خود به وضوح بیانگر این مسئله است که قدرت دیپلماسی و مذاکره به مراتب بیشتر است از سرکوب و بگیر و ببند.
* یک سوم زنان مقتول فرانسوی به دست خانواده خود کشته میشود!!
این محقق کشور فرانسه در ادامه ضمن اشاره به مسئله حقوق بشر در فرانسه و کاستی های موجود در اجرای آن افزود: یکی از مصادیق بارز حقوق بشر حمایت از حقوق زنان و کودکان است اما جالب است بدانید که در فرانسه که مهد تمدن و قانون و حقوق بشر است، آمار ها نشان میدهد که از هر سه زن فرانسوی که به هر دلیل به قتل می رسند، یک نفر آنها به دست شوهر و یا خانواده خود کشته شده اند که این مسئله نشانگر متزلزل بودن نظام خانواده و حقوق زنان در این کشور است.
وی در پایان و در پاسخ به سوالی مبنی بر وجود رابطه یا وجوه مشترک بین انقلاب سایر ملت ها همچون انقلاب اسلامی ایران و یا انقلاب در کشور تونس، گفت: من در مقامی نیستم که بخواهم در این مقوله اظهار نظر کنم اما این حقیقت بر هیچکس پوشیده نیست که جوهره و الگوی تمامی انقلاب های چهار دهه اخیر، انقلاب اسلامی ایران بوده اما اصلی ترین و حائز اهمیت ترین نکته در این میان این است که انقلاب ها و قیام ها بدون رهبر و راهنما ناقص و بدون نتیجه خواهند ماند و رمز پیروزی و موفقیت انقلاب اسلامی ایران وجود شخصی عالم و زاهد همچون امام خمینی (ره) است که به راستی ایشان الگوی آزادی خواهی و ظلم ستیزی هستند برای تمام جهانیان.