به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، احمدی، کارشناس و تحلیلگر امور بینالملل در این نشست، انقلاب اسلامی را به اذعان همه کارشناسان و تحلیلگران جهانی، معجزه قرن بیستم نامید و ابراز داشت: برای شناخت پدیدهها باید واقعبین بود و برای بررسی نقش و تأثیر انقلاب اسلامی در عرصه بینالملل باید گذشته، حال و آینده این رویداد مورد توجه قرار گیرد.
وی شناخت فضای شکلگیری انقلاب اسلامی را برای درک ابعاد آن ضروری دانست و ابراز داشت: در آن برهه، دنیا براساس قراردادهای نوشته یا نانوشته، به دو بلوک غرب و شرق با دو قطب ایالات متحده امریکا و اتحاد جماهیر شوروی تقسیم شده بود که این دو قطب بر دو اندیشه لیبرالیسم و سوسیالیسم استوار بودند. رهبران این دو قطب، هر یک خود را کدخدای دنیا دانسته، مدعی قیومیت همه ملتها بودند و شکلگیری هیچ نهضت و حرکتی در دنیا، خارج از چارچوب و میدان طراحیشده توسط این دو بازیگر اصلی ممکن نبود.
وی ادامه داد: در این دوران، سوسیالیسم به جنگ با دین برخاست و دین را افیون ملتها نامید و غرب نیز با طرح لیبرالیسم، نظام خود را جامعترین و کاملترین نظام ممکن بشری معرفی مینمود و اندیشمندان غربی مانند «فوکویاما» با طرح پایان تاریخ، لیبرالیسم را پایانی بر روند تکامل بشر دانست که خردهفرهنگهای دیگر مانند اسلام را در خود هضم خواهد نمود.
سخنران نشست ابراز داشت: با پایهریزی نهضت مستقل به همت امام خمینی(ره)، این حرکت از هر سو به وابستگی به یک جریان متهم گردید، از سویی، محمدرضاشاه، که خود را نماینده جریان لیبرالیسم غربی میدانست، امام(ره) را به وابستگی به بلوک شرق و ارتجاع سرخ متهم مینمود و از سوی دیگر، طرفداران نظام کمونیستی، امام خمینی(ره) را به دلیل نقد و و نفی سوسیالیسم، طرفدار لیبرالیسم میخواندند.
وی با تأکید بر گسترش فرهنگ جدایی دین از سیاست پیش از انقلاب اسلامی در ایران، ابراز داشت: در چنین فضایی، که جدایی روحانیت از سیاست فضیلت دانسته میشد، امام خمینی(ره) بزرگترین نهضت دینی را رقم زد و این حرکت اسلامی، نخستین ثمره انقلاب به شمار میآید. با پیروزی انقلاب اسلامی، گفتمان اسلامی به ضلع جدیدی از بازیگران اصلی عرصه جهانی تبدیل شد و در برابر سوسیالیسم و لیبرالیسم قرار گرفت. پیروزی انقلاب اسلامی موجب شد این دو جریان با وجود اختلافات مبنایی، برای نابودی ضلع جدید با هم متحد گردند.
احمدی، بازگشت به اسلام ناب و احیای هویت اسلامی را در جوامع مسلمان از برکات انقلاب اسلامی برشمرد و خاطرنشان کرد: همه حرکتها و نهضتهای اسلامی پیش از انقلاب اسلامی، در تحقق اهداف خود ناکام بودند یا به انحراف کشیده شدند، ولی با پیروزی انقلاب اسلامی، حرکتهای دیگر و نهضتهای اسلامی نیز حیاتی دوباره یافتند. در این زمینه میتوان به شکلگیری محور مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی اشاره کرد.
کارشناس این نشست ادامه داد: امروزه، جدا از جوامع اسلامی، نهضتهای جهانی گوناگونی با پیروی و الگوگیری از انقلاب اسلامی شکل گرفت، انقلاب اسلامی، مقاومت در فلسطین را جهت داد و با مطرح نمودن روز جهانی قدس، معادلات رژیم اشغالگر قدس را دگرگون و شکستهای پی درپی بر این رژیم تحمیل کرد.
وی جنگ تحمیلی ضد جمهوری اسلامی ایران را نتیجه اتحاد شرق و غرب برای نابودی انقلاب اسلامی یا تضعیف آن دانست و گفت: دشمنان انقلاب پس از شکست و سیلی خوردن از جمهوری اسلامی ایران در جنگ هشت ساله، برای مقابله با پدیده انقلاب اسلامی، به تدارک جنگهای نیابتی در منطقه روی آوردند که به لطف الهی، جمهوری اسلامی ایران در این عرصه نیز سربلند گردید.
سخنران این نشست، پیروزی انقلاب اسلامی را موجب شکوفایی کشور در عرصههایی گوناگون دانست و تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران به برکت انقلاب اسلامی در عرصههای دفاعی، علمی، پزشکی، فناوری و... پیشرفت چشمگیری داشته است.
احمدی، در پایان، با اشاره به سقوط کمونیسم و افول لیبرالیسم در جهان، خاطرنشان ساخت: همان گونه که طبق پیشبینی امام خمینی(ره)، نظام کمونیسم و مارکسیسم به تاریخ پیوسته است، مطابق با بیانات مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی)، هماکنون شاهد حرکت رو به افول نظام لیبرالیسم غربی هستیم.