یکشنبه ۱۶ دی ۱۳۹۷ - ۱۸:۵۶
 فضای مجازی باتلاق خانواده ها شده است/حوزه و روحانیت در مقابل فضای مجازی وظیفه دارند

حوزه/امروز فضای مجازی باتلاق خانواده ها شده و باعث شده زن و مرد نتوانند همدیگر را تحمل کنند. باید کاری کرد این فضا سالم بماند تا جامعه سالم بماند و راه آن برگزاری کارگاه های آموزشی سواد رسانه است.

به گزارش خبرنگارخبرگزاری «حوزه»، آیت الله حسینی بوشهری عصر امروز در همایش سواد راسانه ای که در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم برگزار شد، گفت: در روایتی حضرت علی(ع) فرمودند« آشنا ترین انسان به احوالات مردم کسی است که از اتفاقات و حوادث جامعه شگفت زده نشود». واقعیت این است که درک زمان برای انسانها کار ساز است، با شناخت عمیق می توانیم حقایق را درک کنیم تا گرفتار و غافل گیر نشویم.

امام جمعه قم با بیان این که در روایتی پیامبر(ص) فرمودند« کسی که روزگار خود را بشناسد از آمادگی در برابر آن غافل نمی شود». گفت: امروز نیاز جامعه به رسانه و فضای مجازی امری اجتناب ناپذیر است. همه طبقات باید باهوشیاری به سراغ زمان وزمانه بروند والا اگر آگاهی نداشته باشیم، غرق در فضای مجازی خواهیم شد. اگر آگاهی نسبت به فضای مجازی و زمان نداشته باشیم، قطعا این نا آشنایی خطراتی برای ما به همراه خواهد داشت.

آیت الله حسینی بوشهری اظهارداشت: رسانه و فضای مجازی فرصت و در عین حال تهدید است و نمی توان از تهدید غافل بود، درعین حال که باید از این فضا  بهره برد، باید مهار شود.

نائب رئیس جامعه مدرسین اظهار داشت: اگر جوانی که درگیر این فضاء می شود، بتوانیم بهترین محتوا را برای استفاده در اختیارش قرار دهیم، توانسته ایم او را از خطرات دشمن حفظ کنیم.

امام جمعه قم افزود: امروز دشمن برای فضای مجازی سرمایه گذاری  زیادی کرده است و در این شرایط چیز محرمانه نخواهیم داشت.باید مواظب این تهدید بود و از آن به نفع خودمان بهره ببریم.

دبیر شورای عالی حوزه های علمیه گفت: انسان هوشیار و آگاه کسی است که زمان را می شناسد،آگاهی دارد و برای آن برنامه ریزی می کند.

امام جمعه قم افزود: درگذشته فضای مجازی نداشتیم، ولی در همان زمان برای ضربه زدن به دین، جعل حدیث می کردند و مردم رامنحرف می نمودند. امروز اگر جعل حدیث نیست، فضای مجازی است و این خود تهدید بزرگ است و اگر از این ابزار تهدید درست بهره برداری نشود، انحرفات افزوده خواهد شد.

عضو هیئت رئیسه خبرگان رهبری با بیان این که  حوزه و روحانیت در مقابل فضای مجازی وظایفی دارند، گفت: از جمله آن وظایف ایستادگی در برابر فضای مجازی و این فضای مسموم است، ایستادگی به معنای تولید محتوای مناسب است، باید ازطریق تولید محتوا جوانان را به جامعه و زندگی سالم و دین برگرداند.

وی افزود: هم اکنون 45 میلیون کاربر اینترنتی در کشور وجود دارد و در جهان در رتبه 13 قرار داریم و بدتر از همه بخش عمده از وقت مخاطبین،  درگیر فضای مجازی است.

آیت الله حسینی بوشهری اظهارداشت: رسالت دیگر،  راه انداختن سواد رسانه ای است و برگزار این کارگاه کار بزرگی بود که ازسوی مراکز فرهنگی و مرکز فرهنگی مساجد انجام شده است.

نائب رئیس جامعه مدرسین اظهار داشت: سواد رسانه ای درک متکی برمهارت است که می توان انواع رسانه ها را شناخت. سواد رسانه ای به مخاطبین می آموزد از حالت انفعالی بیرون بیایند یعنی تحت تاثیر فضای مجازی قرار نگیرند؛ ولی متأسفانه افرادی هستند که تحت تاثیر این فضا قرار گرفتند و برای خود و خانواده شان مشکلاتی ایجاد کردند.  

امام جمعه قم افزود: امروز فضای مجازی باتلاق خانواده ها شده و باعث شده زن و مرد نتوانند همدیگر را تحمل کنند، باید کاری کرد این فضا سالم بماند تا جامعه سالم بماند و راه آن برگزاری کارگاه های آموزشی سواد رسانه است.

313/40

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha