به گزارش خبرگزاری «حوزه»، اکبر صحرایی گفت: کتاب دو جلدی «کتیبه ژنرال» را به انتشارات شهید کاظمی سپردم. این کتاب درباره شهید عبدالله اسکندری از شهیدان مدافع حرم نوشته شده است.
این نویسنده ادامه داد: در ابتدا قرار نبود که «کتیبه ژنرال» در قالب رمان نوشته شود اما وقتی پژوهشهای این کتاب پیش رفت، نهایتاً به اثر دو جلدی(هر جلد ۵۰۰ صفحه) تبدیل شد که در آن زندگی سردار از زمان کودکی تا شهادت در سوریه روایت شده است.
صحرایی با بیان اینکه در کتاب «کتیبه ژنرال» کوشیدم با توجه به شخصیت شهید اسکندری حوادث ۵ دهه اخیر کشور که شامل حوادث پیش از انقلاب اسلامی و سیر انقلاب است را نیز روایت کنم، افزود: سیر کتاب از سال ۱۳۴۲ آغاز میشود و تا ۱۳۹۳ یعنی زمان شهادت ایشان ادامه مییابد.
به گفته وی، در این پروسه وقایع سالهای پس از انقلاب در شهر شیراز از جمله ترورها، تاریخچه درگیری با سازمان مجاهدین خلق، عملیات مرصاد، حوادث بعد از جنگ، صلح، انتخابات، اعزام به سوریه و شهادت بیان شده است.
صحرایی یادآور شد: من برای نوشتن پایان کتاب که شهادت سردار اسکندری است، به سوریه سفر کردم. عنوان جلد نخست کتاب «قصرالدشت» به نام محله قدیمی شهر شیراز که محل تولد شهید اسکندری و عنوان جلد دوم «غمحانه» شهری در سوریه و محل شهادت ایشان است.
این نویسنده درباره زمانی که برای نوشتن این کتاب صرف شد، توضیح داد: سال ۱۳۹۳، همزمان با شهادت سردار اسکندری با انجام مصاحبههایی با خانواده شهید این کار را آغاز کردم و چون با شهید اسکندری همکاری و قرابتی نیز در سالهای جنگ تحمیلی و پس از آن یافتم، توانستم پژوهشهای بیشتری حول محور شخصیت او انجام دهم. درواقع شهید اسکندری بهانهای برای پرداختن به سیر انقلاب اسلامی شد. کار نوشتن کتاب ۵ سال به طول انجامید و شخصیت به گونهای بود که حوادث انقلاب به خوبی میتوانست در خلال فعالیتها و شخصیت او بیان شود.
صحرایی افزود: من گمان میکنم که شهید اسکندری میوه درخت انقلاب بود و این کتاب را بیشتر اثری درباره انقلاب اسلامی میدانم تا کتابی برای شهید اسکندری. مخاطب میتواند با شخصیت انقلابی اسکندری همراه شود و متوجه شود که میوه اصلی انقلاب افرادی مثل او هستند نه افرادی که از نام انقلاب اسلامی سوءاستفاده میکنند. فرم داستان به صورت خطی نیست و از تکنیک فلش بک بهره گرفتم. کتاب از زمان شهادت آغاز میشود و با فلشبکهایی به وقایع دیگر زندگی ایشان میپردازد.
313/60