چهارشنبه ۸ آبان ۱۳۹۸ - ۲۲:۴۵
سفرنامه خودمانی و طنزآمیز قدمی به خانه خدا

حوزه/ کتاب «دو شهر عشق» نوشته محمدحسین قدمی به شیوه‌ای جذاب و خواندنی ماجراهای سفر خود و همراهانش به مکه مکرمه را روایت می‌کند که این کتاب از سوی سوره مهر به تازگی روانه بازار نشر شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، محمدحسین قدمی، نویسنده با اشاره به کتاب «دو شهر عشق» که با محوریت سفرنامه وی به دو شهر مکه و مدینه نوشته شده است، گفت: «دو شهر عشق» سفرنامه‌ای است که حاصل سفرم به همراه تعدادی از دوستان از جمله آقایان بهبودی و سرهنگی به مکه مکرمه است. این اولین سفرم پس از ماجرای سال ۶۰ در عربستان بود. از سوی بعثه مقام معظم رهبری قرار بر این شد تا در این سفر، گزارش حوادث و رویدادها از سوی نویسندگان حاضر نوشته شود. در همین رابطه کتاب‌هایی نوشته شد که از جمله آنها همین «دو شهر عشق» بود.

وی با بیان اینکه در این سفر اتفاقات خاص زیادی رخ داده است، ادامه داد: سعی کردم تا این حوادث را گاه با زبان طنز و به منظور جذب مخاطب با نوشتاری کوتاه و مختصر روایت کنم. بخشی از حوادث درج شده در این کتاب به ماجراهایی بازمی‌گردد که برای افراد حاضر در کاروان رخ داده بود. از جمله این موارد، دزدیده شدن کیف پول یکی از همراهان در هنگام طواف و بوسیدن بخشی از کعبه بود. این دوست ما تعریف می‌کرد که ۲۰۰ دلار در کیف پولش بوده است. من این ماجرا را با تیتر «بوسه ۲۰۰ دلاری» روایت کردم.

وی افزود: علاوه بر این، اتفاقات خاص دیگری هم برای ما رخ داد که تلاش کردم تا با رویات جذاب‌تر و در عین حال ساده، کتاب را برای مخاطب خواندنی کنم. به عنوان نمونه، ما آگاهی زیادی نسبت به شیوه نماز خواندن برادران اهل سنت نداشتیم. در یکی از وعده‌های نماز، من به جای اینکه در تشهد به همراه آنها باشم، ایستادم. در این زمان، یکی از شرطه‌ها مچ دستم را میان نماز گرفت و نگذاشت که به نمازم ادامه دهم. من این ماجرا را با عنوان «مچ‌گیری» تعریف کردم.

نویسنده کتاب «دو شهر عشق» به حضور زنده‌یاد حجت‌الاسلام و المسلمین ابوترابی در این سفر اشاره کرد و افزود: یکی از اتفاقات خوب در این سفر حضور ایشان به همراه چهار بانویی بود که در دوران دفاع مقدس به اسارت درآمده بودند. در این سفر، دیدارهایی با این عزیزان دست داد. بخشی از خاطرات کتاب نیز مربوط به حضور حاج‌آقا ابوترابی در این سفر معنوی بازمی‌گردد.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا سبک طنز را برای نگارش سفرنامه‌ای برای مکه انتخاب کرده‌اید، گفت: سبک نوشتنم معمولاً بیشتر متمایل به طنز است. دوست دارم که عامیانه و خودمانی بنویسم. فکر می‌کنم نوشتن با این سیاق از حوادث رخ داده در سفری مانند رفتن به مکه و مدینه، برای خواننده جذاب‌تر است و البته متن اثر نیز کمی متفاوت‌تر از دیگر سفرنامه‌ها خواهد شد.

313/60

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha