سه‌شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ |۲۴ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 26, 2024
محمد دلبری

حوزه/ رئیس ستاد اجرایی سی و سومین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی، در جمع خبرنگاران دلایل خداحافظی آیت الله اراکی از دبیرکلی مجمع تقریب مذاهب اسلامی را اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» از تهران، محمد دلبری، رئیس ستاد اجرایی سی و سومین کنفرانس وحدت اسلامی، پیش از ظهر امروز در نشست خبری ضمن خیر مقدم به میهمانان، تبریک ایام هفته بسیج و همچنین قدردانی از ملت ایران به خاطر شرکت در راهپیمایی پرشور روز گذشته اظهار داشت: ۵۱۸ خبرنگار اخبار مربوط به سی و سومین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی را پوشش دادند و این کنفرانس با شکوه هرچه تمام تر نسبت به سال های پیش برگزار شد؛ اثرات و نتایج این کنفرانس به خوبی در رسانه های بین المللی مشهود بود.

وی افزود:بر اساس برنامه ریزی هایی که در مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی صورت گرفته است، هرساله برنامه ای را از ربیع تا ربیع برای تحقق اهداف خود در ایران و سایر کشور هایی که نهاد های تقریبی در آن فعال هستند در دستور کار داریم که تجلی آن در هفته وحدت و با حضور شخصیت های علمی و معنوی تاثیر گذار به بار می نشیند و آنها پیشنهادات خود را پیرامون موضوع کنفرانس به بحث و تبادل نظر میگذارند.

دلبری اظهار کرد:عنوان سی و سومین کنفرانس وحدت اسلامی «وحدت امت در دفاع از مسجد الاقصی» بود؛ موضوعی که همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است و اگر مسلمانان در این زمینه با هم متحد شوند، سرمایه عظیم انسانی را شکل خواهند داد و با اقدامات وحدت گرا و همگرایی هرچه بیشتر،  نقشه های دشمن در این زمینه را نقش بر آب کرده،  رسالت اصلی دین مبین اسلام را در هرجای عالم انعکاس داده و زمینه ظهور حضرت حجت (ع) را فراهم می‌آورند.

وی خاطر نشان کرد: هدف اصلی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، تبیین گفتمان وحدت است؛ به سمتی پیش می رویم که این گفتمان را به فرهنگ و گفتمان وحدت گرا تبدیل کنیم که موفقیت های خوبی را هم در این زمینه به دست آورده ایم.

رئیس ستاد اجرایی سی و سومین کنفرانس وحدت اسلامی گفت: حضور بزرگانی از کشورهایی چون اندونزی و... در این کنفراسن نوید روشنی از موفقیت های ما در این زمینه است؛ امسال میهمانانی از ۸۲  کشور برای حضور در کنفرانس وحدت وارد ایران شدند، همچنین دانشجویان خارجی از ۱۲ کشور که در ایران حضور دارند، در کنفرانس وحدت امسال حضور یافتند.

وی ادامه داد: در کنفرانس امسال، بیش از ۴۲۰ میهمان از کشور های مختلف داشتیم، همچنین ۱۷۰ میهمان خارجی از داخل کشور از جمله سفرا و دانشجویان خارجی در این کنفرانس شرکت کردند، به علاوه ۱۶۰ نفر از  اساتید و علمای ۱۱ کشور در سی و سومین کنفرانس وحدت حضور داشتند که بر غنا و محتوای این کنفرانس افزود.
 
دلبری تصریح کرد: علیرغم مشکلاتی که بر سر راه میهمانان کنفرانس وحدت امسال بود، ما حضور شخصیتهایی از کشورهای بالکان، صربستان، بوسنی و آمریکای لاتین را داشتیم؛ به ۶۵ درصد از دعوت نامه هایی که از طرف معاونت بین الملل برای فرهیختگان حوزه تقریب ارسال شده بود، لبیک گفته شد که اینها همه از دستاوردها و ثمره نهال تقریب است که سال‌ها پیش توسط بزرگان کاشته شده است.

وی ادامه داد:برگزاری کنفرانس وحدت امسال، همزمان با پنجاهمین سالگرد جنایت به آتش کشیدن مسجد الاقصی به دست رژیم صهیونیستی بود به همین دلیل و اهمیت موضوع فلسطین، محوریت کنفرانس، وحدت در دفاع از مسجد الاقصی بود؛ پیرامون این عنوان موضوعاتی برای فراخوان مقالات از اول خرداد اعلام شد؛۶۴ مقاله در این خصوص به دبیر خانه علمی کنفرانس ارسال شد که با همکاری دانشگاه مذاهب اسلامی مورد ارزیابی قرار گرفت، ۴ مقاله برتر انتخاب و در اختتامیه کنفرانس از نویسندگان آن تجلیل به عمل آمد.

دلبری اظهار داشت: با توجه به حضور اقشار مختلف از جمله علما، فرهیختگان، دانشگاهیان، خانواده های قربانیان ترور، اساتید و دانشجویان حوزه تقریب، ائمه مساجد بزرگ، جوانان و خبرنگاران عرصه مقاومت و صاحب نفوذان کشورهای مختلف، می‌توان گفت که هرکدام از شرکت کنندگان با حدود ۳۵ میلیون نفر در کشور های خود مرتبط هستند و بر این اساس می‌توان گفت که اثرگذاری این کنفرانس، بر بیش از ۱۰۰ میلیون نفر خواهد بود.

رئیس ستاد اجرایی سی و سومین کنفرانس وحدت اسلامی خاطر نشان کرد: در کنفرانس امسال ۲۴۷ نفر از ۳۸ کشور حوزه آفریقا، ۵۳ نفر از ۱۲ کشور حوزه اروپا، ۱۲۴ نفر از ۲۶ کشور حوزه آسیا و اقیانوسیه شرکت داشتند؛ همچنین ۷۰ درصد از میهمانان کنفرانس وحدت امسال میهمان اولی بودند، ۵۸ درصد از میمهمانان ما از جوانان بوده اند که از آنها در تحقق بیانیه گام دوم و رسیدن به تمدن نوین اسلامی استفاده شد؛ از دیگر ویژگی های کنفرانس امسال، شرکت ۱۷ درصدی بانوان فرهیخته در آن بود.

وی تصریح کرد: از مهمترین اقدامات مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در کنفرانس وحدت امسال، تهیه روزشمار هفته وحدت بود که بر اساس آن برای هر روز برنامه های خاصی را در نظر گرفتیم.

رئیس ستاد اجرایی سی و سومین کنفرانس وحدت اسلامی ادامه داد: از دیگر برنامه های هفته وحدت امسال، تجدید بیعت میهمانان با امام راحل، برگزاری جشن میلاد نبی اکرم (ص) با همکاری بنیاد صلوات، دیدار میهمانان کنفرانس با مقام معظم رهبری و تجدید بیعت با ایشان، شرکت میهمانان در نماز وحدت و همچنین شرکت باشکوه آنها در نماز جمعه هفته وحدت بود.

دلبری مچنین خاطر نشان کرد که در کنفرانس وحدت امسال، چهار کمیسیون و ۱۹ نشست تخصصی داشتیم که دو نشست روز آخر کنفرانس، به خاطر شرایط نامناسب جوی و عدم حضور میهمانان برگزار نشد و قرار است، این دو نشست اعم از نشست بانوان تقریبی و نشست جوانان و مقاومت عنقریب و در زمان آتی برگزار شود.

وی ادامه داد: از دیگر برنامه های کنفرانس امسال تقدیر از ۴ شخصیت برجسته تقریبی، اعم از مرحوم آیت الله آصف محسنی، شیخ زکزاکی، کمال الحلباوی و فاطمه جبر العطاونه بود؛ رونمایی از ۱۰ اثر تقریبی، رونمایی از سند چشم انداز تقریب در افق ۱۴۱۴، برپایی نمایشگاه جانبی توسط نهاد های تقریب محور، امضاء اساسنامه و امضاء ۵ اتحادیه جدید بود.

معاون اجرایی و برنامه ریزی مجمع تقریب، در ادامه از همه نهاد ها و سازمان هایی که مجمع تقریب را در  برگزاری کنفرانس وحدت همراهی کرده اند، از جمله دفتر مقام معظم رهبری، وزارت خارجه، وزارت صمت، تولیت حرم امام راحل، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، هلال احمر، شورای سیاست گذاری ائمه جمعه، استانداری تهران، دانشگاه آزاد تهران، مدیریت فرودگاه امام خمینی و هتل های همراه، دفتر رئیس قوه قضاییه و... و همچنین از حضور شبانه روزی خبرنگاران و تلاش آنها در ترویج فرهنگ وحدت، قدردانی کرد.
 

خداحافظی آیت الله اراکی از دبیرکلی

دلبری در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران پیرامون اخبار منتشر شده مبنی بر خداحافظی آیت الله اراکی دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی از این مجمع، گفت: براساس احکامی که مقام معظم رهبری صادر می کنند، آیت الله اراکی ۸ سال است که سمت دبیر کلی مجمع تقریب را بر عهده دارند، باتوجه به اینکه دوره ریاست بر این مجمع ۴ ساله است، شورای عالی مجمع در پایان ۴ سال و  قبل از اتمام مهلت حکم، پیشنهادی را در این خصوص به مقام معظم رهبری ارائه می دهند، خود آیت الله اراکی امسال در شواری عالی پیشنهاد دادند که نیاز به حضور بنده در بحث حوزوی بیش از حضور در مجمع تقریب است و با وجود اینکه ایشان از اعضای شورا خواستند که نامشان در افراد پیشنهاد شده به مقام معظم رهبری جهت برعهده گرفتن دبیر کلی مجمع تقریب نباشد، اما اعضای شورای عالی مجمع، نام ایشان و شخص دیگری را برای سمت دبیر کلی مجمع تقریب به رهبر معظم انقلاب پیشنهاد داده اند و در این خصوص باید منتظر تصمیم مقام معظم رهبری بمانیم.

معاون اجرایی و برنامه ریزی مجمع تقریب، در خصوص برنامه های مسئولین این مجمع برای کنفرانس سال آینده هم گفت: با حضور آیت الله اراکی، اولین نشست را بعد از کنفرانس سی و سوم برگزاری کردیم، ستاد برگزاری کنفرانس ۵ موضوع را برای بررسی در شورای عالی در دستور کار قرار داد که به تناسب موضوعات مربوط به مسلمانان جهان، یکی از این موضوعات تصویب و موضوع کنفرانس سی و چهارم خواهد بود.

دلبری در پاسخ به سؤالی،پیرامون تلاش های این مجمع در خصوص وحدت اقتصاد بین امت اسلامی گفت: یکی از نشست های کنفرانس وحدت امسال، نشست فعالان اقتصادی کشور های اسلامی بود؛ در این نشست همه بر مقابله با تروریسم اقتصادی که نقشه شوم آمریکا و اسرائیل است، تأکید و آن را محکوم کردند و گفتند، کشور های اسلامی باید نقش دلار را کمتر و حتی حذف کنند.

وی همچنین خاطر نشان کرد: یکی از نقشه های دشمن، اسلام هراسی و ایران هراسی است که مجمع تقریب با دعوت از تورهای تقریبی و افراد اثرگذار در طول سال به ایران، نقش مهمی برای مقابله این پدیده ایفا کرده است؛ اجابت دعوت بیش از ۶۵ درصد میهمانان کنفرانس امسال، نشان دهنده این است که ایران هراسی در بسیاری از کشور ها از بین رفته است.
 

خبرنگار: سعید امیری

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha