به گزارش خبرگزاری حوزه، تازهترین اثر از تولیدات مؤسسه فرهنگی هنری مرکز اسناد انقلاب اسلامی در قالب خاطرات، با عنوان «خاطرات محمدجواد آسایش» روانه بازار کتاب شد.
دکتر محمدجواد آسایش در سال ۱۳۳۴ در زارچ استان یزد متولد شد. او از بانیان انجمن اسلامی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در اواسط دهه ۵۰ بود. در همان زمان به تکثیر اعلامیههای امام خمینی(ره) و نوارهای سخنرانی آیتالله خامنهای و دیگر مبارزان انقلابی و مذهبی پرداخت و در نتیجه آن، به دلیل فعالیتهای سیاسی علیه رژیم پهلوی به همراه سی دانشجوی دیگر از دانشگاه اخراج شد. اما همچنان به مبارزات خود ادامه داد.
خاطرات آسایش که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی سالها در مسئولیتهایی نظیر مدیر کل آموزش و ارزشیابی وزارت امور خارجه، سفیر جمهوری اسلامی ایران در یوگسلاوی در دهه ۶۰، رئیس اداره دوم آمریکا، سفیر ایران در شیلی، سفیر ایران در کرواسی، رئیس گروه مطالعاتی اروپا و آمریکا در دفتر مطالعات، سفیر ایران در عمان و … به خدمت مشغول بوده، میتواند به عنوان یکی از منابع مستند در حوزه سیاست خارجه و مسائل مربوط به وزارت امور خارجه ایران به خصوص در رابطه با جنگ بوسنی مورد استفاده قرار گیرد.
فصل دوم شامل دوران اقامت آسایش در بندرعباس و پیگیری مبارزات انقلابی وی در آن روزهاست. از فصل سوم به بعد، خاطرات مربوط به روزهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی روایت میشود. فصل سوم یکی از مهمترین فصول کتاب است که ناگفتههایی از نحوه نفوذ عباس زریباف در اطلاعات سپاه، ارتباط منافقین با رژیم بعث و همکاری سازمان مجاهدین خلق با فدائیان خلق را دربرمیگیرد.
«خاطرات دکتر محمدجواد آسایش» در نه فصل تنظیم شده است. فصل اول به دواران کودکی تا مهاجرت وی از یزد اختصاص دارد؛ تحصیلات دانشگاه، آشنایی با آیتالله صدوقی و آغاز فعالیتهای مبارزاتی و درگیری با ساواک مباحثی است که در این فصل مطرح میشود.
فصول چهارم و پنجم کتاب شامل خاطرات راوی از روزهای حضور او در وزارت خارجه و سفارت ایران در یوگسلاوی است. در فصل پنجم نیز خاطراتی نقل میشود که ناب و ناگفته است. آسایش در فصلهای ششم، هفتم و هشتم کتاب خاطراتش، به روایتهایی از دوران خدمت در سفارت ایران در شیلی و کرواسی و عمان میپردازد و فصل نهم به خاطرات وی در قطر اختصاص دارد.
کتاب «خاطرات محمدجواد آسایش» به دلیل تصدی مسئولیت راوی در کشورهای حاشیه خلیج فارس، اطلاعات مفید و گاه ناگفتهای از شیخنشینهای جنوب ایران به مخاطب ارائه میدهد. متن روان و سلیس کتاب نیز دیگر ویژگی این اثر است.
کتاب «خاطرات محمدجواد آسایش» تدوین حسین کاوشی سیدآبادی، در ۴۲۴ صفحه و با قیمت ۴۷ هزار تومان توسط مؤسسه فرهنگی هنری مرکز اسناد انقلاب اسلامی چاپ شده و در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.
313/60