به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در یزد، حجت الاسلام والمسلمین سید محمدکاظم مدرسی، عضو شورای حوزه علمیه یزد با توجه به شیوع بیماری واگیردار کرونا و بحث این روزهای قرنطینه برای پیشگیری از این بیماری در یادداشتی نوشت:
تقریبا تمام متخصصان داخلی و خارجی برای قطع زنجیره کووید ۱۹ یا همان ویروس_کورونا، بهترین و نزدیکترین راه را، عدم حضور در اجتماع، ترک سفر و خانه نشینی معرفی کرده اند. این همان دستورالعملی است که بیش از ۱۴۰۰ سال پیش، از وجود مبارک پیامبر اسلام(ص) دیده می شود.
ده ها روایت از آن حضرت، پیرامون راهکار فوق با بیان های گوناگون وجود دارد که در برخی روایات آمده است: «اذا وَقعَ و اَنتُم بأرض فَلا تَخرُجُوا مِنها» یعنی اگر در شهری آن مرض مسری رخ داد، پس از آن شهر خارج نشوید.(کنز العمال ج۱۰ ، ص۷۵)
در برخی دیگر از روایات آمده است: «فاذا سَمعتُم بهِ فَلا تَدخلُوا عَلیه» یعنی اگر شنیدید که در محلی، مرض مسری آمده است به آنجا وارد نشوید.(کنز العمال ج۱۰، ص۷۵)
در روایت دیگری اینگونه بیان شده است که خارج نشدن از شهر آلوده به ویروس مسری، با توکل به خدا و ایمان به او، اجر شهادت خواهد داشت؛ «فَلیسَ مِن احَد یقعُ الطاعون فَیَمکُثُ فی بَلَدِه صابراً محتسباً...إلّا کانَ لَهُ مثلَ اجرِ شَهید».
حتی این مضمون نیز وارد گردیده که فرار از شهر طاعون زده (دارای مرض مسری) فرار از میدان جنگ با کافر؛ و ماندن و استقامت ورزیدن در آنجا، چون استقامت در میدان جنگ با کافر است و اجر شهید را دارد: « الفارُّ مِن الطّاعونِ کالفارِّ مِنَ الزُّحفِ والصّابرُ فیه کالصّابرِ فی الزُحفِ» و نیز « مَن صَبَر فیهِ کان لَه اجرَ شَهید».
و لذا از دیدگاه پیامبر اسلام(ص)، مسلمانِ جان باخته در اثر بیماری مسری(مثل طاعون و وبا) در حکم شهید است.( الطاعونُ شهادة لکلِّ مُسلِم)
جالب آنکه در برخی روایات آمده است که در روز قیامت میان شهدا و غیر شهدا برای ملحق کردن درگذشتگان بیماری های ویروسی و واگیردار، به خودشان، درگیری لفظی رخ می دهد و هر کس می خواهد آنان را به خود ملحق کند!
در این هنگام، خداوند متعال حکم می کند که این کشتگان باید هم ردیف شهدا قرار گیرند.(کنز العمال ج١٠ ، ص٧٧)
بی جهت نیست که رهبر معظم انقلاب، مجاهدین میدان سلامت را، که به ویروس کرونا مبتلا شده و از دنیا رفته اند، در ردیف شهدا قرار داده اند.
انتهای پیام/