چهارشنبه ۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۰۹:۱۴
روایت بانوان طلبه جهادگر از تغسیل اموات کرونایی/ حتی یک بار هم غسل میت ندیده بودم!

حوزه/مدیر مدرسه علمیه خواهران حضرت زینب(س) یزد گفت: بانوان جهادگر و داوطلب  طلبه یزدی پس از فتوای رهبر معظم انقلاب اسلامی در اوایل اسفند مبنی بر تجهیز کامل اموات کرونایی، با لبیک به پیام معظم له وارد میدان شدند و پس از فراگیری آموزش ها به تغسیل و تجهیز اموات می پردازند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در یزد، در فرهنگ اسلام  کفن و دفن اموات مسلمان  واجب کفائی است،  حتی اگر وارث و خانواده ای نداشته باشد.در هر شهر و دیاری زیر ساخت هایی برای این موضوع فراهم شده و افرادی گمنام همیشه به این واجب کفایی مشغول بوده و هستند و در برخی نقاط ایران حتی شنیده شده که در غسل میت پیشقدم می شوند و آن را موجب رضای الهی و عاقبت به خیری خود می دانند.

این روزها و از ابتدای اسفند ۹۸ با شروع کرونا و فوت بیماران کرونایی، این واجب شرعی با فتوای ولی فقیه حضرت آیت الله العظمی خامنه ای رنگ دیگری به خود گرفت و ابتدا به همت طلاب خط شکن حوزه های علمیه در سراسر کشور آغاز شد و کم کم دیگر افراد هم به این گروه های جهادی پیوستند.

اگرچه از گذشته تا حال افرادی که به غسل اموات می پرداختند مایل به افشای نام خود و حتی عملکرد خود نبوده و نیستند، ولی برای رفع  نگرانی های مردم شریف و بازماندگان عزیزانی که با  بیماری کرونا از دار دنیا رفته اند تصمیم بر این شد که قسمتی از فعالیت این  گروه های جهادی تا حدودی  رسانه ای  شود.

 اگرچه هنوز هم هویت آنان در زیر لباس های محافظ ضد ویروس، گمنام است، ولی برخی در مصاحبه های تلویزیونی و مطبوعاتی با افتخار درباره این موضوع سخن می گویند و حضور آنان در صحنه باعث دعای خیر و رضایت خانواده های اموات کرونایی در سراسر کشور شده است.

انتشار خاطره ای تأثیرگذار از سوی یکی از طلاب حوزه های علمیه یزد در خصوص رؤیای صادقه ای که در خواب بدن مبارک امام حسین(ع) را غسل می داده و فردای آن روز شروع شست و شو و غسل اموات کرونایی با غسل یکی از خادمان امام حسین(ع) در یزد آغاز می شود؛ حقیقت و اخلاص این دسته از گروه های جهادی و نظر اهل بیت علیهم السلام  به کار گروه های جهادی را نمایان کرد.

بانوان جهادی حوزه علمیه  خواهران یزد هم در تغسیل اموات کرونایی مشارکت دارند که برای اطلاع از عملکرد این عزیزان به سراغ مدیر حوزه علمیه حضرت زینب(  سلام الله علیها) یزد که نقش اساسی در هدایت بانوان داوطلب دارد و به عنوان استاد برجسته فقه، آموزش این دسته از گروه های جهادی بانوان را عهده دار است.

*آغاز جهاد در ایستگاه آخر

اعرابی، مدیر مدرسه علمیه حضرت زینب(س) یزد در گفتگو با خبرنگار «حوزه» در یزد اظهار کرد: پس از فتوای رهبر معظم انقلاب اسلامی در اوایل اسفند مبنی بر تجهیز کامل اموات (البته در صورت امکان) و دفن اموات کرونایی، گروه های جهادی طلاب با لبیک به پیام معظم له وارد میدان شدند و پس از آموزشهای لازم ، اعم از مسائل شرعی و  بهداشتی لازم  به تجهیز این دسته از اموات پرداختند .

مدیر مدرسه حضرت زینب(س) یزد افزود: ابتدا جلساتی با بعضی از مسئولین و متخصصین بهداشت ،پزشکان،و همچنین مسئول آرامستان تشکیل شد و پس از رعایت نکات لازم کار شروع شد.

اعرابی  تصریح کرد: ابتدا در شهر یزد امکانات برای  تغسیل این عزیزان  فراهم نبود و به صورت تیمم بدل از غسل میت انجام می شد ولی با پیگیری  حجةالاسلام والمسلمین کارگر مدیری حوزه علمیه خواهران استان و حجة الاسلام والمسلمین شمس مدیر حوزه  علمیه برادران استان و حجةالاسلام والمسلمین قره چاهی مسئول بسیج طلاب و بعضی از بزرگواران دیگر،شرایط فراهم شد وبا اعلام آمادگی طلاب داوطلب برای تغسیل اموات، و در نوروز ۹۹ با هماهنگی ها و اخذ مجوزهای بهداشتی و تأمین البسه ایمنی مورد نیاز برای این امر، بحمدالله دغدغه مردم عزیزمان به پایان رسید و با عنایت و توفیق الهی مدتی است تغسیل و تجهیز با شرایط مطلوب انجام میشود .

وی تأکید کرد: همه امور تغسیل اموات و خاکسپاری این دسته از اموات مطابق با فتوای علما ،و با احترام انجام می شود و خانواده ها نباید نگران مراحل کفن و دفن اموات خود باشند.

مدیر مدرسه حضرت زینب(س) یزد از همکاری دانشگاه علوم پزشکی، همیاری بعضی از  اعضای شورای شهرجناب آقایان  ابوترابی ، دکتر کاشفی زاده  و دفتر فرهنگ شهید صدوقی(ره) و مسئول آرامستان یزد در فراهم آوردن امکانات مورد نیاز برای داوطلبان تغسیل و تسریع در انجام این واجب کفایی قدردانی کرد.

وی در خصوص تعداد بانوان طلبه داوطلب تغسیل اموات کرونایی گفت: ابتدا ۹ نفراز بانوان طلبه اعلام آمادگی کردند و کار تجهیز اموات کرونایی زن را آغاز کردند.

اعرابی در پایان ابراز کرد: انجام تجهیز عزیزانی که با این بیماری از دنیا رفته اند باعث آرامش خاطر بازماندگان ایشان شده است تا علاوه بر تحمل مصیبت عزیزانشان دغدغه دیگری نداشته باشند .امیدواریم دعای این بزرگوران بدرقه راه تمامی جهادگران عزیز در مقابله با کرونا، اعم پزشکان ، پرستاران ، خدمه بیمارستان، خیاطان ، خادمین کفن و دفن و غیره باشد و این تلاشها مورد رضای ولی عصر (عج) قرار بگیرد.

*بیان خاطرات طلاب داوطلب در تغسیل اموات

یکی از بانوان جهادگر طلبه در گفتگو با خبرنگار «حوزه» در خصوص مشارکت و حضور در این میدان واجب کفائی غسل اموات کرونایی گفت: پس از اطلاع از  وضعیت خاص کفن و دفن بهداشتی اموات کرونایی لازم بود  افرادی برای  تجهیز بانوانی که با بیماری کرونا  در بیمارستان دار فانی را وداع می گفتند در این عرصه حضور پیدا کنند.

وی افزود: تصمیم گرفتم برای انجام این فریضه الهی اقدام کنم که بحمدالله همسرم مخالفتی با حضور بنده در انجام این کار خداپسندانه ندارد و کادر بیمارستان نیز همکاری خوبی با ما داشتند و شاید تصور نمی کردند که عده ای اینگونه داوطلب برای ای امر حاضر شوند.

این بانوی جهادگر که نخواست نامش فاش شود، در پاسخ به این سؤال که آیا نیاز است افراد دیگری هم به جمع شما اضافه شوند؟ اظهار کرد: با توجه به اینکه میت خانم را باید حتما فردخانم غسل دهد اگر افرادی مایل باشند می توانند اعلام آمادگی کنند تا در صورت نیاز به ایشان  اطلاع داده شود و البته به فضل الهی فعلا این  کار به صورت مطلوب در حال انجام است و جای نگرانی نیست .

این  طلبه ادامه داد: ابتدا تجهیز این عزیزان با شرایط خودش در بیمارستان انجام می شد و پس از خواندن نماز میت به خاک سپرده می شدند و خانواده ها بسیار نگران تجهیز  عزیزانشان بودند ولی به ایشان اطمینان می دهیم که با حضور طلاب و نیروهای جهادی به فضل خداوند در هر زمان بنا به  شرایط خودش ان شالله به تکلیف عمل شده است و در شرایطی که امکان غسل وجود ندارد تیمم واجب است که با مدد الهی این کار مطابق با  فتوای علما انجام شد .

*حتی یک بار هم غسل میت را ندیده بودم

یکی دیگر از بانوان طلبه جهادگر دراین عرصه درباره انگیزه خود از حضور در این حرکت جهادی اذعان کرد:  این امر را یک تکلیف الهی می دانم که با توجه به شرایط بحرانی و پرخطر امروز کشورمان  لازم بود عده ای به کمک بیایند تا این فریضه انجام شود.

وی که نخواست نامش فاش شود ابراز کرد: تا کنون حتی یک بار هم از نزدیک تغسیل میت را ندیده بودم ولی خداوند کمک کرد و توانستیم خیلی سریع آموزش ها را بگیریم و با حضور استاد برجسته فقه حوزه علمیه خواهران یزد مشکلی از نظر رفع اشکال نداشتیم.

این بانوی جهادگر ادامه داد: برخی خانواده ها در ابتدا بسیار ابراز نگرانی می کردند که نکند  برخی حرف‌هایی که در مورد تکفین و تدفین این اموات گفته می‌شود درست باشد و عزیزشان بدون انجام واجبات تجهیر میت، دفن شود.

وی ادامه داد: ابتدا در بیمارستان اموات را در بیمارستان تجهیز می کردیم و رفتار پرسنل بیمارستان خیلی محترمانه و دوستانه بود حتی گاهی با اشک قدردانی می کردند هرچند برای برخی باور کردنی نیست که یک نفر حاضر باشد در چنین شرایط خطرناکی جانش را برای تجهیز یک میت به خطر بیندازد در صورتی که اگر نکات بهداشتی و لازم رعایت شود، خطری ندارد و ما هم در کنار کادر به انجام امر تجهیز می پردازیم.

این بانوی جهادگر بیان کرد: چون خانواده اغلب اموات حضور نداشتند و شاید در شرایط عادی می توانستند بسیاری از مستحبات را برای میت خود انجام دهند؛ ما تاحدی که شرایط به ما اجازه بدهد علاوه بر واجبات، بعضی از مستحبات را نیز انجام می دهیم.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا فکر می کنید چقدر نیاز بود که جمعی از بانوان یزدی داوطلب بشوند؟ اظهار کرد: برای انجام یک واجب الهی که نمی‌شود میزان نیاز تعیین کرد چون این کار واجبی هست که در هر شرایطی باید انجام شود و معادل ندارد پس باید انجام می‌شد.

انتهای پیام/۳۱۳/۴۷

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha