سه‌شنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۸
رهایی از اقتصاد وابسته به نفت خواست همه مردم است

حوزه/ رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: رهایی از اقتصاد وابسته به نفت خواست همه مردم، نظام و مقام معظم رهبری است.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» از تهران، محمدباقر قالیباف در نشست علنی امروز (سه شنبه ۱۳ خرداد) مجلس شورای اسلامی، با اشاره به گزارش های رئیس سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی به نمایندگان گفت: همکاران منکر زحمات دولت نیستند، بلکه قدردان تلاش های آنها هم هستند، اما نکته ای که همه باید به آن توجه کنیم، این است که واقعیت هایی وجود دارد که از خواسته های اساسی مردم، نظام و مقام معظم رهبری است؛ و از ابتدای انقلاب هم وجود داشته و آن هم رهایی از وابستگی به نفت به دلیل فشارهای دشمنان است، این تصمیم دشمن برای محدود کردن فروش نفت ایران یک فرصت است و نه تهدید و تذکر دوستان هم این است که چرا یک برنامه مشخص و مدون برای عبور از این مشکلات وجود ندارد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به احتمال کسری ۱۵۰ هزار میلیارد تومانی بودجه سال ۹۹، بیان کرد:  بنده معتقدم برای رهایی از این مشکلات راه های مختلفی وجود دارد و یکی از آنها اصلاح سیاست های مالیاتی کشور است، از طرفی در هیچکدام از گزارشات امروز به کاهش هزینه ها اشاره ای نشد.

تاکید بر اصلاح نظام مالیاتی

وی با اشاره به ضرورت اصلاح سیاست های مالیاتی کشور گفت: گاهی با فشار از چند میلیون نفر مالیات اندکی می گیریم که امروزه به دلیل شیوع کرونا، با مشکلات بسیاری روبرو شده اند، در حالی که باید از افراد دیگری مالیات دریافت شود اما به دلیل نداشتن سیستم منظم این امر مهم محقق نمی شود.

رئیس قوه مقننه کشورمان با بیان اینکه اولویت مجلس و دولت باید اداره کشور بدون نفت باشد، افزود: استقلال بودجه از درآمدهای نفتی خواسته همه مردم و مسئولان قبل از تحریم های نفتی دشمن بوده و باید در دستور کار قرار گیرد. توقع ما از دولت این است که راهکاری برای استقلال بودجه از درآمدهای نفتی به مجلس ارائه کند. یقیناً مجلس یازدهم هم در این مسیر دولت را همراهی می کند.

دکتر قالیباف با بیان اینکه موضوع استقلال بودجه از درآمدهای نفتی را در جلسه غیرعلنی بررسی خواهیم کرد، گفت: اصلاح ساختار بودجه موضوع بسیار مهی است که آقای پورابراهیمی به آن اشاره کردند و دولت باید دراین مسیر گام بردارد. این که پروژه های نیمه تمام را با فرض اینکه در مسیر اقتصاد مقاومتی گام برداشتیم، تکمیل کنیم، امر نادرستی است. ما باید در حوزه جلوگیری  از نقدینگی و هدایت آن به سمت پروژه های نیمه تمام و همچنین انگیزه بخشی به بخش خصوصی گام برداریم تا این بخش سرمایه های خود را به جای بانک در بخش های تولیدی هزینه کنند. از طرفی باید به سمت تکمیل پروژه های دولتی توسط سرمایه های  سرگردان برویم.

وی ضمن تشکر از بانک مرکزی و شبکه های بانکی برای شروع رصد تراکنش ها افزود: اینکار باید با سرعت و دقت بیشتری انجام شود. درخصوص بورس و سهام عدالت هم باید روش های اجرایی بهتر و مناسب تری اتخاذ کنیم. ما ظرفیت های مهمی در حوزه ارز ۴۰۰۰ تومانی داشتیم، اما متاسفانه در نوع تخصیص و اولویت دهی آن دچار مشکل بودیم. امیدواریم با همکاری دولت و مجلس و اتخاذ رویکرد جدید کشور را بدون نفت اداره کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: توقع نداشتیم در این جلسه جزئیات و پیشنهادهای محتوایی بررسی شود، از این رو پیشنهاده دکتر نوبخت را مبنی بر تشکیل جلسه غیرعلنی برای بررسی جزئی تر می پذیریم تا چند روز آینده کمیسیون ها تشکیل می شوند و سپس با همکاری یکدیگر سروسامانی به وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم به ویژه محرومان می دهیم. اولویت مجلس یازدهم ساماندهی به وضعیت معیشتی و اشتغال است.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha