سه‌شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ |۲۴ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 26, 2024
حجت‌الاسلام والمسلمین حسین بنیادی

حوزه/ در بحث کرونا وقتی این ویروس شایع شد، ۵ امر برای پساکرونا تصور شد که از مهمترین آن تغییر سبک زندگی، تغییر روش زندگی، تغییر ذائقه زندگی و عدم رخداد ویروس کرونا بلکه شبیه بودن این پدیده با دیگر موارد بود.

حجت الاسلام والمسلمین حسین بنیادی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، با اشاره به سبک زندگی اسلامی گفت: سبک زندگی مهمترین عامل نماد حیات بشر است و حیات طیبه زندگی بشر را هم رقم می زند و در این رابطه آیات و روایات متعددی در مورد شیوه زندگی و چگونه زیستن که مرتبط با جهان بینی انسان می شود، مسائل و مباحث زیادی را مطرح کردند.

نائب رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه افزود: شاید اگر بگوییم اکثر روایاتی که در مورد زندگی بشر در دنیا است، مرتبط با سبک زندگی موفق بشر می باشد، حرف زیاد و گزافی نباشد.

تعریف سب زندگی اسلامی

استاد حوزه علمیه قم، اظهارداشت: ما در مورد سبک زندگی، باید تعریف جامعی داشته باشیم. سبک زندگی دارای اصول و فروعی است. اصول سبک زندگی، تشکیل شده از آنچه که جریان فکری انسان را، نسبت به رضایت خدا و سعادت دنیا و آخرت رقم می زند،  و فروع سبک زندگی آنچیزی است که در ارتباط با اخلاق فردی و اجتماعی و تکالیف فرد نسبت به خود و جامعه رقم می زند، تعریف می شود.

وی بیان داشت: ما وقتی به این مسائل توجه می کنیم، می بینیم جامعه ما گرفتار انحرافی در سبک زندگی شده است. این انحراف از سوی تهاجم و فتنه فرهنگی دشمن ایجاد شد و همین مسئله جامعه را گرفتار تزلزل کرده و حتی در بعضی کشورهای اسلامی منطقه، دچار سقوط شده است.

راه مقابله صحیح با هجمه فرهنگی غرب

این استاد حوزه عنوان کرد: این تغییر سبک زندگی در جامعه را محصول تهاجم جنگ نرم و فتنه فرهنگی دشمن می دانیم که از طریق رسانه و انواع سایت های ... صورت گرفته است و راه مقابله با این نوع از سبک زندگی غلط که هم خوانی با فرهنگی دینی و بومی ما ندارد این است که انسان به داشته ها و ارزشهای دینی و ملی خود تعصب صحیح داشته باشد.

نائب رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه، افزود: پیشرفت جهان هم براساس همین ارزشهایی است که جامعه برای خود تصور می کند و نسبت به آن معتقد است و از آن دفاع می کند و در کشور خودمان که کشور اسلامی و دارای فرهنگ غنی است و سابقه طولانی در مباحث و مسائل زندگی و سبک زندگی است، دارای این داشته ها هستیم.

این کارشناس مسائل مذهبی اظهارداشت: اگر این داشته ها را، از دست بدهیم، در حقیقت سرمایه ای را از دست داده ایم که به این سادگی و راحتی جبران نمی شود.

جذابیت سبک زندگی غربی

وی بیان داشت: جذابیت ظاهری و زود گذر سبک زندگی غربی باعث می شود، انسان را به سرعت گرفتار سبک غلط زندگی کند. بسیاری از آسیب ها مانند رفاه طلبی، خانواده و طلاق و بسیاری از مباحث دیگر که جامعه ما را دچار تشویش و حیرانی کرده، به دلیل ورود سبک غیر اسلامی ناهمگون با سبک زندگی اسلامی ایرانی است.

این استاد حوزه عنوان کرد: کشور اسلامی گرفتار تهاجم و شبیخون فرهنگی شده که این خود دارای آثاری است و به وضوح آثار آن را  در جامعه می بینیم.

حجت الاسلام والمسلمین بنیادی گفت: برای این که جوانان ما و افراد جامعه را متوجه این امر کنیم باید بگویم که  انسان متوجه زی قیمت خود باشد. انسان متوجه باشد که کشور ما از نظر مبانی از هیچ کشوری کم ندارد.

ایران کشور موفق در بحث کرونا و غنی از نظر فرهنگ و ارزشهای دینی و الهی

نائب رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه افزود: در بحث کرونا، دنیا گرفتار چالش جدی و گسست فرهنگی و سیاسی و اقتصادی و گرفتار چالش در نوع دوستی شد، اما کشور ما به خوبی این بحران و خطر را گذراند و این به دلیل سبک زندگی اسلامی، الهی و انسان دوستی و توجه به ارزشهای درونی و حفظ کرامت است.

بی اشتهایی مردم جامعه نسبت به سبک زندگی اسلامی

این کارشناس مسائل مذهبی اظهارداشت: بسیاری از مردم دنیا، نگاه شان به سبک زندگی اسلامی است ولی متأسفانه بعضی از هموطنان نسبت به این نوع از سبک زندگی چندان اشتیاقی نشان نمی دهند و حتی این نوع از سبک زندگی را دست کم می گیرند و این قضیه بدین جا می رسد که سراب زندگی غرب برای آنها جذاب می شود.

وی بیان داشت: در دوران شیوع این ویروس، زمینه قضاوت این که بفهیم در غرب چه خبر است، برای افراد پیش آمده است ولی این به این معنا نیست که کشور ما مشکل اقتصادی و اجتماعی ... ندارد. اما باید مواظب بود که جهت زندگی ما جهت زندگی سالم و براساس معیار و منطق باشد و جلو برویم، نه براساس احساسات زود گذر و احساساتی که مبنای درست و صحیحی ندارد.

توجه جوانان به پیشرفت ها و الگوهای کشور

این استاد حوزه عنوان کرد: جوانان باید متوجه باشند دوران باشکوه خوبی در این سالها گذرانیده ایم و الگوهای بسیار خوبی در ابعاد مختلف شخصیتی، علمی، اجتماعی، سیاسی و... در جامعه و تاریخ ما وجود دارد و باید نسبت به آن الگو ها و اسوه ها دقت کنیم و اگر جوانان ما می خواهند فرد موفق باشند لازم است تراز علمی و شخصیتی و فکری و افق دید و نگاه هاشان را با منابع دینی و غنی کشور خود تطبیق دهند.

امور ۵ گانه در سبک زندگی پساکرونا

حجت الاسلام والمسلمین بنیادی گفت: در بحث کرونا وقتی این ویروس شایع شد، ۵ امر برای پساکرونا تصور شد که از مهمترین آن تغییر سبک زندگی، تغییر روش زندگی، تغییر ذائقه زندگی و عدم رخداد ویروس کرونا بلکه شبیه بودن این پدیده با دیگر موارد و نهایتا تغییر کلی در همه ابعاد فکری و علمی در زندگی انسان در ایام کرونا و پسا کرونا است.

رسالت نخبگان نسبت به پساکرونا

نائب رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه افزود: اینجا نخبگان وظایفی دارند و آن این است بدانیم برای پسا کرونا چه اتفاقی می افتد و باید مواظب بود سبک زندگی اسلامی به سبک زندگی غربی تغییر نکند. در این جا نخبگان باید بدانند که ایام کرونا و پسا آن، مقطع حساس در یک صدساله آینده خواهد بود.

رسالت حوزه نسبت به پسا کرونا

این کارشناس مسائل مذهبی اظهارداشت: اما حوزه علمیه هم رسالتی دارد، البته رسالت حوزه از ابتدای پیروزی انقلاب شروع شده و بسیار سنگین است. وقتی انقلاب پیروز شد، زمینه های پیشرفت در همه ابعاد زندگی بشر پیش آمد ولی الان انقلاب و نظام تحت مباحث معارف دینی واسلامی است.

وی بیان داشت: از جمله این مباحث افزایش جمعیت است وحتی لازم است فرهنگ سازی کند و در این قضیه باید از کارهای مقطعی، جزئی و جزیره ای پرهیز کرد. این مسئله توسط جریان نخبگانی شکل می گیرد.

این استاد حوزه عنوان کرد: آیا این امکان وجود دارد، باید گفت بله. این امکان وجود دارد. ما در حوزه و دانشگاه صاحب نظرانی داریم که در حوزه سبک زندگی باید از آنها استفاده شود. بعضی مباحث، مباحث دستوری وبخش نامه ای نیست بلکه دغدغه ای است که در بین اندیشمندان ما وجود دارد.

حجت الاسلام والمسلمین بنیادی گفت: به نظر می آید مهمترین راهکار برای ترویج سبک زندگی، داشتن برنامه جامع دارای ساختار، راهبرد و منطق برای رسیدن به موفقیت است. با آشنایی که از ظرفیت های دانشگاه و حوزه وجود دارد، به نظر می آید به برنامه جامع در ذیل همان سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت برسیم.

۳۱۳/۴۰

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha