به گزارش خبرگزاری حوزه، حسین صیدی در نشستی خبری با اصحاب رسانه استان قم به رسالت سازمان قضائی نیروهای مسلح اشاره کرد و گفت: رسالت این سازمان در دو حوزه اصلی پیشگیری از وقوع جرم و رسیدگی به تخلّفات و جرائم نیروهای مسلّح در حین انجام خدمت خلاصه می شود؛ همچنین این سازمان در راستای اجرای اصل ۱۷۲ قانون اساسی تأسیس شده و یک دادگاه تخصصی است که به تخلّفات نیروهای مسلّح رسیدگی می کند.
وی به تشریح اقدامات انجام شده توّسط این سازمان پرداخت و عنوان داشت: از اقدامات مرتبط با حوزه ی پیشگیری از وقوع جرم که در سال های گذشته تاکنون در حال اجراست، تشکیل مجامع حقوقی محلّی جهت آسیب شناسی و بررسی علل وقوع جرم می باشد؛ همچنین اقدام دیگر در این زمینه، حضور قضّات سازمان در مراکز نظامی به جهت اطلاع رسانی در مورد قوانین مربوط به پرسنل آن هاست.
رئیس سازمان قضائی نیروهای مسلّح قم اظهار داشت: سازمان قضائی نیروهای مسلح، در راستای پیشگیری از وقوع جرم در سال ۹۸ برای کارمندان نیروهای مسلح و نیز برای سربازان وظیفه، دوره های آموزشی را برگزار کرده است تا کارمندان و سربازان وظیفه با مسائل حقوقی مرتبط با خود آشنایی لازم را پیدا کنند و از وقوع جرم و خطای آن ها در حین خدمت پیشگیری شود؛ همچنین در سال های ۹۷ و ۹۸، چهاردرصد کاهش ورودی پرونده های قضائی به این سازمان را شاهد بوده ایم و این را می توان از ثمرات این دوره های آموزشی به شمار آورد.
صیدی به دیگر اقدامات این سازمان در حوزه پیشگیری از وقوع جرم پرداخت و گفت: اقدام دیگر در این حوزه، بازدید مستمرّ از زندان های مرتبط با این سازمان است که در این بازدیدها مسائل زندانی ها مورد بررسی و پیگیری قرار می گیرند. جدیداً قانونی تحت عنوان قانون مربوط به سربازان فراری به تصویب رسیده است که بر اساس آن، مجازات های مرتبط با این موضوع برای کسانی که به صورت خودمعرّف به دادسرای نظامی مراجعه داشته باشند، تا حدّ قابل توجّهی کاهش یافته است.
وی در موضوع روند پیگیری و دادرسی پرونده های ورودی این سازمان بیان داشت: خوشبختانه مدت زمان رسیدگی به پرونده های قضائی نیروهای مسلح کوتاه بوده و میانگین آن، چهار روز است؛ البته در مورد پرونده های خاصّی که نیازمند بررسی های تخصّصی هستند، این مدّت زمان بیشتر خواهد بود.
رئیس سازمان قضائی نیروهای مسلّح قم در پایان گفت: مردم می توانند شکایات خود را در مورد نیروهای انتظامی، با شماره تماس ۱۹۷ در میان بگذارند؛ اما در مورد سایر نیروهای مسلّح، بهترین راه، مراجعه حضوری و ارائه شکایت نامه مکتوب به سازمان قضائی نیروهای مسلّح است.
نظر شما