دوشنبه ۱۶ تیر ۱۳۹۹ - ۰۰:۱۲
در «اتحادیه اسلامی» اهداف بلند امت اسلامی دنبال می‌شود

حوزه/ سیزدهمین کنفرانس وحدت اسلامی لندن با عنوان «ادب اختلاف و ارزش اخوت در اسلام» به صورت مجازی و با حضور شخصیت های برجسته جهان اسلام برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» از تهران، سیزدهمین کنفرانس وحدت اسلامی لندن با عنوان «ادب اختلاف و ارزش اخوت در اسلام» به صورت مجازی و با حضور شخصیت های برجسته جهان اسلام برگزار شد.

این کنفرانس با حضور علما و اندیشمندان کشورهای مختلف از جمله جمهوری اسلامی ایران، انگلیس، مغرب، لبنان، عراق، مصر، روسیه، ترکیه، کویت، الجزائر و ... برگزار شد.

حجت الاسلام "حمید شهریاری" دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی طی سخنانی در این کنفرانس با اشاره به معماری جدید در حوزه وحدت امت اسلامی ، اظهار داشت: ما در دو سده اخیر شاهد ایجاد اتحادیه‌های مختلفی در دنیا بودیم. اتحادیه های نظیر اتحاد جماهیر شوروی، ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا شکل گرفتند اتحاد جماهیر شوروی که نهایتا در آغاز دهه نود قرن گذشته میلادی از هم فروپاشید و ایالات متحده آمریکا هم امروز شرایط اسفباری دارد و در آنجا بارزترین حقوق انسانی که نفس کشیدن است زیر فشار استکبار جهانی و تفکر برده داری وضعیت بسیار وخیمی دارد. اما اتحادیه اروپا تجربه نسبتاً موفقی بوده است. هر چند مسئله برگزیت آن را تا حدودی سست کرده است. 

وی با اشاره به اینکه در جنگ جهانی دوم کشورهای جهان به دو گروه متحدین و متفقین تقسیم شدند و در مقابل یکدیگر قرار گرفتند و بیش از ۱۰۰ میلیون نفر از بیش از ۳۰ کشور جهان درگیر این جنگ شدند، گفت: در حالی که امروز نزدیک به هفتاد و پنج سال از این جنگ می‌گذرد می‌بینیم که مرزها میان کشورهای اروپایی برداشته شده و یک اتحادیه تأسیس شده است . حال این سوال پیش می‌آید چطور کشورهای اروپایی که این همه با یکدیگرخصومت و دشمنی داشتند و همدیگر را کشتند بعد از ۷۵سال به این مرحله رسیدند که مرزهای بین خودشان را بردارد.همچنین توانستند پول واحد(یورو) و پارلمان واحد را تأسیس کنند.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تأکید کرد: کشورهای اسلامی نیز همت کنند دست در دست هم بدهند و با توجه به منافع مشترک و دشمنان مشترکشان، اتحادیه ای را تحت عنوان «اتحادیه اسلامی» ایجاد کنند تا در این اتحادیه اهداف بلند امت واحده اسلامی دنبال شود.

حجت الاسلام و المسلمین شهریاری با بیان اینکه باید ۵ گام یا ۵محور اساسی برای دستیابی به اتحادیه اسلامی دنبال کنیم افزود: گام اول، پرهیز از تفرقه گرایی و تعرض به همدیگر است. در اسلام توصیه أکید شده که ما از جنگ و درگیری پرهیز کنیم. اصل اولیه در اسلام صلح است است و همه باید به دنبال صلح و اصلاح باشیم. تأکیدات قرآنی است که اگر دو طایفه از مؤمنین با هم درگیر شدند باید صلح برقرار شود .

وی افزود: دشمنان امت واحده اسلامی در تلاش هستند با ایجاد جنگ بین امت اسلامی این فرصت را برای خود ایجاد کنند که از آب گل‌آلود ماهی بگیرند، هم ثروت جهان اسلام را به یغما برده و هم منابع انسانی جهان اسلام به تحلیل ببرند و همچنین فرصتی برای توسعه کشورخودشان و عقب نگه داشتن جهان اسلام ایجاد کنند تا بتوانند به اهداف شومشان که همانا ایجاد تفرقه و غارت سرمایه جهان اسلام است دست پیدا کنند. برای نمونه امروز ملاحظه می‌کنید وقتی به آمریکا می گویند پارلمان عراق تصویب کرده که از این کشور خارج شوید در جواب می گوید ما پول خرج کردیم و باید پولمان را بدهید تا خارج شویم.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با تأکید بر اینکه اگر جنگی در جهان اسلام رخ داد ما تلاش کنیم که جهان اسلام به سمت صلح حرکت کند، افزود: « فَإِنْ بَغَتْ إِحْدَاهُمَا عَلَی الْأُخْرَیٰ فَقَاتِلُوا الَّتِی تَبْغِی حَتَّیٰ تَفِیءَ إِلَیٰ أَمْرِ اللَّهِ» یعنی معیار و ملاک اصلی یک صلح پایدار این است که صلح عادلانه باشد و برای برقرای صلح عدالت پیشه کنیم صلحی که همراه با ظلم باشد هیچ وقت مورد تایید قرآن نیست. اگر صلح قرار است اتفاق بیفتد باید صلحی عادلانه باشد یعنی اگر خونی ریخته شده یا مالی دزدیده شده و یا به آبروئی تعرض شده اصلاح گردد. اگر این اتفاق بیفتد همان صلحی است که با عدالت و قسط همراه است  و رحمت الهی را به دنبال دارد.

حجت الاسلام و المسلمین شهریاری اظهار داشت: در گام دوم باید تلاش شود تنازعی هم در جهان اسلام صورت نگیرد. تنازع یعنی گریبانگیری در وسط خیابان. یعنی اینکه خیابان‌های جهان اسلام ناامن شود. همانند زمانی که داعش به سوریه حمله کرده بود و شهرهای اسلامی را به تصرف در آورده بود اجازه تردد آزادانه به شهروندان را نمی داد.

وی افزود: در این گام باید همدردی و همدلی در جهان اسلام شکل بگیرد که نقطه مقابل تنازع است چون درگیری و تنازع موجب سستی و رخوت جهان اسلام می‌شود و موجب می گردد که جامعه اسلامی شکسته و خرد شود و طراوت و شادابی خودش را از دست بدهد. جامعه ای که درگیر باشد و تنازع قومی در آن باشد این جامعه هرگز نمی تواند به وحدت دست پیدا کند. ما باید با نزاع های قومی، مکتبی، مذهبی و دینی مقابله کنیم و آنها را به همدلی و همدردی تبدیل کنیم.

حجت الاسلام و المسلمین شهریاری با بیان اینکه در گام سوم باید پرهیز از مشاجره و توهین شکل بگیرد، افزود: در سیره پیامبر اکرم (ص) مشاهده می کنیم حضرت حتی با توهین کنندگانش هم با صبر و مدارا برخورد می کرد. در قرآن کریم توصیه شده است که شما به بت ها توهین نکنید چون توهین‌شما موجب می‌ شود آنها نیز به مقدسات اسلامی و خداوند متعال توهین کنند.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در پایان تأکید کرد: ما برای دستیابی به امت واحده اسلامی باید اخلاق و برادری را که توصیه قرآن است به جهان عرضه کنیم. اگر می‌خواهیم حضرت محمد(ص) الگو و اسوه ما باشد باید همه را به صلح عادلانه دعوت کنیم، همدلی و همدردی پیشه کنیم و به جای مشاجره، حرمت‌شکنی و توهین به یکدیگر، احترام و تکریم را پیشه کنیم.

در این کنفرانس دو روزه علاوه بر حجت الاسلام و المسلمین حمید شهریاری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، شخصیت هایی از جمله سید علی فضل الله از لبنان، آیت الله محسن اراکی از جمهوری اسلامی ایران، استاد مصطفی غلام از کویت، دکتر محمد الحسانی از مغرب، شیخ محمد هلال از علمای الازهر مصر، دکتر ابراهیم منیر از لندن، حجت الاسلام و المسلمین سید هاشم موسوی رئیس مرکز بزرگ اسلامی لندن، شیخ نفیع الله عشیروف از روسیه، دکتر محمد هشام سلطان از اردن، شیخ خالد الملا از عراق،  شیخ یوسف مشریه از الجزائر، الشیخ محمد الزعبی از تجمع علمای مسلمین لبنان و دکترعمر العزی الأعرجی از عراق سخنرانی کردند.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha