به گزارش خبرگزاری «حوزه» از تهران، معصومه ظهیری در نخستین نشست از سلسله نشستهای «بانوان عاشورایی» که با هدف معرفی جایگاه بانوان اسلام، با موضوع نقش بانوان صدراسلام تا پایان امامت امام حسن مجتبی (ع)، عصر امروز ۱۸ تیر به صورت مجازی برگزار شد، به بررسی سبک و سیره و تاریخ زندگی حضرت نسیبه از بانوان بزرگوار صدر اسلام پرداخت و گفت: یکی از بانوان شاخص در صدر اسلام نسیبه است، نسیبه بنت کعب از بانوان سرشناس صدر اسلام به شمار میآید که مقام شامخی دارد و پیامبر بارها او را ستوده است.
وی با بیان اینکه نسیبه ملقب به «ام عمارة» است، یادآور شد: نسیبه دختر کعب و از انصار مدینه بود که چون دو پسرش به نام عماره و عبد الله و شوهرش زید به میدان جنگ رفته بودند او نیز مشک آبی با خود برداشت و به احد آمد تا زخمیان را مداوا کند و اگر آب خواستند به آنها آب بدهد.
معاون فرهنگی حوزههای علمیه خواهران تصریح کرد: خانواده نسیبه مصداق بارز «الذین آمنو هاجروا و جاهد فی سبیل الله به اموالهم و انفسهم» هستند که خداوند برای آنها درجه ویژهای قرار داده و میفرمائید «اولئک اعظم الدرجه عندالله». نسیبه بنت کعب است، کعب جزو کسانی است که در صدر اسلام باوجود اینکه دختران را فرومایه و فرودست نگاه میکردند، دختران خود را در فعالیتهای اجتماعی تشویق کرد و به دختران خود نگاه والا و کمالی اسلام را هدیه کرد. اولین آشنایی نسیبه با پیامبر گرامی اسلامی در لیله عقبه دوم بود که تعدادی از مردان و بانوان با پیامبر بعیت کردند و پیامبر گرامی اسلام (ص) بیعت زنان را نیز پذیرفتند.
وی خاطرنشان کرد: این آشنایی زمینهای برای فعالیتهای اجتماعی و همراهی ام عماره با پیامبر را ایجاد کرد. به نحوی که در سوم هجرت وقتی جنگ احد اتفاق افتاد و در آن جنگ جان پیامبر در خطر قرار گرفت، نسیبه جزو بانوانی بود که آبرسانی و کمک رسانی به مجروحان را در کنار دیگر بانوان برعهده داشت، مشک آب را رها کرد و دست به شمشیر گرفت به نحوی که پیامبر فرمودند، باریک الله یا نسیبه و بعدها این را یاد میکردند و به هر طرف که نگاه میکردند، نسیبه را می دیدند.
معاون فرهنگی حوزههای علمیه خواهران گفت: نسیبه علاوه بر آنکه در زمان حیات پیامبر جزو کسانی بود که یاری رساندن به دین خدا را جزو برنامهها و الگوهای خود در زندگی قرار داده بودند، پس از رحلت جانسور پیامبر گرامی نیز این کار را استمرار دادند به نحوی که در جنگ یمامه شرکت کرده و در دفاع از سپاه اسلام مجروح شدند و دست خود را از دست دادند و به مقام شامخ جانبازی نائل آمدند.
وی ادامه داد: این حرکت جهادگونه که در خانواده نسیبه شکل گرفته بود، پس از آن نیز ادامه پیدا کرد، علاوه بر آبرسانی حمایت و کمک از سپاه اسلام، پرستاری از مجروحان و در موارد ضروری حضور در میدان باعث شد که این بانو مجاهده در جنگ حنین به شهادت برسد و نام او جزو شهدای صدر اسلام ثبت و ضبط شود و به عنوان بهترین چهره و الگو از زنان که ایمان آوردند، معرفی شوند.
ظهیری تصریح کرد: ایمان آوری، آگاه به زمان، تکلیف مداری و ولایت مداری به عنوان بهترین شاخصه از بانوان صدر اسلام مطرح میشود که می تواند این شاخصهها برای همه نسلها و نسل دوران غیبت به عنوان الگو و سرمشق معرفی شود.
انتهای پیام