معصومه نصیری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، در بیان تحلیل و نظر خود درباره سریال "بوم و بانو" که این شب ها از شبکه دوم سیما پخش می شود، اظهار داشت: در شرایطی که رسانه ملی با خلأ جدی محتوای موثر روبرو شده و همین مسأله می رود تا مخاطب در این خلأ به سمت و سوی محتواهای جایگزین کشیده شود، تولید مجموعه ای که در عین پرداخت دقیق و به دور از تحریف و اغراق به تاریخ، پیوند میان دو فاکتور اساسی عشق و مذهب را ایجاد کرده و با روایتگری جذاب بتواند مخاطب را با خود همراه کند، همان چیزی است که نیاز فوری و حتمی برای جلب مخاطب و ارائه انگاره های درست ذهنی برای او درباره ی تاریخ و حقایق آن است.
وی افزود: از این منظر سریال «بوم و بانو» محصول و خروجی انباشت سرمایه فکری و تجربه موفق تیم تولیدکنندگان آن است، چه آن که ذائقه شناسی و مخاطب شناسی دو فاکتور جدی که متاثر از تجربه ی زیسته سازندگان این سریال است، می تواند مخاطب را با روایت و داستان همراه کرده و ضمن بیان حقایق و برش های واقعی از تاریخ معاصر کشور، به تکمیل تصاویر ذهنی مخاطبان از آنچه در واقع رخ داده و زیر و بم های آن با زبان هنر بپردازد.
کارشناس و مدرس سواد رسانه همچنین گفت: شاید بتوان تعهد به تاریخ را ویژگی بارز و قابل توجه و تامل سریال بوم و بانو دانست. روایت وقایع اجتماعی تاریخ معاصر از کشف حجاب تا تجدد غربی که با دیکتاتوری رضا خان وارد ایران میشود و حتی روال ممنوعیت عزاداری برای امام حسین(ع) با زبان هنر و خلق تصاویری که قابل رمزگشایی در ذهن اکثریت مخاطبان است، باعث گرایش بیننده با این مجموعه و داستان پرکشش آن شده است.
وی اضافه کرد: علاوه بر تعهد به تاریخ به ویژه در ترسیم فضاها، بن مایه های پژوهشی این اثر نیز او را از آثار معمول متمایز می کند. این درون مایه سبب می شود مخاطب با دیدن یک درام، متوجه سیر تاریخی رخدادها نیز بشود؛ این که این نگاه به تجدد و غرب گرایی حاکمان آن زمان چگونه به سمت قلع و قمع داشته های سنتی و فرهنگ اصیل ایرانی حرکت کرده و چگونه بی کفایتی سیاسی و برخوردهای غیرعقلانی یک حاکم می تواند به سمت و سوی فقیرسازی فرهنگی یک کشور حرکت کند و عناصر قدرت یک کشور را با دست خود به محاق ببرد، از جمله خروجی های این سریال با لایه بندی های متن و محتوایی آن است.
وی همچنین بیان داشت: تلفیق عناصر متعدد و مورد نیاز برای توفیق در به تصویرکشیدن تاریخ با چاشنی های هنری مورد نیاز آن چیزی است که با اعتماد به سابقه سعید سلطانی می توان از آن با خیالی آسوده گذر کرد و در جذر و مدهای داستانی و تاریخی اثر غوطه ور شد و با رفت و برگشت مخاطب به سالیان دور و وقایع آن، نسبت به امروز و تطبیق ادعاهای پهلوی های خارج نشین، دریافت که اگر همان روال تاریخی ادامه می یافت هویت زدایی ایرانی و اسلامی کامل محقق شده بود.
نصیری در خاتمه گفت: در قحطی برنامه سازی هدفمند و منبعث از خلاقیت و دارای روایی دقیق، «بوم و بانو» ما را با روایتی ایرانی به آن سوی تاریخ می برد؛ تاریخی که اگر از آن مطلع نباشیم ما را در کنش های حال حاضرمان نیز دچار خطای محاسباتی جدی خواهد کرد و لذا باید منتظر و همراه شد و ادامه داستان پرکشش این سریال را از شبکه دو دنبال کرد.
۳۱۳/۸
نظر شما