به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، آیت الله علیرضا اعرافی در آیین امضای تفاهم نامه همکاری مرکز مدیریت حوزه های علمیه با مجمع جهانی اهل بیت(ع) اظهارداشت: شیوع ویروس منحوس کرونا علی رغم بدی های ظاهری که داشت و جامعه بشری را دچار مشکلاتی کرد، دارای فرصت هایی بود بطوریکه در آن ایام مکاتبات بین المللی حوزه با ادیان جهان وسعت بیشتری پیدا کرد و در خصوص جریانات اجتماعی، علمی و سیاسی جهان به ویژه جهان اسلام موضع گیری هایی رخ داد بطوریکه تا ۲۰۰ نامه بین المللی حامل پیام حوزه به اقصی نقاط جهان مخابره شد.
عضو شورای عالی حوزه، ادامه داد: وجود چنین ظرفیتی طرح راه اندازی و تشکیل شورای ادیان حوزه را کلید زد تا حوزه علمیه مقدسه قم با همکاری مجموعه های دیگری همچون مجمع جهانی اهل بیت(ع) بتواند به صورت جهانی و بین المللی پیام خود را فراخور شرایط مخابره کند.
آیت الله اعرافی در ادامه با اشاره به موضوع «پارادوکس مذهب امت» افزود: عملاً گاهی در گفتمان گیر می کنیم که هم معارف اهل بیت(ع) را پیش ببریم و هم در فرقه گرایی گیر نیفتیم، که البته این پارادوکس راه حل دارد، راه حلی معرفتی و تجربی می خواهد که هردو این صفات در این مجموعه وجود دارد.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه اضافه کرد: در خصوص دوگانه های مذهب امت مطالعه میدانی شده یا نه و یا چه میزان سبک گفتمان امام راحل درخصوص مذهب، امت یا امت اسلام مورد بررسی قرار گرفته است که باید در حوزه به صورت جدی تر نسبت به آن ورود کنیم.
مدیر حوزه های علمیه با ترسیم محورهایی که حوزه در آن ورود کرده یا باید ورود داشته باشد، گفت: «دوگانه ایرانی – بومی» در مسائل بین المللی حساسیت های متعددی وجود دارد و مجمع نسبت به این حساسیت ها و ظرافت ها آگاهی لازم را دارد. ایران مرکز تشیع و حوزه علمیه پایگاه تفکر و اندیشه اهل بیت(ع) است، نگاه وکلام حوزه در داخل و خارج موثر است.
آیت الله اعرافی به منظومه فکری تشیع اشاره کرد و افزود: ما با همه آثار علمی پژوهشی و مکتوباتی که مجموعه های حوزوی دارند هنوز صاحب منظومه فکر تشیع به شکل مسنجم از صفر تا صد نیستیم، وجود دهها هزار اثر علمی در المصطفی، مجمع جهانی، سازمان فرهنگ، تقریب مذاهب و ...هنوز دارای این منظومه منسجم نیستم. من خودم در المصطفی چنین دغدغه ای داشتم که مجموعه ای جامع و منظومه ای صفر تا صدی از تفکر شیعی در سه سطح به عنوان مثال مقدماتی، تکمیلی و پیشرفته به دهها زبان زنده دنیا به عنوان مجموعه فکری اسلام و تشیع با گفتمان انقلاب اسلامی تدوین کنم.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، تصریح کرد: شرایط و حوادث اخیر فرهنگی، اجتماعی، سیاسی در عرصه بین الملل شرایط حوزه را تغییر داد تا با موضع گیری های بین المللی پیام و گفتمان انقلاب اسلامی را منسجم تر اعلام کند.
مدیر حوزه های علمیه تأکید کرد: شبکه سازی با رویکرد آموزشی، پژوهشی، تحقیقاتی و هم افزایی مجموعه های همسو و مرتبط اقدام دیگری است که در حال رشد و گسترش می باشد.
آیت الله اعرافی به طرح های درختواره رشته ها، آمایش، هدایت علمی حوزه در سطوح عالی، یکصدمین باز تأسیس حوزه و احیاء حوزه علمیه قم و طرح گفتمان علمی انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: هر تفاهم نامه ای برای بقا و عملیاتی شدن نیاز به دو شرط اصلی دارد، یکی به صورت برنامه های کاربردی و سپس غیر از تشکیل کارگروه دارای متولی مشخصی جهت پیگیری مطالبات و مصوبات همانند تفاهم نامه ای که میان وزارت آموزش و پرورش و حوزه های علمیه تشکیل شده است باشد و امسال دومین سال از نخستین برنامه ۵ ساله همکاری را آغاز کرده ایم، تفاهم نامه ای که منجر به تشکیل دبیرخانه مستقل و پرسنلی از هر دو مجموعه که دائم پیگیری مصوبات و مطالبات می باشند.
انتهای پیام ۳۱۳/۱۷
نظر شما