به گزارش خبرگزاری حوزه، استاد محسن قرائتی در تفسیر نور به ارائه «نکات ناب» و «پیام های زیبای آیات قرآن کریم» پرداخته که حوزه نیوز در این نوشتار، آیه ۱۷۶ سوره مبارکه آل عمران را در قالب مجموعه «قطره ای از دریا» ارائه می نماید.
- آیه
وَلَا یَحْزُنْکَ الَّذِینَ یُسَرِعُونَ فِی الْکُفْرِ إِنَّهُمْ لَن یَضُرُّواْ اللَّهَ شَیْئاً یُرِیدُ اللَّهُ أَلَّا یَجْعَلَ لَهُمْ حَظّاً فِی الْأَخِرَةِ وَلَهُمْ عَذَابٌ عَظِیمٌ
- ترجمه
و (ای پیامبر!) کسانی که در کفر میشتابند، ترا اندوهگین نکنند. آنان هرگز به خداوند ضرری نمیزنند. خداوند خواسته است که برای آنها هیچ بهرهای در قیامت قرار ندهد و برای آنان عذابی بزرگ است.
- نکته ها
گویا شرکت کنندگان در جنگ اُحد از همدیگر میپرسیدند: حال که ما شکست خوردیم و کفّار پیروزمندانه به مکّه برگشتند، چه خواهد شد؟ آیه در پاسخ آنان میفرماید: ناراحت نباشید، این مهلت الهی است تا پیمان کفرشان پر شود و دیگر حظّی در آخرت نداشته باشند.
- پیام ها
۱- آرامش خود را حفظ کنید که تلاشهای کفّار در محو اسلام بیاثر است. «لایحزنک... انهم لن یضرّوا اللّه»
۲- کفر انسانها، اندک ضرری به ساحت قدس خدا نمیزند. «لنیضرّوا اللّه شیئاً»
۳- حضور در میدان کفر، انسان را از قابلیّت توبه و دریافت رحمت الهی محروم میکند. «الاّ یجعل لهم حظّاً فی الاخرة»
۴- مهلت دادن به کفّار، سنّت الهی است، نه آنکه نشانهی ناآگاهی و یا ناتوانی خداوند باشد. «یریداللّه الاّ یجعل لهم حظّاً فی الاخرة»
۵ - محرومیّت انسان در آخرت، ناشی از عملکرد او در دنیاست. «یسارعون فی الکفر... الا یجعل لهم حظّاً فی الاخرة»
۶- هم فضل الهی بزرگ است و هم قهر او. (در دو آیه قبل، نسبت به مجروحانی که به فرمان رسول خدا صلی الله علیه وآله به جبهه رفتند، از فضل عظیم الهی بشارت داد و در این آیه نسبت به کفّار سرسخت، عذاب عظیم را یادآور میشود). «لهم عذاب عظیم»
نظر شما