به گزارش گروه ترجمه خبرگزاری «حوزه» به نقل از aboutislam، یک دانشمند مسلمان و تیم وی در دانشگاه فنی آیندهوون هلند جایزه «دستیابی به موفقیت سال» نشریه فیزیک جهانی در ۲۰۲۰ را به دلیل ایجاد مادهای مبتنی بر سیلیکون با شکاف باند مستقیم که نور را در طول موجهای مورد استفاده برای ارتباطات راه دور نوری منتشر میکند ، به دست آوردهاند.
الهام فدالی ، نامزد دکترای گروه فیزیک کاربردی ، جایزه را به همراه آلن دیکسترا و اریک باکرز دریافت کرد. کار آنها نتیجه همکاری با جنس رنه سوکرت از دانشگاه فردریش-شیلر-ینا در آلمان و همچنین یک تیم بین المللی از همکاران بود.
گفتنی است علاوه بر داشتن برنامههایی در مخابرات نوری و محاسبات نور ، از ماده جدید مبتنی بر سیلیکون میتوان برای ایجاد حسگرهای شیمیایی نیز استفاده کرد.
همیش جانستون عضو هیات داوران و سرپرست جایزه فیزیک جهانی گفت: دستگاههای سیلیکونی جامعه مبتنی بر اطلاعات ما را هدایت میکنند ، اما شکاف باند غیرمستقیم این ماده (یک ویژگی ذاتی ساختار اتمی، که مانع از انتشار نور آن می شود) مانع از استفاده از این مواد در ارتباطات از راه دور و سایر برنامههای نوری پیشرفته شده است.
وی افزود: این تیم تحقیقاتی با ایجاد یک ماده مبتنی بر سیلیکون که در طول موجهای مخابراتی نور ساطع میکند ، دریچهای برای کاربردهای سیلیکونی در دنیای جدیدی را گشوده است.
گفتنی است نشریه فیزیک جهانی، نشریهای از موسسه مشهور فیزیک انگلستان است. آنها هر ساله جایزهای به کشف جدید در دنیای فیزیک اعطاء میکنند.