به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از همدان، مریم شمخانی در کارگاه مقاله نویسی که در مدرسه علمیه صدیقه کبری(س) شهرستان بهار برگزار شد، گفت: این کارگاه با توجه به نیاز طلاب به آموزش روش مقاله نویسی با رویکرد اسلامی –دینی برگزار شده است.
وی در ادامه ضمن اشاره به تعریف پژوهش علمی، بیان داشت: یک تحقیق علمی، یک مطالعه نظام مند و کنترل شده تجربی و انتقادی درباره یک یا چند قضیه فرضی میان پدیده ها ی طبیعی است و هدف عمده و اساسی تحقیق، افزایش حیطه آگاهی است.
استاد پژوهش افزود: پژوهش به دلیل قابلیت ها و کارکردهایش، به انسان امکان افزایش دانش و آگاهی و اطلاعات بهبود وضع زندگی اجتماعی و اقتصادی را می دهد و بطور کلی، موجب پیشرفت جامعه می شود.
وی در ادامه اولین قدم در هر پژوهش علمی را، تشخیص مسئله و بیان آن دانست و گفت: انتخاب مسئله یکی از مراحل دشوار است که به دو دسته تقسیم می شود ۱-تشخیص مسئله ۲- بیان آن به صورتی که بتوان آن را با استفاده از روش های پژوهشی معتبر و پایدار مورد پژوهش قرار داد.
شمخانی اظهار کرد: یکی از عوامل انتخاب موضوع یا مسئله، انگیزه و کنجکاوی پژوهشگر است و باید دقت شود نوشته ای که پژوهشگر می نویسد باید محققانه باشد، زیرا محقق با هر برگ از تالیف خود،می تواند باری از دوش جامعه بر دارد و هر چه موضوع و هدف پژوهشگر بدیع و نو آور باشد بهتر می تواند در عر صه های تبلیغ ،تحصیل و....گام نهد.
وی در ادامه کارگاه به موضوعات جدید مقاله نویسی اشاره کرد و گفت: موضوعات علمی و پژوهشی باید متناسب با نیازهای روز جامعه و موقعیت های اجتماعی انتخاب شود تا نتیجه ی عملی آن تحقیق، بتواند مشکلی از جامعه را حل کند.
این استاد پژوهش همچنین به راهکارهایی جهت انتخاب موضوع اشاره کرد و اذعان کرد: یک موضوع خوب و کاربردی برای تحقیق و پژوهش باید؛ ۱-دارای صراحت، اختصار و خالی از هر گونه ابهام و پیچیدگی باشد ۲-باید از نظم و ترتیب و کاربرد صحیح کلمات در عنوان برخوردار باشد .۳- به سوالاتی که در پی موضوع می آید توجه شود و محقق در این مورد مطالعه وآگاهی لازم را داشته باشد و باید مشخص کند این تحقیق چه اهمیتی دارد و چه مشکلی را از جامعه حل خواهد کرد.
انتهای پیام