پنجشنبه ۲۵ دی ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۴
 آیت الله مصباح یزدی بزرگترین متفکر علوم انسانی اسلامی عصر ما بود

حوزه/ استاد رشاد آیت الله مصباح یزدی را بزرگترین متفکر علوم انسانی اسلامی عصر ما دانست و بیان کرد: ایشان در فلسفه های مضافی همچون فلسفه سیاسی، فلسفه تاریخ، فلسفه اخلاق، تمدن و فلسفه علوم انسانی یک اندیشمند بزرگ و دانا بود.

به گزارش خبرگزاری حوزه،  استاد علی‌اکبر رشاد در نکوداشت علمی آیت‌الله  محمدتقی مصباح یزدی، با محوریت پژوهشکده حکمت‌ و دین‌پژوهی پژوهشگاه که به صورت برخط برگزار شد، با اشاره به آیه شریفه «((اللهُ نُورُ السَّماواتِ وَالأَرْضِ مَثَلُ نُورِهِ کمِشْکاهٍ فِیها مِصْباحٌ الْمِصْباحُ فِی زُجاجَهٍ الزُّجاجَهُ کأَنَّها کوْکبٌ دُرِّی یوقَدُ مِنْ شَجَرَهٍ مُبارَکهٍ زَیتُونَهٍ لا شَرْقِیهٍ وَلا غَرْبِیهٍ یکادُ زَیتُها یضِیءُ وَلَوْ لَمْ تَمْسَسْهُ نارٌ نُورٌ عَلی نُورٍ یهْدِی اللهُ لِنُورِهِ مَنْ یشاءُ وَیضْرِبُ اللهُ الأَمْثالَ لِلنَّاسِ وَاللهُ بِکلِّ شَیءٍ عَلِیمٌ))‌» گفت: بسیار دشوار است که در این لحظه ها از ایشان سخن بگوییم، اما در ظاهر در میان ما نباشد، هر چند که ایشان در آثار تدوینی و تکوینی اش زنده است.

رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی ادامه داد: آیت الله مصباح یزدی در فریادها و خروش هایش همچنان زنده و جوشان است، در جلوی جبهه انقلاب حرکت کرده و سربازان انقلاب نیز او را چونان مشعلی در فراراه مسیر انقلاب می نگرند و از او پیروی می کنند.

استاد رشاد با بیان اینکه آیت الله مصباح یزدی شجره مبارکی بود که مستقل می اندیشید، ایشان را متفکر اسلامی دانست و تأکید کرد: این عالم بزرگ نه شرقی و نه غربی، بلکه اسلامی می اندیشید؛ ایشان منبع نور بود و برای روشن شدن نیاز به نور نداشت؛ این عالم فرزانه منشأ نار و نور معنوی و الهی بود.

وی عنوان کرد: ما در سوگ مردی نشسته ایم که دلش خانه خدا و قلبش پایتخت الهی و جانش آکنده از صفات الهی بود؛ قلب ایشان بدون هیچ مقاومتی به خانه خدا تبدیل شده بود و هرگز از یاد خداوند غافل نمی شد.

استاد رشاد با بیان اینکه آیت الله مصباح یزدی مصداق بارز آیه شریفه «رِجَالٌ لَا تُلْهِیهِمْ تِجَارَهٌ وَلَا بَیْعٌ عَنْ ذِکْرِ اللَّه» بود، خاطرنشان کرد: ایشان برای این که مقامی را به دست بیاورد، تلاش نمی کرد و به جیفه دنیا بی اعتنا و بی توجه بود و از مال دنیا نیز چیزی در اختیار نداشت.

رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی مطرح کرد: آیت الله مصباح یزدی همواره برای رفع نیاز ایتام آل محمد(ص) تلاش می کرد و در اندیشه روز قیامت بود و می خواست در آن روز که همه آشفته هستند، آرامش داشته باشد.

وی به آثار تألیفی انبوه آیت الله مصباح یزدی اشاره و تأکید کرد: ایشان ۱۶۵ جلد کتاب در ۱۲۰ عنوان و در ده ها موضوع تألیف کرده بود؛ همچنین هزاران طلبه و دانشجو و صدها هزار جوان از آبشخور معارف و اندیشه او سیراب شده و می شوند.

استاد رشاد مجاهدت های علمی آیت الله مصباح یزدی را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: ایشان همه عرصه های معرفت عصر را در نوردید و در عرصه های فلسفه، کلام، تفسیر، قرآن پژوهی، حدیث پژوهی، اخلاق و معرفت شناسی تلاش و جهاد بزرگی انجام داد؛ فلسفه های مضاف با ایشان آغاز شده و ایشان میدان دار این عرصه ها محسوب می شود.

وی با بیان اینکه آیت الله مصباح یزدی با اخلاص و ایثار همه عرصه های علم را فتح کرده بود، گفت: ایشان در عرصه هایی همچون فقه و حقوق، فقه سیاسی، فرهنگ پژوهی و فقه اجتماعی فعالیت های برجسته ای داشت و صاحب نظر بود.

استاد رشاد آیت الله مصباح یزدی را بزرگترین متفکر علوم انسانی اسلامی عصر ما دانست و بیان کرد: ایشان در فلسفه های مضافی همچون فلسفه سیاسی، فلسفه تاریخ، فلسفه اخلاق، تمدن و فلسفه علوم انسانی یک اندیشمند بزرگ و دانا بود.

رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در پایان روحیه شاگرد پروری آیت الله مصباح یزدی را مورد اشاره قرار داد و ابراز کرد: ایشان شاگردان بسیار بزرگی را پرورانده اند و باقیات الصالحات بسیاری از خود به جای گذاشته اند و ما باید راه ایشان را با قوت ادامه دهیم.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha