جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
تصاویر / دیدارحجت الاسلام والمسلمین سید ریاض حکیم با آیت الله اعرافی

حوزه/ شناخت شخصیت ایشان نیازمند کار علمی و پژوهشی است و چه خوب است برای این منظور مسئولین همایش با همکاری با دانشگاه ها موجبات تشویق دانشجویان را برای ارائه پایان نامه های مرتبط با شخصیت و زندگی ابوطالب فراهم کنند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین سید ریاض حکیم در دیدار دست اندر کاران همایش بین المللی ابوطالب(ع) با اشاره به برگزاری همایش ابوطالب (ع) گفت: برگزاری این همایش کار بسیار مهمی است چرا که ایشان یکی از شخصیت های بزرگ اسلام است که به ناحق مظلوم و ناشناخته اند.

این استاد حوزه علمیه اظهار داشت: جدای از بحث ایمان ایشان، حتی فعالیت های انسانی او در قبل و بعد از اسلام نیز نادیده گرفته شده است و این ظلم مضاعفی در حق این انسان بزرگوار است.

 وی بیان داشت: کار علمی مخاطبان خود را دارد که همان اهل علم هستند، اما برای رفع مظلومیت از چهره حضرت ابوطالب(ع) لازم است جنبه های مختلف شخصیت ایشان به مردم هم معرفی شود و یکی از کارهایی که در معرفی ایشان به مردم می توان انجام داد این است که برخی از خیابان ها و میادین به نام ایشان مزین شود و این مستلزم رایزنی با شهرداری ها و نهادهای مسئول است.

این استاد حوزه علمیه افزود: شناخت شخصیت ایشان نیازمند کار علمی و پژوهشی است و چه خوب است برای این منظور مسئولین همایش با همکاری با دانشگاه ها موجبات تشویق دانشجویان را برای ارائه پایان نامه های مرتبط با شخصیت و زندگی ابوطالب فراهم کنند.

حجت الاسلام والمسلمین  حکیم  ابراز داشت: آنچه در این همایش حائز اهمیت است استفاده از آثار اهل سنت و به خصوص اندیشمندان غیر مسلمان است چرا که وقتی یک غیر مسلمان در تجلیل از ابوطالب(ع) دست به قلم می برد این انگیزه ای می شود تا اندیشمندان شیعه هم به این کار تشویق شوند.

در ابتدای این دیدار حجت الاسلام آل ایوب مدیر کل پژوهش مجمع جهانی اهل بیت (ع) با اشاره به فعالیت های گسترده انجام شده برای آماده سازی مقدمات همایش ابوطالب(ع) گفت: تاخیری که کرونا در برگزاری همایش ایجاد کرد، برکاتی هم داشت و آن این بود که این همایش از سطح ملی به سطح بین الملل ارتقا پیدا کرد.

مدیر کل پژوهش مجمع جهانی اهل بیت (ع)، اظهار داشت: نشست های علمی متعددی تاکنون در راستای همایش با اساتید مختلفی برگزار شد، اما به کار علمی صرف در این زمینه بسنده نشد و در حوزه هنر نیز مانند شعر و ادبیات و حتی فیلم نیز آثاری را خواهیم داشت.

وی افزود: در جریان فعالیت های مرتبط با همایش به کسانی برخورد کردیم که حتی مسلمان نبودند اما در مورد حضرت ابوطالب (ع) دست به قلم شده اند و ما به دنبال این بودیم تا کسانی را به میدان بیاوریم که شبهاتی در مورد شخصیت جناب ابوطالب (ع) داشته اند تا به این واسطه به عمق شخصیت حقیقی ایشان پی ببرند.

در ادامه این نشست حجت الاسلام والمسلمین جعفری با اشاره به تعویق سه ساله برگزاری همایش ابوطالب (ع) اظهار داشت: در سال ۹۶ تصمیم به برگزاری همایش در مجمع جهانی اهل بیت گرفته شد اما اتفاقاتی نظیر تغییر رئیس مجمع و کرونا سبب این تأخیر شد.

وی بیان داشت: همایش در یک بازه زمانی سه روزه در ایام رحلت حضرت ابوطالب در ماه رجب و به صورت حضوری و مجازی برگزار می شود.

حجت الاسلام حائری شیرازی دبیر علمی همایش نیز با اشاره به تنوع زبانی شرکت کنندگان در همایش گفت: آثار متنوعی به زبان های عربی ، اسپانیولی ، سواحلی و دیگر زبان ها به دبیرخانه همایش رسیده است و در این همایش نهادها و دانشگاه هایی از سراسر دنیا مانند دانشگاه کشمیر، جامعه اسلامی کوفه، انجمن های اسلامی اروپا درگیر شدند.

دبیر علمی همایش اظهار داشت: با پیگیری های صورت گرفته قرار است روز ۲۶ رجب مصادف با رحلت ابوطالب (ع) به عنوان حمایت از ایتام نامیده شود و در کنار این از برجسته ترین حامیان ایتام با جایزه ای تحت عنوان جایزه ابوطالب (ع) تجلیل شود.

بورسیه دانشجویان برای مطالعه  و بررسی ابعاد زندگی حضرت ابوطالب (ع) 

در ادامه این دیدار حجت الاسلام  والمسلمین احمدی تبار با اشاره به لزوم پرداختن به شخصیت ابوطالب (ع) در دانشگاه ها گفت: بورسیه شدن دانشجویان برای مطالعه در خصوص بررسی ابعاد زندگی حضرت ابوطالب (ع) در دستور کار قرار داده شده است.

قائم مقام و معاون فرهنگی دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع ادامه داد: ما اکنون کسی را داریم که بیش از ۷ یا ۸ سال است که در مورد حضرت ابوطالب(ع) در حال تحقیق است و مسلمان هم نیست و این جای قابل توجه است.

وی افزود: ابوطالب (ع) با دو گروه مقابله کرد، یکی یهود که اقدامات زیادی علیه خاندان ایشان مرتکب شدند و حتی هاشم را مسموم کردند و دومی مشرکین که ما امروز با هردو گروه مواجهیم؛ لذا لازم بود تا کمیته مقاومت در این همایش فعال شود و از این جنبه نیز شخصیت حضرت ابوطالب(ع) مورد بررسی قرار گیرد.

حجت الاسلام والمسلمین احمدی تبار بیان داشت: مقالات خوبی جمع آوری شده است و علمای اهل سنت و حتی برخی از سلفی ها به میدان آمدند و البته این همایش آغاز حرکت است و باید نقطه آغاز کارهای علمی پیش رو باشد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha