چهارشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۲:۵۰
 اقبال به سمت فلسفه اسلامی در جهان غرب رو به افزایش است

حوزه / نشست علمی «نقاط تماس فلسفه غرب با فلسفه اسلامی» به همت مدیریت ارتباطات و بین الملل حوزه علمیه استان قزوین و با همکاری گروه علوم عقلی اساتید در حوزه علمیه قزوین برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» از قزوین، عبدالولی امیلکار، در جمع اساتید مدارس علمیه قزوین  به تحلیل فلسفه ی غرب پرداخته و فلسفه انتقادی و فلسفه ی تحلیلی را از پارادایم های مسلط فلسفی در جهان غرب بر شمرد.

وی مواجه غرب با فلسفه ی اسلامی را با دو چشم انداز فلسفه ی قاره ای و فلسفه ی تحلیلی بر شمرد و عنوان کرد: پیشتاز مواجه ی فلسفه ی قاره ای با فلسفه ی اسلامی دانشگاه سربن فرانسه و اشخاصی نظیر هانری کربن هستند.

 اقبال به سمت فلسفه اسلامی در جهان غرب رو به افزایش است

 امیلکار خاطرنشان کرد: من نسبت به مباحث کربن نگاه روشنی نداشتم تا اینکه با آثار ملاصدرا به صورت مستقیم برخورد کردم و به عمق فلسفه ی اسلامی پی بردم. همین مطلب هم باعث آشنایی من با اسلام و مسلمان شدنم گردید.

وی ادامه داد: خط فلسفی هانری کربن توسط شاگردانش نظیر کریستین جانبر و پروفسور بن ماریش ادامه داده شد بگونه ای که آقای ماریش تز دکترایش را وحدت وجود ملاصدرا قرار داده و تاکنون پنج عنوان کتاب در مورد فلسفه ی صدرایی تألیف کرده و بیشتر رنگ هرمنوتیکی و پدیدارشناسانه به مباحث صدرا زده است.

این دانشجوی مسلمان کشور کوبا به مکتب اسپانیایی فلسفه ی قاره ای نیز اشاره کرد و افزود: مکتب اسپانیایی خودش بر دو گروه تقسیم می شود، گروه دانشگاه سالامانکای مادرید که مبتنی بر آموزه های ابن رشد، فارابی و ابن سینای مشایی بوده و فلسفه ی اسلامی را از این دریچه تحقیق می کنند ولی گروه دانشگاه گرانادا در نقطه مقابل آنها، نگاه عرفانی ابن عربی را فلسفه ی اصیل دانسته و ملاصرا عارف را بر ملاصدرای فیلسوف ترجیح می دهند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به واقع گرایی جدید و رئالیسم نظری پرداخت و گفت: آنها معتقدند فلسفه ای که از زمان کانت وجود داشته، اعتبار ندارد و باید ریشه ها و مبانی واقع گرایی را در فلسفه ی اسلامی و یونانی و در مفاهیمی چون علیت، عینیت، کلیت و امکان جستجو کرده و به ماقبل کانت برگشت .

 امیلکار عنوان کرد: این مواجهات با فلسفه ی اسلامی باعث شده است تا کتاب اسفار ملاصدرا که تاکنون هیچ ترجمه ی انگلیسی از آن وجود نداشت، ترجمه شده و در اختیار محققان غربی قرار گیرد.

وی اظهار کرد: اقبال به سمت فلسفه ی اسلامی و صدرایی در جهان غرب رو به افزایش است و همین باعث شده تا من به عنوان به ایران آمده و فلسفه ی صدرا را از منظر اصیل خودش و با پارادایم های شکل دهنده ی آن یاد بگیرم و با ترجمه ی آثار فلسفی اسلامی و نشر آنها، به شناخت بیشتر اسلام کمک کنم.

وی ادامه داد: من از مسیر فلسفه با اسلام آشنا شدم و به عنوان یک خادم اسلام می خواهم از همین مسیر، اسلام را به نخبگان غربی بشناسانم.

 انتهای پیام/

اخبار مرتبط

  • رشد چشمگیر جمعیت مسلمانان گرانادا

    رشد چشمگیر جمعیت مسلمانان گرانادا

    حوزه/ مسجد جامع گرانادا سال آینده بیستمین سالگرد تأسیس خود را جشن می‌گیرد. اولین اسپانیایی‌هایی که در این قلمرو به اسلام گرویدند به شوخی می‌گویند که در…

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha