سه‌شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ |۱۷ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 19, 2024
واعظی

حوزه/ در تاریخ علمای شیعه، عالمی را نداریم که در این مستوای علمی و مرجعیت عامه ای به سر ببرد و بتواند مؤسس یک نظام اسلامی باشد و این ویژگی منحصر به حضرت امام(ره) است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین احمد واعظی در دیدار حجت الاسلام والمسملین علی کمساری، سرپرست مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) اظهار داشت: شخصیت امام راحل شخصیت بسیار ممتازی در طول تاریخ تشیع بوده است و علمای برجسته زیادی در طول تاریخ ظهور کردند، اما امام خمینی(ره) جزو خواص علما و در علوم مختلف سرآمد بودند.

وی گفت: علمای ما در فنون مختلف خاص هستند اما برخی از علما علاوه بر این که در علوم مختلف برجسته بودند، در بعد عملی، تهذیب نفس، جهات معنوی و اخلاقی هم برجستگی خاص و ویژه ای داشته اند و در این میان، عده ای جامع بین حکمتین هستند و علم و عمل را با هم در آمیختند و معطوف به اجتماع و سیاست هم بودند.

تأسیس نظام اسلامی؛ ویژگی منحصر به فرد امام خمینی(ره)

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم به بیان ویژگی منحصر به فرد امام راحل پرداخت و تصریح کرد: در تاریخ علمای شیعه، عالمی را نداریم که در این مستوای علمی و مرجعیت عامه ای به سر ببرد و بتواند مؤسس یک نظام اسلامی باشد و این ویژگی منحصر به حضرت امام(ره) است.

وی با بیان این که امام راحل توانست نظریه ولایت فقیه را به میدان عمل بیاورد، افزود: در طول تاریخ تشیع در عصر غیبت، فقهای برجسته ای داریم که به هر جهت در مسأله ولایت و شئون ولایت فقیه ورود کرده اند و آثاری را نوشته و انظاری را عنوان کردند، اما کسی که بتواند این نظر را در میدان عمل بیاورد و انقلابی را هدایت و نظامی را تأسیس کند، ویژگی منحصر به فرد امام خمینی(ره) است.

 امام خمینی(ره) جزو ممتازین و نوادر اعصار بودند

حجت الاسلام والمسلمین واعظی با اشاره به همراهی و استقبال مردم از حرکت امام خمینی(ره) اظهار داشت: در شروع نهضت حضرت امام(ره)، مردم این گونه عاشقانه در حمایت از ایشان خون دادند و حماسه عظیم ۱۵ خرداد را آفریدند و در استقبال از ایشان در سال ۱۳۵۷، میلیونی حضور پیدا کرده و در وفات ایشان، جمعیت عظیم میلیونی وی را بدرقه کردند، که نشان از محبوبیت ایشان از بدو تا ختم حرکت امام(ره) است.

وی امام خمینی(ره) را از نوادر اعصار دانست و گفت: هر چند که در تاریخ افرادی بودند که جامعه و مردم نسبت به او خوش استقبال بودند، ولی خوش بدرقه نبودند اما امام(ره) در تاریخ اسلام و تشیع جزو ممتازین و نوادر علمای ما، نه تنها در عصر خود، بلکه در اعصار است.

 ارائه تحلیل جامع نسبت به تأثیرگذاری ابعاد انقلاب اسلامی نیازمند زمان است

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با اشاره به این که آشکار شدن عمق تأثیرگذاری انقلاب اسلامی نیازمند زمان است، تصریح کرد: هنوز زود است که ما بخواهیم نسبت به تأثیری که انقلاب اسلامی و ابعاد آن در محیط خواهد گذاشت، یک تحلیل جامعی ارائه دهیم؛ در خصوص حوادث عظیم تاریخی باید حداقل پنجاه تا شصت سال بگذرد تا عمق تاثیر آن در ابعاد مختلف آشکار شود.

وی با بیان این که انقلاب اسلامی، عطیه الهی بود، خاطرنشان کرد: این انقلاب اسلامی نه تنها جلوه رحمت الهی به ملت ما، بلکه به ملت های اسلامی بود؛ اگر بتوانیم به خوبی میراث دار امینی باشیم و از گفتمان انقلاب اسلامی در عمل صیانت کنیم و تلاش ها و مجاهدت های امام راحل و شهدا را پاس بداریم، ان شاءالله آثار و برکات بسیار بیشتری هویدا خواهد شود.

حجت الاسلام والمسلمین واعظی با اشاره به سابقه تاسیس دفتر تبلیغات اسلامی، آن را همانند نهادهای با برکتی مثل بسیج، از جمله میراث ماندگار امام راحل عظیم الشان دانستند که پس از ارتحال امام ، با زعامت رهبر معظم انقلاب، آثار فرهنگی زیادی را به ثمر نشانده است. از این رو وظیفه خود می دانیم در ترویج اندیشه های اصیل امام تلاش کنیم.

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، با اعلام آمادگی نسبت به برگزاری «دوره های آموزشی آشنایی با منظومه فکری حضرت امام» ، «انجام فعالیت های پژوهشی» و «پاسخ به شبهات و سوالات نسل جدید» در مورد شخصیت واندیشه‌های بنیان گذار نظام اسلامی ، خواستار زمینه سازی برای فعالیت های هم افزا در نهادهای حوزوی برای ادای دین به امام ، رهبری معظم و انقلاب اسلامی شدند.

عمل مسئولان در تراز اندیشه امام راحل باشد

در ادامه، حجت الاسلام والمسملین علی کمساری، سرپرست مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)، امام راحل را معمار و بنیانگذار انقلاب اسلامی معرفی و اظهار داشت: طبیعتاً درستی ملاک عمل مسؤولان ما و سنجش صحت عملکردها باید با تراز و اندیشه امام راحل باشد و به هر میزان که به اندیشه، مرام، فکر و راه امام(ره) نزدیک باشیم، به همان میزان حرکت ما درست و مطلوب است.

وی با اشاره به فرمایشی از رهبر معظم انقلاب گفت: مقام معظم رهبری در ۱۴ خردادماه امسال تعبیری داشتند که «همچنان انگشت اشاره امام راهگشا و جهت دهنده است و امام همچنان زنده است».

سرپرست مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) خاطرنشان کرد: اندیشه حضرت امام(ره) ضرورت کار حوزه ها را مضاعف می کند و طبیعتاً دفتر تبلیغات اسلامی هم به عنوان نماد روشنفکری حوزه و جایگاهی که کارهای تأثیرگذار و ماندگار علمی، فرهنگی، ترویجی و هنری انجام داده است، همچنان می تواند در جهت ترویج اندیشه امام راحل مؤثر باشد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha