به گزارش خبرگزاری حوزه،برنامه «دین در دنیای مدرن» رادیو گفتوگو با دین و مقابله با آسیبهای اجتماعی و با حضور دکتر علیرضا ابوالفضلی رئیس هیئت مدیره بنیاد بین المللی تکریم ادیان و مذاهب به روی آنتن رفت.
علیرضا ابوالفضلی دین را یک قانون ضابطهمند الهی دانست و عنوان کرد: دین یک چارچوبی را برای بشریت تعریف میکند تا انسان در امور خود نظم دهد، حقوق همگانی اعم از فردی اجتماعی را رعایت کند وشان و جایگاه و همچنین کرامت انسانی را نیز حفظ کند.
وی با اشاره به اینکه برخی افراد در هر جامعه خود را از قانون و هنجارهای اجتماعی مصون میدانند و به کرامت انسانی لطمه میزنند، اظهار کرد: اساساً دین نقش بازدارنده در این حوزه دارد تا شخص خود را در یک فرایند ضابطه مند قرار دهد. اگر افراد چارچوب خود را بر اساس دستورات دینی بشناسند از انجام برخی رفتارها اجتناب میکنند.
رئیس هیئت مدیره بنیاد بین المللی تکریم ادیان و مذاهب، حکومت دینی را به طور نسبی در مقابله با آسیبهای اجتماعی راهگشا دانست و اظهار کرد: اگر افراد در این مسیر قرار بگیرند که خصایص فردی و اجتماعی خود را کاملا مبتنی بر دین کنند قطعاً هم از آسیبهای اجتماعی مصون میمانند و هم آن که مانع ایجاد یا گسترش این آسیبها در یک اجتماع خواهند شد.
وی محدودیتهای دین را برای مصون ماندن از آسیب های اجتماعی دانست و عنوان کرد: پیشگیری از وقوع خیلی از گرفتاریها و مصائب تنها با توسل به اجرای دین در جامعه اتفاق خواهد افتاد. اساساً نقش دین در مواجهه انسان با بسیاری از مسائل روزانه بسیار سازنده است.
ابوالفضلی ضمن تصریح بر اینکه بین گسترش دین و کاهش معضلات اجتماعی رابطه مستقیم وجود دارد، گفت: نمونه بارز این مفهوم را میتوان در ماه مبارک رمضان مشاهده کرد که هر سال وقوع جرائم در این ماه کاهش مییابد و عملاً با یک جامعه نسبتاً سالم در این ایام رو به رو هستیم.
وی افزود: در ماه رمضان و همچنین محرم نقش دین در جامعه پررنگ تر میشود و اساساً مردم در این ایام خدا را به خود نزدیک تر میبینند و در نتیجه آسیبهای اجتماعی بسیار بسیار کمتر میشوند.