دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۹
بوی بداخلاقی از رفتار نامزدهای انتخاباتی به مشام می‌رسد/ موفقیت‌های حوزه برای حوزویان هم ناشناخته است

حوزه/ دبیر شورای عالی حوزه های علمیه با اشاره به لزوم رعایت اخلاق در انتخابات گفت: از رفتار برخی نامزدهای انتخاباتی بوی بداخلاقی به مشام می رسد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، آیت الله حسینی بوشهری در مراسم اختتامیه دوازدهمین جشنواره علامه حلی که پیش از ظهر دوشنبه در مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران برگزار شد، با اشاره به سخنی از پیامبر (ص) اظهار داشت: قلم،  نعمت بزرگی است  و اگر قلم نبود ملک و دین استوار نمی شد و زندگی بر انسان گوارا نمی گردید.

دبیر شورای عالی حوزه های علمیه با ابراز قدردانی از دست اندرکاران جشنواره علامه حلی تاکید کرد: این جشنواره به منظور تقدیر از طلاب جوان برادر و خواهر در سراسر کشور برگزار می شود و از مدیر حوزه های علمیه آیت الله اعرافی، مدیر مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران حجت الاسلام و المسلمین بهجت پور و سرپرست  جامعة الزهرا حجت الاسلام و المسلمین دیانی که در این کار بزرگ سهیم هستند قدردانی می کنیم.

وی با اشاره به پایه گذاری این حرکت افزود: حجت الاسلام و المسلمین عماد هم در مسئله کتاب سال حوزه و هم جشنواره علامه حلی سهم وافری دارند و در رشد و شکوفایی حوزه ها نقشی تاثیرگذار داشته اند و امروز هم به عنوان مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر، ثمره این تلاش ها را به جامعه علمی ما عرضه می کنند.

آیت الله حسینی بوشهری با اشاره به اینکه در شرایطی این جشنواره برگزار می شود که جهان اسلام سوگوار و عزادار است، تاکید کرد: از یک سو دختران مظلوم شیعه به خاک و خون کشیده می شوند و آن هم به دلیل جهل و قساوت عده ای که بویی از بشریت نبرده اند و از سوی دیگر به خاک و خون کشیده شدن مردان و زنان و کودکان فلسطینی را به دست رژیم غاصب صهیونیستی شاهد هستیم.

دبیر شورای عالی حوزه های علمیه افزود: امروز تجمعی به همین مناسبت در مدرسه فیضیه برگزار می شود تا سهمی در اعلام انزجار از این رفتارهای غاصبانه داشته باشیم البته امروز جهان در جوامع غربی و اسلامی و سایر جوامع به آگاهی رسیده است که هر روز شاهد تظاهرات علیه رژیم اشغال گر هستیم.

وی افزود: امروز به جای نهضت سنگ ،شاهد این هستیم که فلسطین با موشک هایشان تلاویو را به لرزه درآورده اند و خواب و آرامش را از آنها گرفته اند.

آیت الله حسینی بوشهری ادامه داد: این ایام مصادف است با تخریب قبور ائمه بقیع که شروع یک حرکت جاهلانه بود که ما امروز در امتداد آن هستیم داعش و امثال آن برگرفته از همین افکار جاهلی تخریب قبور ائمه بقیع است .

دبیر شورای عالی حوزه های علمیه جهل را عامل بدبختی انسان دانست و افزود: هرچه انسان ضرر می بیند ریشه آن در جهل و نادانی بشر است.

وی با بیان اینکه جشنواره علامه حلی، بشارت دهنده حرکت پرشتاب حوزه و آینده روشن حوزه است، تاکید کرد: حوزه و تلاش های حوزه برای خود حوزویان ناشناخته مانده است، این همه تلاش و جدیتی که در عرصه های آموزش و پژوهش وجود دارد ناشناخته مانده است و گاهی آثار یاس و ناامیدی در چهره بزرگان دیده می شود به این دلیل که این آثار کمتر  به آنها عرضه شده است.

دبیر شورای عالی حوزه های علمیه  با بیان اینکه یکی از اقداماتی که باید بکنیم این است که تلاش های حوزه را به حوزویان معرفی کنیم، تاکید کرد: شبانه روز و کار و تلاش در حال انجام است اما پایان راه گفته می شود که حوزه عقب گرد پیدا کرده است و این سری جملاتی که همه ما شنیده ایم.

وی با اشاره به اینکه طلبه امروز در حوزه های مختلف قلم می زند و پایان نامه دارد،  افزود: در گذشته حوزه ما اینگونه نبود و در یک دوره زمانی حوزه دچار رخوت و سستی شده بود اما در حال حاضر حوزه در حال جان گرفتن تازه ای است.

آیت الله حسینی بوشهری با بیان اینکه جامعه شیعه هیچ وقت به اندازه امروز در طول تاریخ از لحاظ کمیت بزرگ نبوده است، تاکید کرد: هیچ وقت از لحاظ قدرت  نیز حوزه های علمیه به کارآمدی امروز نبوده است و هیچ وقت به اندازه امروز از امکانات برخوردار نبوده است، علامه امینی با شرایط بسیار سخت و دشوار به دنبال منبع بودند اما امروز با وجود نرم افزارها ارتباط با تمام کتابخانه های دنیا آن هم در خانه ممکن شده است.

وی با بیان اینکه در هیچ برهه ای عالمان دین و حوزه ها و شیعه مسئولیت سترگی مانند امروز بر دوش نداشته است، افزود: هیچ زمان شیعه داعیه حکومت داری نداشته است اما امروز که بیش از ۴۲ سال از انقلاب اسلامی می گذرد شیعه و حوزه های علمیه داعیه دار ارائه یک الگوی مناسب به جهان است و این جدّ و جهد مناسب می طلبد.

آیت الله حسینی بوشهری با اشاره به اینکه نباید به امروز بسنده کنیم، تاکید کرد: برنامه های کوتاه مدت، بلند مدت و میان مدت می تواند ما را به هدفمان برساند و این جز از رهگذر آنچه در حوزه ها و دانشگاه ها می گذرد میسر نیست.  حوزه وظایف کلیدی متفاوت دارد که از جمله آنها یکی فهم عمیق و همه جانبه  از دین  است.

وی کار مطالعاتی و پژوهشی عمیق در عرصه های مختلف را وظیفه دیگر حوزه های علمیه خواند و گفت: عرصه هایی به روی ما گشوده شده است که در گذشته نبود، جاهایی در گذشته اصلا به روحانیت، عرصه ورود نمی دانند اما امروز فکر و اندیشه روحانیت می‌تواند در همه عرصه ها ورود پیدا کند.

آیت الله حسینی بوشهری با اشاره به اینکه امروز فرصت های طلایی بسیاری به روی ما باز شده است، تاکید کرد: مسئله بعد، وظیفه حوزه رسیدن به کمال اخلاق مطلوب است، ما در حال برگزاری یک انتخاب باشکوه در سال ۱۴۰۰ هستیم که آثار و نشانه های آن  از همین ابتدا بوی بداخلاق می دهد.

دبیر شورای عالی حوزه های علمیه با بیان اینکه یکی از رسالت های حوزه های علمیه نهادینه کردن اخلاق در جامعه است، عنوان کرد:ما تازه از ماه رمضان فاصله گرفته ایم همه طلب بخشش های ما در ماه رمضان کجا رفت که حتی یک خط عقب تر از شروع ماه رمضان رفتیم، کاندیداها به جای تخریب دیگران به این بپردازند که ما چه هستیم و چه توانایی هایی داریم و اگر با تخریب دیگران بر کرسی ریاست بنشینند صحیح نیست.

وی افزود: این کار حوزه هاست که باید در طول سال، اخلاق را در جامعه نهادینه کند که در این مسائل حساس افراد بدانند وظیفه شان چیست و چگونه در تراز یک جامعه اسلامی سخن بگویند.

آیت الله حسینی بوشهری دادن بینش سیاسی و اجتماعی به مردم  را وظیفه دیگر حوزه دانست و تاکید کرد: تبیین همه جانبه دین بر اساس شناخت عمیق مکتب نیز از دیگر وظایف حوزه های علمیه است.

وی افزود: امروز سرمایه بزرگ حوزه نسل جوان حوزه است و باید قدر این سرمایه ها دانسته شود، نسل جوان از مدیران و سیاست گذاران و برنامه ریزان انتظار دارد که افق آینده را برای آنها درست ترسیم کند ، تکالیف پژوهشی که در حوزه های ما مطرح می شود معنایش این است که ما می‌خواهیم علاوه بر آموزش و سایر مسائل در تولید علم هم نقش آفرین باشیم .

آیت الله حسینی بوشهری با بیان اینکه کسی که می اندیشد و بر اساس اندیشه قلم می زند و بر اساس قلم زدنش در جامعه تحول افرین است هیچ گاه احساس ناامیدی و یاس نمی کند، افزود: بخش های مختلف آموزش و تبلیغ و اخلاق نیز باید جشنواره داشته باشیم ما در عرصه آموزش با مشکل انگیزه طلاب مواجه هستیم که این هم نیازمند سازوکار خاص خود است بنابراین لازم است جشنواره ای برای آموزش برگزار شود و ساز وکارهای خاص و سطح بندی مناسب طراحی شود.

۳۱۳/۶۱پ

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • منتشرشده: ۹
  • در صف بررسی: ۰
  • غیرقابل‌انتشار: ۷
  • ناشناس IR ۰۳:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۱
    مطمینا غربال الهی پاسخ قاطعی به کوتاهی های حوزه خواهد داد چراکه سنت خدا درباره بازیگران ولو با نقاب دین مشخص است فسوف تعلمون ضمنا از برکت لال بودن بعضی ها است که جریان فاسد غربگرا فضل الله را دارکشیدند و امروز برجام راتحمیل نمودند
  • ناشناس IR ۰۳:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۱
    دست انتقام خدا درانتظار وادادگان عافیت طلب
  • عباسی IR ۱۷:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۲/۳۱
    جامعه ایران این بار منتظر است که بوی اخلاق انتخاباتی از جامعه مدرسین به مشام رسد و چند مصاحبه متضاد در دفاع یا رد کاندیدها از سوی اعضای جامعه مدرسین منتشر نشود
  • عبدالله IR ۱۷:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۹
    اظهار نگرانی رهبر معظم انقلاب‌ ایده‌الله‌تعالی از رایج‌شدن تخریب‌ها در ایام انتخابات: «این نگرانی و دغدغه‌ای است که بنده به مناسبت حضور موسم انتخابات در کشور ما، از تخریب‌ها دارم. متأسفانه چند وقتی است که رائج شده؛ من حقیقتاً از این جهت‌گیری‌ای که در گوشه و کنار مشاهده می‌شود، نگرانم. نه این‌که حالا افراد زیاد هم هستند، نه، عده‌ی کمی هستند؛ منتها همان تحرک عده‌ی کم، فضای جامعه را خراب می‌کند؛ مثل یک جمعیت هزار نفری یا دوهزار نفری که یک‌جا نشسته‌اند، پنج، شش نفر هم دچار سرماخوردگی و سرفه‌اند و دائم سرفه می‌کنند؛ این کار فضای مجلس را خراب می‌کند؛ واقعاً این‌طوری است. متأسفانه عده‌ای با انگیزه‌های گوناگون، تا فصل انتخابات می‌شود، تخریب‌های‌شان هم از همان نزدیکی انتخابات شروع می‌شود. حالا بعضی با انگیزه‌های سیاسی و بعضی با انگیزه‌های حتّی دینی اشخاص -چهره‌های سیاسی، چهره‌های دینی، چهره‌های انقلابی، موجّهین حوزه‌های علمیه و حتّی محترمین از علما و روحانیون - را مورد تخریب قرار می‌دهند. این چه کاری است؟! این نه منطق شرعی دارد و نه منطق عقلایی؛ نه شرع با این کار موافق است، نه عقل. اگر واقعاً انسان از یک جهت‌گیری‌ای که خیال می‌کند فلان‌کس یا فلان‌کسان در آن جهت‌گیری هستند، ناراضی است، راهش تخریب و اهانت به اشخاص نیست، راهش اسم آوردن از این و آن نیست، راهش تبیین است. از اول، حرکت انقلاب بر اساس تبیین به وجود آمد و حقایقی تبیین شد. وقتی انسان یک جایی روشنایی را معرفی کرد، تاریکی به خودی خود معرفی خواهد شد. عیبی ندارد تاریکی را هم معین کنند. اسم آوردن از اشخاص، تخریب کردن چهره‌های محترم و موجّه، منطق عقلی ندارد. اگر کسانی هدف‌شان این است که می‌خواهند یک خط انحرافی را کور و خراب کنند، راهش این نیست؛ این، آن مقصود را حاصل نمی‌کند. از نظر شرعی هم که معلوم است. این‌طور کارها عادتاً خالی از افتراء ناخواسته، دروغ ناخواسته و قول به غیرعلم ناخواسته، نیست. قرآن به ما می‌گوید: «لو لا اذ سمعتموه ظنّ المؤمنین والمؤمنات بأنفسهم خیرا»؛ چرا به هم حسن‌ظن ندارید؟ چرا حمل بر صحت نمی‌کنید؟ خوب شما کسی را قبول ندارید، آن اثری را که بر قبول داشتن مترتب می‌شود، مترتب نکنید؛ اما این‌که انسان بیاید دست به تخریب بزند، این بسیار کار بدی است. (بیانات در دیدار اعضای مجلس خبرگان؛ ۹شهریور۱۳۸۵)
    • فاطمی IR ۱۳:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۲/۳۱
      احسنت. بسیار عالی است. هرچند با دریغ باید گفت تجربه نشان داده است که مدعیان ذوب در ولایت، در تبلیغات انتخاباتی گوششان به این انذارها بدهکار نیست!
  • محمد مهدی اسلامی IR ۱۱:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۹
    از نامزدهای محترم این انتظار می رود که تکیه بر میل نفسانی نداشته باشند و ان شاءالله برای خدا سخن بگویند و این طور نباشد که : هرچه باشد بر خلاف میل من __باطلش دانسته از آن دل بکن __ جون که میل من ترازوی حق است __هر که جز این را بگوید احمق است __
  • محمد مهدی اسلامی IR ۱۱:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۹
    چو شیطان بدست آورد قلب را __کند تقویت جانب سلب را __ دهد وعده های چرند و پرند __لذا پیروانش گمان می برند __ یقین از همه مردم آنان سرند __ندانند که در گمرهی سر برند __ شدند آلت دست شیطانشان __به امرش بریدند قیطانشان __ برفتند در جمع گردنکشان __کز انسانیت هیچ ندارند نشان _
  • محمد مهدی اسلامی IR ۱۱:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۹
    دلت را صاف کن جانم نمیری ___نگردی زیر پاها چون خمیری __ چه هر گز دوست ندارم بینمت زیر ___بکوش با خُلق نیکو خود شوی پیر __در آنصورت عزیز خَلق گردی __چنین باش پس عزیزم گرتو مردی __ز گفتار چرند حاصل چه بودت ؟___جز آن که بشنوی نا خوش چه سودت ؟ ___همه گویند تعادل دادی از دست __بدور از جان نمودی خویش را پست __بگفتار نکو خود کن تو شیرین __بشو همواره با خلق یار دیرین ___
  • رضا IR ۲۲:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۷
    واقعا ضروری است که خدمات و دستاوردهای سیاسی ، اجتماعی و فرهنگی حوزه های علمبه کشور از قبل از انقلاب تا کنون تبین و به مردم ارائه شود تا همه قدردان استادان و طلاب باشیم