به گزارش خبرگزاری حوزه به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ابوذر ابراهیمیترکمان، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در مراسم بزرگداشت سیودومین سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) که با عنوان «فجر امت در پرتو خورشید» در لبنان برگزار شد، اظهار کرد: در آستانه سالروز ارتحال امام خمینی(ره) هستیم. ذکر و یاد عبد صالح خدا، موجب نزول رحمت است. پیامبر اکرم(ص) فرموده است: عند ذکر الصالحین تنزل الرحمه.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: مرحوم فیض کاشانی در کتاب ارزشمند «محجه البیضاء» علت نزول رحمت به هنگام یاد صالحین را الگوگیری از آنان و اقتدای به آنان و در نهایت برخورداری از رحمت پروردگار میداند.
وی تأکید کرد: وجود هر انسانی بین دو عدم ظاهری قرار دارد. هستی انسان با دو نیستی ظاهری قبل و بعد از وجود احاطه شده است. تمام انبیاء، اولیاء و صالحین هر چه نقش آفریدهاند در همین وجود بینالعدمین بوده و همه اشقیاء و فاسدان نیز نقش فسادانگیز خود را در همین زمان آفریدهاند. درک مأموریت اصلی از خلقت در این زمان و اتیان مأموریت وجودی بسیار مهم است.
ابراهیمیترکمان همچنین، بیان کرد: ویژگی اصلی امام خمینی(ره) درک همین مأموریت بود. این مأموریت نیل به کمال است. البته انسانها در برخی موارد در تعیین مصداق کمال اشتباه میکنند و داشتههایی فانی را کمال تلقی میکنند.
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی یادآور شد: یکی از راههای وصول به کمال خدمت به مخلوق است از آن جهت که تجلی خلقت الهی است. در این میان و در فرهنگ عرفانی همه ادیان؛ دستگیری از دیگران بسیار مورد توصیه است.
وی مطرح کرد: گرفتن دست انسان ناتوان و یا کم توان بسیار توصیه شده است که راهی برای رسیدن به کمال است زیرا نوعی از خود گذشتگی و ترجیح دیگران بر خود است.
ابراهیمیترکمان همچنین، خاطرنشان کرد: در ادبیات فارسی این مهم حتی به ضربالمثل تبدیل شده: «شکرانه بازوی توانا؛ بگرفتن دست ناتوان است.» تا آنجا که در روایات اسلامی آمده است: عون الضعیف صدقه. حال اگر این دستگیری در مقیاس بزرگتری انجام شود ارزش وافری خواهد داشت.
دستگیری از دیگران؛ بارزترین ویژگی امام خمینی(ره)
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به ویژگیهای شخصیتی حضرت امام خمینی(ره) اشاره کرد و گفت: مهمترین ویژگی امام خمینی(ره) دستگیری از دیگران بود. دستگیری در قلمرو جهانی از دست انسانهایی که دست خودشان را برای دریافت کمک دراز کرده بودند.
وی در ادامه لازمه داشتن چنین ویژگی در هر شخص را گذر از نفسانیات دانست و گفت: انسانی که گرفتار نفس خود باشد هرگز امکان گرفتن دست دیگران را نخواهد یافت.
ابراهیمیترکمان بیان کرد: این ویژگی دستگیری را، بسیاری نیز دارند. انسانهای فراوانی در جهان هستند که از گرفتن دست دیگران دریغ نمیورزند. پس چرا ما این ویژگی را به عنوان ویژگی اصلی امام خمینی(ره) ذکر میکنیم؟ دلیل اصلی آن است که اغلب دستگیریها در حوزه خصوصی انجام میشود و به صورت فردی دستگیری میکنند. از افراد ضعیف حمایت میکنند. اما امام خمینی(ره) از یک جامعه دستگیری کرد و این کار در امتداد کار انبیاء الهی است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح کرد: دستگیری عمومی و دستگیری از جامعه، دستگیری سیاسی از آنانی که توان ستاندن حق جمعی را ندارند؛ کار هر کسی نیست. نیازمند مقبولیت و محبوبیتی است که اگر نباشد هرگز این دستگیری اتفاق نمیافتد.
وی در ادامه سخنانش، افزود: این مهم وقتی ارزش واقعی مییابد که درک کنیم تمام این محبوبیت و مقبولیت، بدون داشتن ابزار مرسوم قدرت در جهان اتفاق افتاد. در یک طرف دولتی مستقر با امکانات نظامی و قدرت اقتصادی با ریشهای پنجاه ساله قرار داشت و در طرف دیگر شخصیتی که جز یک قلب متعلق به مردمش که در سینهاش میتپید، چیزی نداشت.
ابراهیمیترکمان تأکید کرد: وعده های الهی در همین دوران و در برابر چشمان ما تحقق مییابند اما ما همیشه از آنها غافل هستیم. آیا این مقبولیت مصداق تحقق این آیه شریفه نیست که میفرماید: ان الذین آمنوا و عملوا الصالحات سیجعل لهم الرحمن ودا.
وی با اشاره به نقش امام خمینی(ره) در بیداری اسلامی اظهار کرد: حضرت امام خمینی(ره) رهبری تکلیفمدار بود. در وجودی که بین دو عدم ظاهری؛ خداوند به او عنایت فرمود، کوشید تا تکلیف خود را به خوبی انجام دهد. این تکلیف همانا گرفتن دست جامعه اسلامی بود. جامعه ای که سالها بود کسی از آنها دستگیری نکرده بود. امروز این دستگیری بر عهده رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنهای است. در همین چند روز پیش برکات ارزشمند این دستگیریهای خالصانه را در غزه دیدیم.
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی خاطرنشان کرد: از خداوند متعال میخواهم که ما را در راه امامین انقلاب اسلامی ثابت قدم بدارد و امیدوارم آزادگان جهان ارج و منزلت امام خمینی(ره) را بیش از پیش قدر بدانند.
گفتنی است، رایزنی فرهنگی ایران در لبنان با همکاری شهرداری غبیری، این مراسم را با حضور شخصیتهای علمی، دینی و فرهنگی از جهان اسلام در بیروت برگزار کرد. در این مراسم از شخصیتها و فرهیختگان لبنانی که در موضوع امام خمینی(ره) آثاری تألیف و از خود بر جای گذاشتهاند تجلیل و قدردانی شد و نیز از کتاب «رسائل الی روح الله» (دلنوشتههایی به روحالله) رونمائی و به برگزیدگان بهترین نامه به امام، نیز جوایزی اهدا شد.
نظر شما