به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» از گرگان، حجت الاسلام کوهساریان در نشست مجازی «روز بقاع متبرکه» در مدرسه علمیه حضرت صدیقه فاطمه(سلاماللهعلیها) گرگان بیان کرد: بقاع متبرکه و امامزادگان به عنوان قطب فرهنگی و پایگاه اجتماعی در تمام جنبه های فردی و اجتماعی مردم نقش مهمی دارند.
مدیر امور قرآنی اداره اوقاف گرگان با بیان این که زیارت اماکن متبرکه، توسل و ارادت به آنها در زندگی دنیوی و اخروی تاثیرگذار خواهد بود، خاطرنشان کرد: یاد و زیارت پاکان و معصومان، آدمی را در مسیر پاکی و عصمت قرار می دهد و انسان را بیش از پیش به خدا نزدیک می کند.
وی با اشاره به آیه قرآن مبنی بر زنده بودن بزرگان دین و شهدا بعد از مرگ، ادامه داد: بنا به روایات، ائمه معصومین(علیهم السلام) حاضر و ناظر بر اعمال ما هستند و عنایت خاصی نسبت به زائرین خود دارند.
حجت الاسلام کوهساریان به نقش مذهب، عقاید و باورهای دینی در بهداشت روانی و سلامت روحی افراد اشاره کرد و گفت: دنیای امروز با وجود پیشرفت و تحول تکونولوژی، در واقع برای بشر امروزی نگرانی ها، اضطراب ها و ترس ها و دلواپسی های شخصی به همراه عقده های روانی ایجاد کرده است ولی عقاید و باورهای دینی تاثیر مهمی بر سلامت روان دارد.
وی به تاثیرات فردی زیارت بقاع متبرکه اشاره کرد و ادامه داد: حضور در اماکن مقدس و زیارتگاه ها و یا شرکت در مراسم مذهبی و مناسک دینی، باعث کاهش اضطراب و عصبانیت و اختلالات روانی می شود و به سلامت افراد جامعه کمک میکند.
کارشناس فرهنگی، اماکن زیارتی و مذهبی شهر را پایگاه اجتماعی و قطب فرهنگی و معنوی دانست و تصریح کرد: امامزاده ها در شهرها یک ناحیه مرکزی مهم را به وجود می آورند و اغلب به مکان های اصلی برای دیدار و تجمع شهروندان و نیز زیارت تبدیل میشوند.
وی به ظرفیت های فرهنگی، اجتماعی، معنوی و قرآنی امامزداگان و بقاع اشاره کرده و افزود: راه اندازی مراکز افق در این مکان ها به منظور ساماندهی فعالیت های قرآنی و فرهنگی مناطق مرتبط با بقاع متبرکه از اقدامات سازمان اوقاف و امور خیریه است.
انتهای پیام
نظر شما