به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حسین خنیفر در آیین رونمایی از پنج کتاب درسی دانشگاه فرهنگیان که در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در قم برگزار شد، گفت: امروز شاهد رونمایی از کتاب های اخلاق حرفه ای در تربیت، سیره تربیتی پیامبر(ص) و اهل بیت(ع)، درآمدی بر نظریه اسلامی، مراحل تحول دینداری و مبانی آن، اخلاق حرفه ای در تربیت و فلسفه تربیت اسلامی به عنوان کتب درسی فرهنگیان هستیم.
رئیس دانشگاه فرهنگیان با بیان اینکه ۳۵ واحد درسی معارف اسلامی در دانشگاه فرهنگیان ارائه می شود، افزود: کتب درسی باید متناسب با تحولات و نیازهای درسی تغییر کنند که دانشگاه فرهنگیان در حال پیگیری این مساله است.
وی با بیان این که کشور ایران از معدود کشورهایی است که تاریخ طولانی دارد و تدوین در ایران حتی قبل از اسلام نیز وجود داشته است، ادامه داد: اما با وجود این ظرفیت عظیم در ارتباط با مهارت افزایی دانش آموزان نتوانسته ایم قدم خوبی برداریم.
خنیفر گفت: به عنوان نمونه مدت طولانی کتب عربی و انگلیسی در مدارس ارائه می شود، اما در عمل دانش آموزان مهارت سخن گفتن را نیاموخته اند. به همین دلیل باید در تولید محتواهای درسی بازنگری صورت گیرد.
رئیس دانشگاه فرهنگیان با بیان این که بعد از انقلاب کتاب های تاریخ به علوم سیاسی و کتاب های دینی به تاریخ تبدیل شد، اما اکنون وضعیت آن بهبود یافته، گفت: برای این که بتوانیم در عرصه تربیتی موفق عمل کنیم، باید حجم کتب با اهداف و سرفصل ها تناسب داشته باشد و در همین رابطه مخاطب محوری از اهمیت بسیاری برخوردار و کتاب ها باید خودیار و خودآموز، یعنی به گونه ای نگارش یابند که از محتوا به سمت یادگیری حرکت کنند و مهمتر این که تیم تالیف مشترک از آقایان و خانم ها باشند، چرا که دانش آموزان هم دو جنسیتی هستند و خانم ها از حالات هم جنس با خبر و می توانند با تولید محتوا مشکلات آنها را هم رفع کنند.
نظر شما