حجت الاسلام والمسلمین رستم نژاد در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، با اشاره به برگزاری آزمون ورودی های حوزه های علمیه به صورت مجازی گفت: به دلیل وجود کرونا و لزوم رعایت شیوه نامه های بهداشتی، طبق مصوبه ستاد پذیرش حوزه های علمیه، آزمون ورودی حوزه، امسال هم به صورت مجازی در حال برگزار است.
معاون آموزش حوزه های علمیه افزود: این آزمون به صورت اختصاصی و در ۳ گروه تحصیلی متوسطه اول و دوم و دانشگاهی می باشد.
وی بیان داشت: این گروها شامل دانشجویان دارای بیش از ۳۰ واحد و فارغ التحصیلان مقاطع کاردانی و بالاتر؛گروه دوم شامل دانش آموزان پایههای یازدهم و دوازدهم ودانشجویان دارای ۳۰ واحد و کمتر از آن و گروه اول که عصر برگزار می شود، شامل دانش آموزان پایههای هشتم، نهم و دهم متوسطه است.
حجت الاسلام والمسلمین رستم نژاد گفت: آزمون هر گروه از منابع تعریف شده و شامل ۵۰ سوال تستی چهار گزینه ای و در مدت ۱۰۰ دقیقه برگزار می گردد و حد اکثر زمان مجاز برای تاخیر در ورود به آزمون ۳۰ دقیقه می باشد.
معاون آموزش حوزه های علمیه افزود: این آزمون توسط تیم کارشناسی از یک ساعت قبل از شروع آزمون یعنی ۷ صبح از طریق شماره تلفن ۰۲۵۳۲۱۳۵۳۲۳ در ۱۰ خط تلفن پشتیبانی شده و پاسخگوی سوالات و اشکالات احتمالی ایشان هستند.
وی بیان داشت: نتایج آزمون پس از جمع بندی و نهایی سازی از طریق سایت اطلاع رسانی سنجش و پذیرش حوزه اعلام خواهد شد.
حجت الاسلام والمسلمین رستم نژاد گفت: جهت آشنایی داوطلبان با محیط سامانه و نحوه برگزاری آزمون مجازی، در روز جمعه ۱۸ تیرماه ۱۴۰۰ نیز آزمونی به صورت آزمایشی و همزمان برای همه گروه ها با موفقیت برگزار گردید.
معاون آموزش حوزه های علمیه اظهار داشت: داوطلبان جهت پذیرش نهایی در حوزه لازم است علاوه بر آزمون، در مراحلی دیگر همچون مصاحبه، مشاوره، دوره میثاق تربیتی و آموزشی شرکت و امتیاز لازم را در تمامی مراحل کسب نمایند.
وی افزود: آزمون ورودی به صورت متمرکز برگزار می شود ولی برنامه ریزی اجرائی دیگر مراحل در اختیار مدیریت های استانی است که در اغلب استانها در حال انجام هستند.
حجت الاسلام والمسلمین رستم نژاد گفت: از داوطلبان تحقیقات محلی و تست سلامت نیز به عمل می آید که احراز صلاحیت لازم در این دو موضوع هم الزامی است.
وی عنوان کرد: پس از طی مراحل مذکور و احراز شایستگی های لازم داوطلب به عنوان طلبه رسمی شناخته می شود.
حجت الاسلام والمسلمین رستم نژاد با اشاره به افزایش آماری داوطبین ورود به حوزه نسبت به سال های قبل گفت: آمار ثبت نام برای پذیرش و تحصیل در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ نسبت به سال قبل وضعیت بهتری دارد.
معاون آموزش حوزه های علمیه گفت: آمار مدارس پذیرنده داوطلب در ۳ گروه تحصیلی بیش از ۴۵۰ مدرسه هستند و میانگین معدل کلاسیک داوطلبان ورود به حوزه بالاتر از ۱۷ می باشد که نسبت به سنوات قبل رشد داشته است.
وی با اشاره به شروع سال تحصیلی حوزه های علمیه گفت: با توجه به شناور بودن تقویم آموزشی، هر استان می تواند با توجه به اقتضائات منطقه ای خود شروع سال تحصیلی را مستقلا برنامه ریزی نماید.
گفتنی است داوطلبین ورود به حوزه برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص پذیرش در سایت اطلاع رسانی پذیرش می توانند به آدرس paziresh.ismc.ir و یا کانال ارتباطی در ایتا به آدرسhowzeh paziresh مراجعه نمایند.