دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۳
سبک زندگی اهل بیت (ع) الگویی برای بهره‌وری و سلامت جامعه است

حوزه/ حجت الاسلام رضوانی گفت: والدین در تربیت نسل‌های های سالم نقش پر اهمیتی دارند و مادران باید شرایط رشد سالم جسمی و فکری را برای فرزندانشان فراهم کنند و عدم مدیریت صحیح به ضعف پایه‌های فکری و جسمی فرزندان منجر می‌شود و در نهایت به جامعه نیز آسیب می‌رساند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسن رضوانی استاد حوزه و دانشگاه در گفت وگو با خبرنگار حوزه با موضوع «چگونه بوسیلهٔ فرزندآوری و تربیت فرزند در تعجیل فرج حضرت ولیعصر(عج) نقش مؤثر داشته‌باشیم»، به بررسی ماتریسی پرداخت که می‌تواند ما را به اوج کمال و رشد فاطمی برساند.

وی با استناد به قرآن کریم و مفهوم عمل صالح، به اهمیت تشخیص اموری که در لحظه از ما خواسته می‌شوند اشاره و تاکید کرد: عمل صالح به معنای انجام اقداماتی است که در زمان خود مهم و فوری هستند.

حجت‌الاسلام والمسلمین رضوانی بیان کرد: موضوعاتی مانند جمعیت و خانواده در زمان حاضر از برجسته‌ترین مسائل مهم و فوری هستند، این موارد در ادامه تلاش‌های فیلسوفان قدیمی همچون افلاطون و ارسطو در زمینه تنظیم خانواده و جمعیت قرار دارد.

وی افزود: سه ضلع اصلی این تلاش شامل منابع و سرمایه‌ها، برنامه‌ریزی برای تربیت بشر، و نیروی انسانی ماهر و آموزش‌دهنده است، برنامه‌های اقتصادی و سیاسی مبتنی بر منابع و سرمایه‌ها و همچنین برنامه‌ریزی‌های آموزشی استاندارد اهمیت بسزایی دارد.

حجت‌الاسلام رضوانی با اشاره به نقش بی‌نظیر حضرت صدیقه طاهره (س) به عنوان نمونه‌ای از انسان کامل، ابراز داشت: قرآن کریم در تمجید از این بزرگوار آنان را از هر نقصی مبرا کرده و ایشان را الگویی برای تربیت انسانی کامل دانسته است.

استاد حوزه و دانشگاه به اهمیت مدیریت منابع و تغذیه سالم به عنوان بنیانی برای ساختن جامعه‌ای مستحکم و پایدار اشاره کرد و عنوان کرد: در آثار علامه امینی در کتاب "فاطمه الزهرا"، بسیاری از علمای اهل سنت نیز آیه تطهیر را به حضرت فاطمه، پدر، شوهر و فرزندانشان اختصاص داده‌اند.

وی بیان داشت: زندگی فاطمه (س) و امیرالمؤمنین (ع) نمونه بارزی از مدیریت صحیح منابع است که باید در جامعه ترویج شود،سبک زندگی اهل بیت (ع) ساده و کارآمد است و با بهره‌گیری از حداقل امکانات و منابع، حداکثر بهره‌وری را می‌توانیم داشته باشیم.

حجت الاسلام رضوانی در این باره افزود: زیلو و حصیر، برخلاف فرش‌های ماشینی امروزی، خاصیتی بدون ضرر داشتند و همچنین تنظیم سبد غذایی توسط حضرت زهرا (س) به نحوی بود که فرزندان‌شان از یک تغذیه کاملاً سالم بهره‌مند شوند

استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: اهل بیت علیهم السلام این قدر زمینه ها و استعدادها و قابلیت های بنیادی جسمی در خودشان دارند که مثل حضرت سیدالشهدا (ع) سه روز هم گرسنه و تشنه باشند، مقاومت می‌کنند.

حجت الاسلام والمسلمین رضوانی به اهمیت پایه‌های جسمی و فکری انسان اشاره کرد و بیان داشت: والدین در تربیت نسل‌های های سالم نقش پر اهمیتی دارند و مادران باید شرایط رشد سالم جسمی و فکری را برای فرزندانشان فراهم کنند و عدم مدیریت صحیح می‌تواند به ضعف پایه‌های فکری و جسمی فرزندان منجر می‌شود و در نهایت به جامعه نیز آسیب می‌رساند.

وی گفت: قدرت‌های بزرگ برای کنترل جمعیت در کشورهای اسلامی، تلاش می‌کنند و استراتژی‌هایی مانند کاربرد مواد افزودنی و تغذیه فست فود، به عنوان رویکردهایی برای کاهش کیفیت زندگی و مدیریت ژنتیکی انسان‌ها در برخی جوامع به‌کار گرفته می‌شود.

افزایش جمعیت و مدیریت منابع، کلید رشد و تعالی اجتماعی است

حجت‌الاسلام والمسلمین رضوانی اذعان کرد: جمعیت، کلید توسعه اقتصادی و عمرانی جامعه را در دست دارد و بدون حضور نیروی کار متخصص، بهره‌برداری بهینه از امکانات ممکن نیست و برای تحقق این هدف، مهارت‌های زندگی که توسط سازمان بهداشت جهانی فهرست شده‌اند، باید در دستور کار قرار گیرند تا جوانان و نوجوانان به نیروهایی مولد و خلاق تبدیل گردند.

وی به کتاب “عصر ظهور” دکتر کورانی اشاره کرد و افزود: با ظهور حضرت مهدی (عج)، زمینه رشد و کاهش فقرهای سه‌گانه اقتصادی، فکری و روحی فراهم خواهد شد و این می‌تواند بشریت را به اوج تکامل برساند.

استاد حوزه به تحلیل وضعیت جمعیت و ضرورت مدیریت آن پرداخت و اذعان کرد: برای ارزیابی وضعیت اقتصادی خانواده باید به سه جنبه مهم جسم، عقل و روح توجه کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین رضوانی با بیان اینکه بسیاری از افراد از لحاظ روحی نمره کافی برای زندگی شاداب را ندارند، تأکید نمود که فضای سبز، هوای پاک، شادی و نشاط در جامعه ما نیازمند توجه و تعالیست.

وی همچنین به مهارت‌های عقلی اشاره کرد و گفت: «انسان باید به گونه‌ای عمل کند که مانند امیرالمؤمنین (ع) در کوفه، از یک وجب زمین هم غفلت نکند.»

حجت‌الاسلام رضوانی بیان داشت: اگر جمعیت به درستی مدیریت نشود و نیازهای روحی و فکری آن‌ها تأمین نگردد، جامعه با چالش‌های جدی روبه‌رو خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: کنترل جمعیت باید در جهت جلوگیری از اضمحلال و پیر شدن آن انجام گیرد که این موضوع به ویژه در خانواده‌ها و جوامع باید جدی گرفته شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین رضوانی به آمارهای جهانی اشاره کرد و گفت: «در حالی که بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته تلاش می‌کنند جمعیت جوان خود را حفظ کنند، ما باید به نیازهای جمعیتی خود توجه ویژه‌ای داشته باشیم.»

وی افزود: رشد جمعیت از طریق فراهم‌آوری شرایط مناسب و بنیادهای سه‌گانه جسمی، فکری و روحی باید صورت گیرد و جمعیت نه تنها نباید به‌خاطر کمبود امکانات کنترل شود، بلکه باید زمینه‌سازی شود تا افراد با مهارت و توانایی‌های مناسب تربیت شوند.

استاد حوزه و اخلاق گفت: با مدیریت صحیح می‌توان ظرفیت‌های بیشتری را برای جمعیت جوان کشور ایجاد کرد و آیت‌الله سبحانی برآورد کرده‌اند که با امکانات فعلی، کشور ما می‌تواند ۱۵۰ میلیون نفر را مدیریت کند، به شرطی که توزیع منابع بهینه شود.

در پایان، حجت‌الاسلام والمسلمین رضوانی تأکید کرد: نگذاریم جمعیت جوان ما به ضعف و انحلال دچار شود و باید همه با همدلی و همکاری زمینه رشد و بالندگی این قشر کلیدی را فراهم کنیم.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha