یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ |۲۲ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 24, 2024
رضا نوری

حوزه/ نماینده ولی‌فقیه در خراسان شمالی گفت: حج عبادتی است که از جنبه گروهی بودن منحصربه‌فرد بوده و امام باقر(ع) نقش‌آفرین اصلی در تحقق کامل این جمعی‌ترین فریضه و به دنبال آن حفظ وحدت امت اسلامی بودند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه در خراسان شمالی، حجت‌الاسلام والمسلمین رضا نوری، نماینده ولی‌فقیه در خراسان شمالی و امام‌جمعه بجنورد، امروز در نشست مسئولان فرهنگی استان با گرامیداشت سالگرد شهادت امام محمدباقر(ع)، به تبیین نقش‌آفرینی امام باقر (ع) در یکپارچه‌سازی مراسم حج پرداخت.

وی افزود: امروز یکی از مهم‌ترین جلوه‌ها و نشانه‌های وحدت مسلمین و امت اسلامی مراسم حج است و با اینکه این فریضه اعمال بسیار، شرایط مختلف و فروع فقهی فراوانی دارد؛ اما با این وجود مسلمانان را در تمام اعمال اساسی حج متفق می‌یابیم؛ مثلاً در حال حاضر تمام مسلمانان اتفاق‌نظر دارند که پنج میقات وجود دارد و در یک مکان آن را برپا می‌کنند در حالی که اگر در مکان میقات‌ها با هم اختلاف داشتند چه هرج‌ومرجی که به وجود نمی‌آمد.

حجت‌الاسلام والمسلمین نوری گفت: چگونگی طواف و سعی و محدوده عرفات و منا، وقت‌های مختلف اعمال، وقوف در عرفات و مشعر و محدوده مشعر... نزد مسلمانان محل اتفاق است.

وی ادامه داد: برفرض اگر برخی از مسلمانان شروع طواف را از حجرالأسود در حالی که خانه خدا در سمت چپشان باشد بدانند؛ یعنی به همان‌گونه که در شرع آمده است و برخی نظرشان برعکس باشد بدین‌صورت که شروع طواف را از همان‌جا بدانند اما در حالی که خانه خدا سمت راستشان باشد، در این صورت حاجیان چه وضعی پیدا می‌کردند؟!

حجت‌الاسلام والمسلمین نوری اضافه کرد: همچنین اگر در عمل سعی اختلافی میان مسلمانان بود مشکلات فراوانی برای حاجیان پیدا می‌شد؛ اما ما می‌بینیم که حج شکل و سیاقی واحد دارد، با این‌که مسلمانان نسبت به امور گوناگون عبادی با یکدیگر اختلاف‌نظر دارند و حتی در نماز و وضو نیز با هم اختلاف دارند. اگر در حج نیز این‌گونه اختلافات وجود داشت، اختلاف و شکاف بزرگی در میان مسلمانان واقع می‌شد.

وی تصریح کرد: این وحدت به برکت امام باقر(ع) بود؛ زیرا در صحاح اهل سنت روایتی از امام باقر(ع) نقل شده که ایشان شیوه حج رسول خدا(ص) را از جابر بن عبدالله انصاری نقل می‌کنند و درنتیجه تمام مسلمانان، حج را با این جزئیاتش از امام باقر(ع) فرا گرفته‌اند.

حجت‌الاسلام والمسلمین نوری گفت: البته پیروان اهل‌بیت (ع) احکام حج را بر اساس راه‌های مخصوصشان از امام باقر(ع) و سایر ائمه اطهار(ع) گرفته‌اند؛ اما دیگر مسلمانان حج را به‌عنوان کسی که روایتی را با سند درستش از پیامبر(ص) نقل کرده است، از امام باقر (ع) نقل می‌کنند.

وی افزود: ما شیعیان میدانیم امام باقر(ع) خودش «مَهْبِطَ الْوَحْی» و بی‌نیاز از جابر است اما حضرت با چشم‌انداز و نگاه به عمق تاریخ و شرایط مسلمانان (رَأْیُکمْ عِلْمٌ وَ حِلْمٌ وَ حَزْمٌ) این روایت را از طریق جابر از رسول خدا(ص) نقل کردند تا در این عبادت مهم و گروهی، وحدت و انسجام ایجاد شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین نوری گفت: حج عبادتی است که از جنبه گروهی بودن منحصربه‌فرد است و امام باقر (ع) نقش‌آفرین اصلی در تحقق کامل این جمعی‌ترین فریضه و به دنبال آن حفظ وحدت امت اسلامی بودند.

انتهای پیام./

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha