به گزارش سرویس بینالملل خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین مفتح، امام و مدیر مرکز اسلامی هامبورگ در نماز جمعه این هفته ی مسجد امام علی (ع) به موضوع افراطی گری و اتفاقات هفته گذشته که اهانتی واضح به مسجد امام علی (ع) بود پرداخت و در سخنانی نسبت به این موضوع موضع گیری کرد.
وی در سخنان خود با اشاره به عمر ۶۰ ساله مسجد امام علی و دوری این مسجد از هرگونه تخلف و آشوبگری گفت: این مسجد همواره و از ابتدای فعالیت خود پرچمدار گفتگو و دیالوگ بوده و همیشه با آغوشی باز از گفتگو با افرادی از مذاهب و ادیان مختلف و همچنین مخالفین استقبال کرده است. چه چیزی باعث میشود که برخی افراد بجای انتخاب راه منطقی و عقلانی برای ابراز انتقاد و سخنان خود در یک فضای سالم و منطقی که همواره خط مشی این مسجد بوده است، دست به کار های غیر اخلاقی و غیر انسانی بزنند؟ همه افراد میتوانند در مرکز حضور پیدا کنند و ایرادات و اعتراضات خود را در یک فضای دوستانه و سالم به شیوه اخلاقی و منطقی مستقیما بیان کنند و پاسخ بگیرند، و اگر این پاسخ پذیرفتنی نبود اشکالات و سؤالات خود را تکرار کنند. فضای بین انسانها باید فضایی انسانی و اخلاقی باشد. انسان ها تا زمانی که امکان گفتگو با یکدیگر را دارند چرا باید دست به حرکاتی غیر عقلانی بزنند و مانند مورد اخیر شبانه و مخفیانه به شکل دزد ها حرکت و اعتراض خود را بیان کنند.
خطیب جمعه مسجد امام علی (ع) در ادامه سخنان خود با اشاره به اتفاقات اخیر و تاکید بر اینکه این مسجد حامی برگزاری جلسه ای دوستانه و برادرانه با هر قشری از مخالفان و منتقدان خود میباشد گفت: ما حتی بار ها با ارسال نامه رسمی به اداره امنیت آلمان (Verfassungsschutz) گفتیم که اگر نسبت به عملکرد ما مشکل و ابهام و انتقادی دارید، بیایید و در فضایی باز پاسخ های ما را نسبت به این ابهامات شنوا باشید، چرا که انسان ها باید بتوانند با یکدیگر گفتگو کنند. بنده در همین خطبه های نماز جمعه چندین بار تکرار کردم و دوباره اعلام میکنم که آغوش این مسجد و این مرکز بر روی منتقدین باز است و رسما از تمامی افراد دعوت میکنم تا به جای فریاد و تجمع و اهانت به اهالی مسجد که از تمامی ملیت ها در آن حضور دارند، با هم به گفتگو بنشینیم. اگر اشکال و انتقادی دارید مستقیما و صریحاً در قالب دیالوگ و گفتگو با ما مطرح کنید و به اهالی این مسجد که برای عبادت خداوند دور هم جمع میشوند احترام بگذارید. این مسجد متعلق به همه مسلمانان است و اختصاص به ایرانی ها ندارد. در این مسجد هم ایرانی ها، هم افغانستانی ها، هم عراقی ها، هم لبنانی ها، هم ترک ها، هم آلمانی ها، هم پاکستانی ها، هم سوری ها برای عبادت خدا حضور می یابند. مرکز اسلامی هامبورگ مخصوص شیعیان هم نیست، بلکه از تمامی مذاهب در این محل دور هم جمع میشوند و از این فضای ملکوتی بهره مند میشوند و عبادت میکنند.
در بخش پایانی خطبه نماز جمعه نیز امام و مدیر مرکز اسلامی هامبورگ مجددا و صریحاً اعلام کرد که روی این سخنانشان با معترضین و اداره امنیت( Verfassungsschutz) بوده و همچنین اضافه کرد: بنده خطابی هم با پلیس دارم. ما همیشه با پلیس همراه بوده ایم و هیچگاه برنامه ای در مسجد برگزار نشده مگر با هماهنگی قبلی با پلیس و اعلام به آنها. قابل ذکر است که پلیس نیز همواره با ما همراهی کرده و امنیت برنامه های مرکز را تأمین نموده و ما نیز همواره از پلیس تقدیر کرده ایم و بازهم تشکر می کنیم. اما توقع ما در رابطه با اهانت هفته گذشته به اهالی مسجد و رنگ پاشی به دیوار های آن این است که پلیس نیز به نمازگزاران و اهالی مسجد احترام بگذارد و با توجه به شناخته شدن اهانت کنندگان با آنان برخورد کند. این حرکت دیگر از بحث آزادی بیان که خود ما نیز حامی آن هستیم جدا ست، و حرکت مجرمانه ای است که باید پیگیری بشود. چرا که اهانتی به مسجد و اهالی آن شده و پلیس باید با این نوع از اعمال افراطی برخورد صحیح را داشته باشد.
نظر شما