به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه، به مناسبت دومین سالگرد درگذشت شیخ (دیدیان با) مفتی اعظم تیجانیه در ساحل عاج، مراسم باشکوهی در محل مسجد بزرگ شهر ابیجان پایتخت، با حضور روسای مجالس، انجمن ها و تشکل های اسلامی و نیز نمایندگان فرق اسلامی و کلیسای جامع شهر، برگزار شد.
دکتر مصطفی سونتا مرشد اعظم و رهبر فعلی فرقه تیجانیه ضمن حضور در این مراسم و دیدار با مردم و شخصیت ها به مسئله همزیستی میان مذاهب اشاره و افزود: طریقت تیجانیه به عنوان بزگترین و پر نفوذ ترین فرقه اسلامی در آفریقا همواره نقش های اساسی را در فرهنگ و سیاست این قاره بزرگ رقم زده تا جایی در دهه های اخیر اکثر مقامات دولتی و کشوری در آفریقا از پیروان این مذهب بوده هستند.
و تاکید کرد: در جهت تصدیق راستی و خلوص این مسلک همین بس که در طی سده هایی که از حضور و فعالیت تیجانیه ها در آفریقا میگذرد ما کمترین تنش و مشکل را با سایر مذاهب اسلامی ادیان آسمانی داشته و داریم.
همچنین در این مراسم چند ساعته شخصیت هایی همچون: خانم لیلا زهره (رئیس مجلس اسلامی بانوان)، شیخ علی مصطفی (مبلغ بنام شیعه)، شیخ دکتر سنگری ادریس (رهبر طریقت قادریه)، شیخ سلیمان آدم (بزرگ فرقه مالکی) و کشیش برنادین بادو (کشیش اعظم کلیسای پایتخت) به ایراد سخنرانی و اظهار نظر پرداختند.
لازم به ذکر است، طریقت تیجانیه در اواخر قرن هیجدهم میلادی توسط ابوالعباس شیخ احمد تیجانی (اهل الجزایر) به وجود آمد. در نیمه دوم قرن هیجدهم میلادی، فرقه تیجانیه با تلاشهای «شیخ عمر تال» و فرزند وی «سید نورو تال» و نیز «شیخ ابراهیم نیاس» در میان قبیله (اولوف) در سنگال بتدریج رواج یافت و «الحاج مالک سی» از سال ۱۹۰۲ شهر (تیفوان) در منطقه (تییس) را به عنوان مقر رهبری تیجانیه برگزید و آن را مرکز اشاعه این فرقه در سنگال قرار داد. رهبر فعلی این فرقه «شیخ محمد منصور سی» است که از سال۱۹۹۷ رهبری آن را برعهده دارد.
نظر شما