به گزارش خبرگزاری حوزه، حضرت آیت الله علوی گرگانی در دیدار با مسئولین و دست اندرکاران پنجمین جشنواره بین المللی شعر حوزه (اشراق) تصریح کردند: در قرآن کمتر به چنین آیهای برمی خورید که خدای تبارک و تعالی بلافاصله “الا “ استثنائیه بیاورد، و در آیه ۲۲۴ شعرا می فرماید: “وَ الشُّعَراءُ یَتَّبِعُهُمُ الْغاوُونَ إِلَّا الَّذِینَ آمَنُوا”، اگر “وَ الشُّعَراءُ یَتَّبِعُهُمُ الْغاوُونَ” تنها بود هیچ کس نمی توانست شعر بگوید و همیشه مورد مذمت و ملامت قرار می گرفتند و این غریزه مرحمتی الهی از بین می رفت.
ایشان افزودند: چیزی که مذمت قرآن است چطور دنبال آن را بگیریم ولی خداوند بوسیله این استثناء، این عظمت و جلال خودش در این آیه مبارکه را به اثبات رسانده است.
معظم له با بیان اینکه بهترین چیزی که مقتضای حال در او اقتضاء می کند، آن کلامی است که کم باشد و پر معنا باشد و مردم بتوانند از وجودش استفاده کنند، ابراز داشتند: در علم معانی و بین علما به این موضوع معترض هستند و لذا می گویند که “والشعر اوقع فی النفوس” ، یعنی شعر همیشه بهتر در دل ها جا می گیرد.
معظم له با بیان اینکه بین شعر و نثر تفاوت وجود دارد، تصریح کردند: نثر صحبت کردن عادی را می گویند ولی شعر نظم و انتظاماتی درکیفیت است و از این باب هنر می گویند، چون جهتش، جهت خاصی است و اینگونه نیست که کلمه را هر جایی استخدام کرد، کلمه را جایی استخدام می کنند که مناسبت ها رعایت می شود.
حضرت آیت الله علوی گرگانی با اشاره به علمای شاعر خاطرنشان کردند: یکی از شعرای بسیار عالی ما مرحوم کمپانی است، در نجف برای این عالم بزرگوار اهمیت فوق العاده ای قائل هستند و یکی دیگر از علمای شاعر، سید بحرالعلوم است که حتی از صاحب جواهر نقل شده ، حاضریم نوشته های خودمان را مبادله کنیم.
معظم له در پایان با بیان اینکه اگر شعر دارای معنای عالی باشد خیلی ارزشمند و در نفوس می نشیند و مردم بیشتر از آن استفاده می کنند، خطاب به دست اندرکاران جشنواره بین المللی شعر حوزه خاطرنشان کردند: خداوند به شما توفیق عنایت کند تا اشعار حق و حقیقت را به مردم القاء کنید و نتیجه عمل را هم خدا به شما مرحمت می کند.
نظر شما