سه‌شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ |۲۴ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 26, 2024
کد خبر: 978678
۲۷ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۸
مراسم بانوان

حوزه/ کارشناس معارفی آستان مقدس حضرت معصومه سلام الله علیها با بیان اینکه اسلام در احیای ارزش‌های اصیل دینی میان زن و مرد قائل به تفاوت نیست و واقعه عاشورا سندی محکم بر این واقعیت است، گفت: حجاب مبتدای ارزش‌های دینی است چراکه حجاب نظام خانواده‌ را سالم نگه می‌دارد و جامعه‌ای سالم است که خانواده‌های سالم در آن زندگی کنند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، خانم ربّانی در محفل معارفی که در رواق حضرت خدیجه سلام‌الله علیها حرم مطهر بانوی کرامت برگزار شد، با بیان اینکه در جریان عاشورا زنان به صورت عملی نشان دادند که در اسلام یک زن می‌تواند با حفظ ارزش‌های اسلامی در عرصه‌های مختلف اجتماعی حضور فیزیکی داشته و بزرگترین حماسه را خلق کند، اظهار کرد: جریان عاشورا نمایانگر ضعف و ناتوانی زنان نسبت به مردان نیست بلکه در جریان این حماسه قدرت و جایگاه بلند زن در یاری امام معصوم به تصویر کشیده شده است.

کارشناس معارفی آستان مقدس بانوی کرامت، افزود: از نظر اسلام، زن، منشأ سکینه و آرامش است و با حضور خود در نقش‌های مختلف (مادری، همسری، فرزندی و خواهری) در بستر خانواده و جامعه می‌تواند موجب ایجاد آرامش و از میان رفتن نگرانی‌ها شود.

وی با بیان اینکه نقش زن در موکب و خیمه‌گاه امام حسین علیه السلام تجلی پیدا می‌کند، تصریح کرد: نقش حضرت زینب سلام‌الله علیها به عنوان یک بانوی پیام رسان و حامی در کربلا آشکار و مشهود است و این نقش در جریان عاشورا لحظه به لحظه پررنگ‌تر می‌شود تا جایی که این نقش در خطبه‌خوانی حضرت زینب سلام‌الله علیها در کوفه و شام بسیار بارز و مهم بوده است به گونه‌ای که اگر سخنوری و حماسه سرایی بانوی کربلا حضرت زینب سلام الله علیها نبود به قول مشهور «کربلا در کربلا می‌ماند اگر زینب نبود» و از کربلا در اندیشه دینی به دلیل گستردگی دستگاه تبلیغاتی یزید اثری باقی نمی‌ماند.

ربّانی با اشاره به نقش حضرت زینب سلام الله علیها در نگهبانی از کودکان امام حسین علیه‌السلام و حمایت و یاری امام سجاد علیه‌السلام پس از واقعه عاشورا گفت: حضرت زینب سلام الله علیها ضمن نگهبانی از خانواده امام حسین علیه‌السلام و یاری امام سجاد علیه السلام با سخنرانی و بیان کلمات و احساسات آتشین در مقام مادر و خواهر شهید حماسه آفرید و یزید را در کاخش در میهمانی که برپا کرده بود رسوا و ذلیل کرد به گونه‌ای که یزید از کرده خود به شدت پشیمان و مجلس بزم یزید به مجلس عزای امام حسین علیه‌السلام مبدل شد.

وی افزود: نقش زنان در احیای ارزش‌های والا و فرهنگ دینی در جامعه هیچ تفاوتی با مردان نداشته و مشابه مردان است و اسلام در کرامت انسانی و احیای ارزش‌های دینی در جامعه میان زن و مرد تفاوتی قائل نیست.

کارشناس معارفی آستان مقدس بانوی کرامت تصریح کرد: هدف از عاشورای حسینی بر اساس فرموده امام حسین علیه‌السلام احیای ارزش‌های اسلامی، نبوی و فرهنگ قرآنی در جامعه‌ای بود که این ارزش‌های اصیل در آن کم‌رنگ شده بود.

وی ادامه داد: واقعه عاشورا و حضور دوشادوش بانوان اهل حرم کنار امام حسین علیه‌السلام و دیگر اصحاب امام نشان می‌دهد که اگر در جامعه ای ارزش‌های اصیل دینی در معرض آسیب قرار گرفت میان زن و مرد تفاوتی در احیای این ارزش‌ها وجود ندارد و زن و مرد باید برای احیای این ارزش‌ها بپا خیزند حتی اگر بهای احیای این ارزش های اصیل دینی جان ، مال و اسارت خانواده و مثله شدن توسط دشمن و پایکوبی اسبان بر پیکر انسان باشد.

ربانی با بیان اینکه آرامش، سلامت اخلاقی و لقمه حلال مأمن رشد و تربیت فرزندان و نسلی حسینی است، افزود: خانواده متزلزل و نابهنجار هرگز مامن و محلی برای رشد و تربیت فرزندان غیرتمند و هوشیار نخواهد بود.

کارشناس معارفی آستان مقدس بانوی کرامت حیات طیبه یا سبک زندگی اسلامی را از مهم ترین پیام های نهضت حسینی برشمرد و گفت: دشمنان با تمام توان تبلیغاتی خود با عنصر رسانه به اسم تمدن با ترویج بی‌حجابی، بی حیای، بی دینی، بی‌غیرتی و بی بندوباری به دنبال سست کردن نظام خانواده هستند، چرا که خانواده آراسته به سبک زندگی اسلامی مهم‌ترین عنصر برای مقابله با ظلم و استکبار طلبی دشمنان است.

وی ادامه داد: دشمن تنها با نابودی سبک زندگی اسلامی و از بین بردن منش اخلاق دینی در خانواده‌ها قادر به ادامه سلطه استکباری و حاکمیت نامشروع خود بر کشورها و مردم است؛ بنابراین خانواده‌ها باید مراقب باشند که به اسم زندگی متمدنانه، تمدن و حقوق بشر در دام تبلیغاتی دشمنان گرفتار نشوند.

ربانی اظهار کرد: حضور در مجلس عزای امام حسین علیه السلام فرزندان را برابر وسوسه‌های شیطان و هجمه رسانه ای دشمنان اسلام بیمه می‌کند؛ بنابراین مادرانی که با آغوش گرفتن فرزندانشان از همان خردسالی و کودکی در محافل اهل‌بیت(ع) حضور پیدا می‌کنند و حضرت زهرا سلام الله علیها در زندگی اسوه و الگوی رفتار و عمل آن‌ها شده‌ است، توانستند فرزندانی همچون قاسم سلیمانی، شهید چمران و شهید صیاد شیرازی را تربیت کنند.

وی افزود: به بیان دقیق‌تر مادرانی که در زندگی فاطمی‌وار رفتار می‌کنند در دامنشان فرزندانی پرورش می‌یابند که به تبعیت از امام حسین علیه‌السلام یک شبه ره صد ساله را می‌پیمایند.

کارشناس معارفی آستان مقدس بانوی کرامت یادآور شد: دراین عصر که دشمن به دنبال نابودی حجاب وعفاف است، ترویج حجاب و عفاف و حیا از وظایف بانوان انقلابی است چرا که حجاب، عفاف و حیا از عوامل موثر حفظ نظام خانواده است و جامعه‌ای سالم است که به طبع خانواده‌های سالم در آن زندگی کنند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha