یکشنبه ۴ مهر ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۶
گریه بر امام حسین(ع) پویایی ذاتی افراد را افزایش می‌دهد

حوزه/ سخنران حرم کریمه اهل‌بیت(س) با بیان اینکه مسلمان نباید حتی برای یک لحظه هم بقای ظالم را بخواهد، گفت: منطق اسلام و قرآن این است و امام فرمودند هرکسی در دلش محبت بقای ظالم باشد خودش هم از ظالمان به حساب می‌آید و جایش در جهنم است زیرا بقای ظالم به معنی بقای ظلم است و بقای ظالم به معنی بقای ناله مظلوم است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین سیدرحیم توکل در سخنرانی شنبه شب حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه احکام اسلامی به احکام اولیه و ثانویه تقسیم شده‌اند، اظهار کرد: تعبیر دیگر احکام اولیه و ثانویه احکام اختیاری و اضطراری است و تعبیر سوم احکام مهم و اهم است.

وی، با بیان اینکه در شرایط عادی و اولیه احکام در ظرف اختیار تکلیف ما است و اگر اختیار از ما گرفته شد، احکام در ظرف اضطرار برای ما تکلیف می آورد، گفت: خوردن غذا در حال اختیار حتما باید غذای حلال باشد ولی وقتی انسان در بیابان گیر افتاده و غذایی پیدا نمی‌شود و یک حیوان مردار آنجا افتاده باشد در این شرایط حفظ جان اهمیت بیشتری از خوردن نجاست دارد و بر این انسان واجب است که به حکم ثانویه اضطراری عمل کند و از این حیوان بخورد تا زنده بماند.

استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: در حالت عادی بر همه ما واجب است که جان خود را حفظ کنیم و خود را به خطر نیندازیم، اما وقتی جنگی را بر ما تحمیل کردند در اینجا اهمیت بیشتر حفظ دین و نظام است و جان باید فدای امر با اهمیت‌تر شود و واجب فدای واجب‌تر می‌شود که در فقه به این قاعده مهم و اهم می‌گویند.

وی یادآور شد: در حدیث ثقلین هم به همین علت اول کتاب الله آمده و بعد عترت زیرا عترت ثقل اصغر است و باید خود را فدای حفظ کتاب الله که ثقل اکبر است کند و امیرالمؤمنین(ع) به این دلیل بعد از رحلت پیامبر(ص) صبر کردند که قرآن و دین خدا حفظ شود و در این مسیر حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها به شهادت رسیدند زیرا اگر صبر نمی‌کردند اصل نظام و دین زیر سؤال می‌رفت.

عضو خبرگان رهبری با بیان اینکه صلح امام حسن مجتبی علیه السلام با معاویه هم برای بقای دین بود، افزود: جنگ امام حسین علیه السلام با یزید نیز برای حفظ دین بود و خود امام حسین علیه السلام فرمودند اگر دین جدم به خون من محکم می‌شود و برپا می‌ماند پس ای شمشیرها من را دریابید تا دین جدم محفوظ باشد.

وی گفت: در مکه وقتی جمعیت دو و نیم میلیون نفری برای حج جمع می‌شدند سران سعودی به خود افتخار می‌کردند که ما میزبان این جمعیت هستیم و این مراسم عظمت اسلام را نشان می‌دهد و در ذهنشان خطور هم نمی‌کرد که مراسم اربعینی برپا شود با جمعیت ۲۵ میلیون نفری در حالی که هیچ تبلیغاتی هم انجام نشده بود.

استاد حوزه علمیه با تأکید بر اینکه جریان اربعین عزت دین خدا و اهل بیت(ع) و یک عنوان ثانویه است، افزود: با دیدن این جریان عظیم اولین سوالی که در ذهن هر بیننده ای ایجاد می شود این است که حسین علیه السلام کیست و به این صورت جریان کربلا و جنگ با ظالم زنده می شود حسین علیه السلام یک الگو شده است که باید با ظالم جنگید و ظالم ها از ظلمشان بترسند و مظلوم ها دلگرم شوند.

وی با اشاره به اینکه کار امام حسین علیه السلام جنگ با ظالم و یاری مظلوم را تداعی می‌کند، اظهار کرد: امام حسین علیه السلام کاری کردند که تشیع عزت پیدا کرد و در دنیا الگو شد و برای همین اربعین امام حسین علیه‌السلام باید با شکوه برگزار شود.

حجت الاسلام والمسلمین توکل با بیان اینکه مسلمان نباید حتی برای یک لحظه بقای ظالم را بخواهد، گفت: منطق اسلام و قرآن این است و امام فرمودند هرکسی در دلش محبت بقای ظالم باشد خودش هم از ظالمان به حساب می‌آید و جایش در جهنم است زیرا بقای ظالم به معنی بقای ظلم است و بقای ظالم به معنی بقای ناله مظلوم است.

وی با اشاره به اینکه همیشه طی تاریخ در برابر حق یک باطل بوده است، گفت: در زمان حضرت ابراهیم(ع) نمرود بود، در زمان حضرت موسی(ع) فرعون به مردم ظلم می‌کرد؛ در زمان پیامبر(ص) ابوسفیان، در زمان امیرالمؤمنین(ع) معاویه و در زمان امام حسین علیه السلام هم یزید تلاش می‌کرد تا نور خدا را خاموش کند و امروز هم افرادی هستند که در داخل کشور و خارج از کشور به دنبال خاموش کردن نور خداوند در زمین هستند و این دشمنی تا زمان ظهور منجی ادامه خواهد داشت.

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه متوکل عباسی برای نابودی نام امام حسین علیه‌السلام بارها قبر ایشان را خراب و زمین را شخم زد، اظهار کرد: این که امروز بعد از ۱۴ قرن نام امام حسین علیه السلام در سراسر دنیا به نیکی یاد می‌شود و الگوی آزادگی و ظلم ستیزی شده نشانه حقانیت این مسیر است.

وی با اشاره به اینکه برخی در داخل کشور می‌گویند، چرا باید بر امام حسین علیه السلام گریه کنیم و تا کی باید ملت گریه باشیم، گفت: گریه بر امام حسین علیه‌السلام در روایات مختلف مورد تاکید قرار گرفته و نه تنها موجب اندوه نیست بلکه پویایی ذاتی افراد را افزایش می‌دهد.

سخنران حرم مطهر حضرت معصومه (س)، با بیان اینکه تخلفاتی در کشور رخ می‌دهد که بسیاری نسبت به این تخلفات بی‌توجه هستند، عنوان کرد: در سال‌های گذشته در تهران نمایشگاه کتاب برپا شد و کتاب‌های ضد اسلام و امام حسین علیه السلام در آن فروخته شد و هیچکس جلوی آن را نگرفت و صدای کسی درنیامد.

حجت الاسلام والمسلمین توکل با تأکید بر اینکه باید از روی عمل برخی افراد ماهیت آنها را بشناسیم، تصریح کرد: کسی که به دنبال اجرای سند ۲۰۳۰ که قانون فساد و فحشا است، باشد نمی‌تواند طرفدار امام حسین علیه السلام و حضرت زهرا سلام الله علیها باشد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha