پنجشنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۷
از مسئولان بی تعهد لطمه‌های زیادی خورده‌ایم

حوزه/ استاد حوزه علمیه گفت: تخصص با تعهد می‌خواهیم و از مسئولانی که تعهد ندارند لطمه‌های زیادی خورده‌ایم.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی در سخنرانی حرم مطهر بانوی کرامت در تفسیر آیه ۲۰۴ سوره بقره اظهار کرد: خداوند در این آیه منافقان و ریاکاران را به پیامبر(ص) معرفی کرده است زیرا یکی از امور مهم در زندگی ما دشمن شناسی است.

وی با بیان اینکه اگر انسان دشمن و حربه‌های او را نشناسد ممکن است ضربه بخورد، افزود: در روایات داریم که دشمن را کوچک نشمارید حتی اگر ضعیف باشد و قرآن هم بارها تأکید کرده و چند سوره قرآن با بحث دشمن‌شناسی شروع شده مانند سوره ممتحنه که می‌فرماید دشمن خدا را دوست مپندارید و یا سوره تبت، کافرون، ناس و منافقون که بحث دشمن‌شناسی را مطرح کرده‌اند.

استادحوزه علمیه گفت: خداوند در آیه ۲۰۴ سوره بقره می‌فرماید یکی از ویژگی‌های منافقان این است که به قدری قشنگ و مذهبی حرف می‌زند که سخنش تو را به تعجب و شگفتی وا می‌دارد، زیرا اصولا افرادی که می‌خواهند به دین لطمه بزنند سعی می‌کنند قشنگ حرف بزنند و یکی از این افراد حسن بصری بود که امام سجاد علیه‌السلام فرمودند تو فقط خوب سخن می‌گویی و عمل نمی‌کنی.

وی با بیان اینکه یکی از دلایلی که سامری توانست مردم را گوساله پرست کند همین بیان خوب او بود، افزود: شهید مطهری می‌فرمود: منافقان وقتی رفتند نجف خدمت امام، آنها به قدری زیبا حرف می‌زدند و قرآن و نهج البلاغه می‌خواندند که امام خمینی(ره) فرمودند این‌ها از من بیشتر قرآن و نهج البلاغه بلد بودند و هدفشان این بود که از امام تأییدیه بگیرند اما امام آنها را تأیید نکردند.

حجت‌الاسلام والمسلمین رفیعی با تأکید بر اینکه منافق زبان شیرینی دارد، گفت: در قرآن سه بار عبارت «یعجبک» آمده است؛ نخست اینکه قرآن می‌فرماید گاهی مال دیگران شما را به شگفتی می‌آورد مانند قارون که مالش مردم را به شگفتی می‌آورد و دوم اینکه ممکن است جسم و قیافه افراد انسان را به شگفتی آورد مانند رفتار برخی که به گونه‌ای نماز می‌خوانند و چهره‌های مذهبی دارند که انسان تعجب می‌کند و سوم هم ممکن است حرف‌های برخی افراد، انسان را به تعجب وا دارد درحالی‌که دروغ می‌گویند.

وی با بیان اینکه هر کسی که خوب حرف می‌زند دلیل بر منافق بودنش نیست، گفت: امیرالمؤمنین(ع) امیر بیان بودند و همچنین همه ائمه(ع) سخنوران خوبی بودند بنابراین ما باید وقتی کسی خوب حرف می‌زند به قول و سخنش اکتفا نکنیم و ببینیم که چطور عمل می‌کند و اعتقاداتش را هم ببینیم که آیا درست است یا نه.

استاد حوزه علمیه افزود: خداوند در آیه ۲۰۴ و ۲۰۵ بقره می‌فرماید برخی از مردم حرف زدنشان تو را به شگفتی می‌آورد اما خدا می‌داند که چه چیزی در قلبشان می‌گذرد و دشمن شدید شما هستند و اگر این افراد به پست و مقام برسند فساد می‌کنند و کشاورزی و نسل بشر را از بین می‌برند و خدا از فساد خوشش نمی‌آید.

وی با بیان اینکه ما تخصص با تعهد می‌خواهیم و از مسئولانی که تعهد ندارند لطمه‌های زیادی خورده‌ایم، ادامه داد: خداوند در آیه بعد می‌فرماید وقتی به منافق می‌گوییم تقوا داشته باش غرور گناه او را می‌گیرد بنابراین نباید به این افراد اعتماد کرد و مسئولیت به آنها داد زیرا فقط جهنم جای آنها است.

حجت‌الاسلام والمسلمین رفیعی افزود: در آیه بعد خداوند به لیله المبیت که امیرالمؤمنین (ع) در جای پیامبر(ص) خوابیدند اشاره می‌کند و می‌فرماید برخی از مردم هم هستند که جان خود را با خدا معامله می‌کنند و خداوند این افراد را دوست دارد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha