به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از آذربایجان غربی، حجت الاسلام ولی کوهی، امروز در نشست تخصصی فرهنگیان با موضوع "نقش وحدت در شکل گیری تمدن نوین اسلامی" که در اداره آموزش و پرورش شهرستان پیرانشهر برگزار شد، با تبریک میلاد باسعادت نبی مکرم اسلام و امام جعفر صادق علیهماالسلام وهفته وحدت، نقش اتحاد در شکل گیری تمدن نوین اسلامی را مهم خواند و اظهار داشت: خداوند متعال در قرآن کریم با بیان آیه " إِنَّ هَذِهِ أُمَّتُکُمْ أُمَّةً وَاحِدَةً وَأَنَا رَبُّکُمْ فَاعْبُدُونِ " وحدت را یکی از اصول مسلم و قطعی اسلام و مسلمین بیان می کند و این امر از دغدغه های مهم پیامبر اکرم (ص) بود.
وی اضافه کرد: پیامبر اکرم(ص) به خاطر فرهنگ سازی جایگاه ویژه وحدت مومنین و امت اسلامی، دو بار مسلمانان را برادر یکدیگر قرار داد و در مدینه یک به یک مهاجرین و انصار با هم برادر شدند و مهاجرین هیچ مال و اموال و خانه و کاشانه ای در مدینه نداشتند و انصار تمام داریی خود را با یکدیدگر تقسیم کردند و قبیله اوس و خزرج اختلافات و دعواهای جاهلی را کنار گذاشتند و به زندگی مسالمت آمیز و مومنانه رسیدند.
مسئول دفتر امور اهل سنت پیرانشهر افزود: ایجاد بستر مناسب برای تحقق وحدت از شرایط اساسی تمدن نوین اسلامی است و این امر با مراسم و سخنرانی و شعار به دست نمی آید، هر چند این مسائل تاثیرگذارند، ولی اساس کار نیست و اتحاد یک نوع فرهنگسازی، دعوت، رسالت و یک وظیفه و مسئولیت اجتماعی است و هرکاری قرار است در جهان اسلام صورت گیرد حتما باید پیوست فرهنگ وحدت را داشته باشد.
وی به پایه های اصلی تمدن نوین اسلامی اشاره کرد و ادامه داد: عقل گرایی و اندیشه ورزی یکی از ستون های وحدت است و دین مبین اسلام ، دین اعتدالی حقیقی است و افراط و تفریط را نفی و آن دو را مانع پیشرفت بشریت می داند.
حجت الاسلام کوهی بیان کرد: خداوند متعال در خلقت بشریت دو راهنما برای انسان در نظر گرفته است، پیامبر درونی که همان عقل می باشد و دیگری انبیای الهی و شریعت آنهاست و عقل در دین مبین اسلام جایگاه والایی دارد و در حقیقت به عنوان یک ابزار شناخت کمک می کند انسان به خدا و نبوت و امامت برسد و به همین خاطر در قبول اعتقادات ( توحید و نبوت و معاد) استدلالات باید عقلانی باشد.
وی گفت: اگر با کمک عقل به این نتیجه رسیدیم که خدا هست و پیامبرانی دارد و باید برای سعادت به آن عمل کرد و تعقل مقدمه شناخت این مسائل است و تفکر هرکجا باشد حتما جهل و نادانی که عامل تفرقه است از آنجا گریزان خواهد بود.
مسئول امور اهل سنت پیرانشهر، عمل بر اساس علم را از دیگر استوانه های وحدت دانست و گفت: طبیعتا ابتکار و تولید علم و دانش جدید در رشته مختلف علمی شرط مهم تمدن اسلامی است. و دین اسلام به عنوان خاتم ادیان الهی به صورت ویژه به جایگاه علم و عالم و معلم توجه کرده است و در جنگها اسراءِ عالم با یاد دادن دانش شان به دیگران آزاد می شدند و همه انبیاء الهی مهجزه داشتند اما معجزه پیامبر مکتب نرفته ما یک کتاب بود و کتاب نشانه دانایی و دانش است و مسلمان باید عالم باشد.
وی تصریح کرد: ایمان به خدا و اعتقادات دینی، حاکمیت اخلاق، معنویت و توجه به ارزش های انسانی در جامعه است و سراسر تعالیم الهی با هدف تربیت است و اسلام هرگز بدون ایمان و اخلاق انسان را به پیشرفت های مادی و اقتصادی و اجتماعی دعوت نکرده است و اهل ایمان باید با عمل به آیه "فاستبقواالخیرات" در همه کارهای خیر اقتصادی ، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی مقدم باشد.
حجت الاسلام کوهی بیان کرد: انسان عاقل و بصیر نمی تواند نسبت به تغییرات و تحولات جهان اسلام و دشمنان آن بی اهمیت باشد و امنیت، قدرت و ثروت در تحت لوای وحدت امت اسلامی به دست می آید و این امر هم موجب تولید علم و سایر پیشرفت ها می شود.
وی خاطر نشان کرد: تمدن اسلامی فراز و نشیب هایی در طول تاریخ داشته و الحمدلله با انقلاب اسلامی ایران، شروعی دوباره داشت و شور و شوقی مجدد به جهان اسلام بخشید و ایمان و اخلاق و معنویت را در جوامع اسلامی به حرکت درآورد.
مسئول امور اهل سنت پیرانشهر گفت: اگر حکومت بنی العباس اهل سنت و حکومت شیعی آل بویه، امپراطوری عثمانی اهل سنت و صفوی شیعی وحدت را رعایت می کردند، نتیجه جهان اسلام بهتر از الان می شد و چنان چه مسلمانان در آندلس با هم اختلاف نمی کردند و آن حکومت پانصد ساله را ادامه می دادند؛ قطعا اسلام تمام جهان را فرا می گرفت و همه اینها با نقشه دشمنان با تضعیف ایمان و معنویت و تضعیف اتحاد و وحدت رو به افول رفته اند.
انتهای پیام