به گزارش خبرنگارخبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین محمدتقی سبحانی دبیر علمی کنگره بینالمللی نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی، امروز در آیین گرامیداشت و رونمایی آثار نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی که در سالن همایش های رسول اعظم (ص) مدرسه علمیه امام کاظم (ص) قم گفت: در معارف اهل بیت علیهم السلام بر فراگیری علم تأکید فراوان شده است.
وی افزود: پدیده ای که با امر و دستور حضرت آیت الله مکارم شیرازی آغاز شد در نگاه اولیه عمق و اهمیت آن قابل مشاهده نبود؛ اما پس از بررسی های انجام گرفته الزام پرداختن به آن برای همه محققین امر نمایان شد.
حجت الاسلام والمسلمین سبحانی خاطرنشان کرد: جفای بزرگی در طول تاریخ در حق متخصصان و محققان شیعی رخ داده و مورد بی توجهی واقع شده اند.
مدیر بنیاد فرهنگی امامت سهم هر ملت در تولید علم را مظهر تجلی و هویت آن دانست و گفت: ملت ما با غافل شدن از پیشینه تاریخی خود در تولید علم دچار خودباختگی می گردد و نظرات تحمیلی را به سادگی خواهد پذیرفت؛ باید از این پدیده جلوگیری کرد.
دبیر علمی کنگره بینالمللی نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی تصریح کرد: در علوم اسلامی شیعی چیزی به نام نسخ علم نداریم.
وی با اشاره به حمله دشمنان بر کیان جامعه شیعی افزود: از گذشته ها قلم هایی در جهت بدنمایی از چهره تشیع فعالیت داشته و امید به حذف جامعه شیعه بسته اند.
حجت الاسلام والمسلمین سبحانی بیان داشت: تشیع هرجا پاگذاشته میراث تمدنی ایجاد کرده و این نشان از روحیه سلم، بشردوستی و تمدن پروری آن است.
وی قابل مشاهده بودن روحیه ارتباط و دوستی با سایر مذاهب اسلامی در آثار علمی تشیع را یکی از ویژگی های این آثار دانست و گفت: کتب برجسته شیعی آکنده از ارجاع به کتب سایر مذاهب است.
مدیر بنیاد فرهنگی امامت اظهار کرد: در کنگره نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی ۱۵ کمیته علمی تخصصی تشکیل شد.
وی با تأکید بر نقش مهم شورای راهبردی کنگره نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی عنوان داشت: پیش نشست هایی که در این کنگره برگزار شد تأثیر بسزایی در پیشبرد برنامه های آن داشت.
دبیر علمی کنگره بینالمللی نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی، گفت: شخصیت های بزرگی از ادیان و مذاهب مختلف و از سراسر جهان در این کنگره شرکت داشتند.
وی ادامه داد: مقالاتی که در این همایش رونمایی می شوند، شامل سه دسته آماده شده، برگردانده شده جهت اصلاح و مقالات جدید می باشند.
حجت الاسلام والمسلمین سبحانی ۱۷ مجلد تولیدی این کنگره را به طور کامل تخصصی برشمرد و خاطرنشان کرد: متخصصان می توانند در موضوعات تخصصی خود به هرکدام از این ۱۷ مجلد رجوع داشته باشند.
وی برای ادامه این حرکت چند پیشنهاد اجرایی و پژوهشی را مطرح کرد که مهمترین آن ها ترجمه برگزیده ای از این مقالات، توجه به این مقالات در دروس خارج حوزه، راه اندازی رشته تاریخ فرهنگ و تمدن دانشی شیعه در دانشگاه ها، تولید منبعی روشمند با ادبیات امروز در زمینه علوم شیعی و راه اندازی یک مجله علمی تخصصی چندزبانه در حوزه تاریخ علمی تشیع بود.
نظر شما