مهدی اسلامی در گفت و گو با خبرنگارخبرگزاری حوزه، با اشاره به جایگاه ویژه بحث استکبارستیزی در کلام و رهنمودهای امامین انقلاب ابراز داشت: اگر به بیانات حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری دقت کنیم به خوبی متوجه می شویم که استکبارستیزی یک باور عمیق ایمانی و اعتقادی است و این گونه نیست که بر اساس مقتضیات و شرایط، تعطیل بردار باشد.
وی افزود: اساساً اسلامی که امام بدان معتقد بود و خود را موظف به ترویج آن می دانست، اسلام ضد استکبار است و به همین خاطر ایشان مبارزه با آمریکا به عنوان شیطان بزرگ و مصداق اتم استکبار در روزگار کنونی را ضروری برمی شمرد.
وی همچنین گفت: رهبر معظم انقلاب در همین زمینه می فرمایند اسلامی که امام بدان معتقد بود، اسلام ضد فساد و ضد زانو زدن در برابر دشمن است و چنین اسلامی طبعاً وجود مستکبران و حالت استکباری را برنمی تابد. ایشان همچنین تأکید می کنند که روحیه استکبارستیزی ملت ما باعث تقویت هویت جامعه و زمینه سازی برای دست یابی به اهداف می شود و لذا از این منظر نیز باید محاسن و کارکردهای استکبارستیزی را برای جامعه تبیین و تشریح کرد.
این مدرس دانشگاه بیان داشت: مقام معظم رهبری بهمن ماه سال ۹۸ در دیدار پرشور مردم استان آذربایجان غربی می فرمایند: "آنچه ما با آن مخالف هستیم عبارتست از حاکمیت ظلم و طغیان و استکبار و امروز البته قلهی طغیان و استکبار و طاغوت، آمریکا است که درواقع در دست صهیونیستها -نه دولت صهیونیستی؛ در دست ثروتمندان و کمپانیدارهای صهیونیست- دارد می چرخد. "ایشان در همان دیدار ادامه می دهند: "ما با هیچ ملتی به عنوان ملت مخالفتی نداریم؛ با هیچ نژادی، با هیچ ملتی؛ ما با استکبار مخالفیم، با ظلم مخالفیم، با طغیان علیه ارزش های انسانی و الهی مخالفیم. امروز آمریکا مظهر اینها و مظهر ظلم و استکبار است، لذا در دنیا هم منفور است. "
وی گفت: البته باید توجه داشت که باور ما در زمینه مقابله با استکبار، ریشه در اعتقادات دینی و آموزه های قرآنی دارد، چرا که دولت اسلامی و اساساً هر فرد مسلمان و معتقد به قرآن مجید می بایست در برابر ظلم و استکبار بایستد و نیز به یاری مظلومان و مستضعفان در هر گوشه عالم بپردازد.
اسلامی خاطرنشان کرد: ما اگر به آیات و روایات مربوطه در این زمینه هم نگاهی بیندازیم، متوجه می شویم که مستضعف یعنی آن کسی که مورد ظلم و تهاجم مستکبر قرار گرفته و وظیفه انسان مؤمن و معتقد و موحد آن است که به یاری او پرداخته و زمینه دفع ظلم و ستم را فراهم کند.
وی با اشاره به مهم ترین شاخصه ها و مؤلفه های استکبار ستیزی از نگاه امام راحل و مقام معظم رهبری ابراز داشت: یکی از این شاخصه ها ناظر به دائمی و همیشگی بودن مبارزه با استکبار است چرا که جنگ حق و باطل همیشه وجود داشته و وجود هم خواهد داشت. به همین خاطر است که در کلام نورانی پیر جماران می بینیم که مبارزه با کفر و شرک و نفاق، مقطعی نیست و در همه اعصار وجود دارد، منتهای مراتب مصادیق استکبار متفاوت است.
وی افزود: مساله مهم بعدی در این باره، لزوم روحیه تهاجمی در گفتمان استکبارستیزی است و لذا در اندیشه و کلام امامین انقلاب، انفعال و ترس و واهمه در برابر مستکبران عالم، معنایی ندارد.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه امام صادق(ع) همچنین ابراز داشت: این کلام ماندگار حضرت امام(ره) را همواره باید مدنظر قرار دهیم که به صراحت فرمود:"امروز جهان تشنه فرهنگ اسلام ناب محمدی(ص) است و مسلمانان در یک تشکیلات بزرگ اسلامی رونق و زرق و برق کاخ های سفید و سرخ را از بین خواهند برد. امروز خمینی آغوش و سینه خویش را برای تیرهای بلا و حوادث سخت و برابر همه توپها و موشک های دشمنان باز کرده است و همچون همه عاشقان شهادت، برای درک شهادت روزشماری می کند. جنگ ما جنگ عقیده است، و جغرافیا و مرز نمی شناسد. و ما باید در جنگ اعتقادیمان بسیج بزرگ سربازان اسلام را در جهان به راه اندازیم. "
وی افزود: در نگاه حضرت امام (ره) و همچنین رهبر معظم انقلاب، تکلیف گرایی یک اصل مهم است و لذا در چنین رویکرد و اندیشه شکست معنایی ندارد، چرا که انجام تکلیف در راستای رضای خدا، همه اش توفیق و پیروزی است ولو این که به ظاهر با شکست هم همراه باشد و لذا امام (ره) بارها می فرمود، ما مکلف به انجام وظیفه هستیم و نتیجه فرع آن است.
اسلامی در خاتمه بیان داشت: البته باید دانست که در این نگاه و منش، تقویت قوای نیروهای خودی در برابر جبهه استکبار یک ضرورت است و لذا باید با تمام قوا به مقابله با مستکبران و ظالمان عالم برخاست، کما این که امام خمینی(ره) می فرمودند، ما اگر قدرت داشته باشیم تمام مستکبرین را از بین خواهیم بُرد.
نظر شما