احمد حاجی زاده در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه،با اشاره به اهمیت و برکات ناشی از برگزاری یادواره ها و کنگره های شهدا و ایثارگران در کشور، اظهار داشت: نخستین بار، کنگره شهدا در سال ۷۳ با سخنرانی مرحوم آیت الله مشکینی و حضرت آیت الله جوادی آملی در دانشگاه قم برگزار شد که در آن برنامه، شخصیت های مختلف از جمله رایزن های فرهنگی کشورهای مختلف حضور داشتند.
وی افزود: مقام معظم رهبری به صورت ویژه کنگره شهدا را در سطح کشور دنبال می کنند و از برنامه های ایشان است که اعضای همه ستادهای کنگره استان ها را به حضور می پذیرند و معمولاً در این دیدارهای صمیمانه، نگاه و دریچه های نوینی را در موضوع شهید و شهادت می گشایند.
وی همچنین گفت: یکی از بخش های بسیار مهم در بیانات رهبر معظم انقلاب در این دیدارها، اشاره به نقش مهم زنان جامعه در حمایت و پشتیبانی از رزمندگان در جبهه های حق علیه باطل است و این که این نقش آفرینی چقدر در سال های دفاع مقدس و حتی پس از آن مفید و مؤثر بوده است.
رئیس ستاد کنگره شهدای استان قم در ادامه با اشاره به اهمیت و ضرورت تبیین و ترویج فرهنگ و سیره و سبک زندگی شهدا خاطرنشان کرد: در کنار بحث سیره و سبک زندگی شهدا ما باید نقش مهم مادران، همسران و خانواده های معظم شهدا را مورد توجه قرار دهیم و باید کاری کنیم که نسل جدید ما و آحاد مردم متوجه ایثار و از خودگذشتگی بزرگ این عزیزان شوند.
وی با اشاره به این که شهر مقدس قم، ۱۳۱ زن شهیده دارد، گفت: این شهیدان والامقام شامل شهدای بمباران در سال های دفاع مقدس، شهدای مکه، شهدای انقلاب اسلامی و نیز شهدای مدافع سلامت می باشد که هر کدام از این شهدا داستان و قصه شنیدنی خاص خود را دارند که امروز باید با بهره گیری از ابزار هنر و رسانه به تبیین آن ها بپردازیم.