تیتر دو
یادداشت
ادامه اخبار کشکول
-
اقبال لاهوری؛ شاعری که قرآن را رمز زندگی میدانست
حوزه/ برای اقبال لاهوری، قرآن تنها کتاب آسمانی نبود؛ نقشه راه زندگی و چراغ هدایت بود. او که شاعری فیلسوف و مصلح اجتماعی بود، در سراسر آثارش – از «جاویدنامه» تا «اسرار خودی» – قرآن را محور اندیشههای…
-
چرا سعدی را "استاد سخن" مینامند؟
حوزه/ سعدی را 'استاد سخن' میخوانند، چون کلامش همچون آب زلال، ساده اما ژرف است. او توانست پیچیدهترین مفاهیم عرفانی و اخلاقی را به شیرینترین بیان درآورد؛ آنچنان که از شاعر تا کودک، همه شیفتهی…
-
آیا میتوان در سفر زیارتی بود و از نماز غافل شد؟
حوزه/ در میان زائرانی که از مشهد بازمیگشتند، تنها چند نفر نماز را بر هر چیز دیگری مقدم دانستند آیا میتوان زیارت کرد و از نماز غافل شد؟ این داستان، پاسخی تکاندهنده به این سوال است.
-
رهبر انقلاب به مطالعه کدام کتاب آقا نجفی قوچانی توصیه کردند؟
حوزه/ کتاب زندگی مرحوم آقانجفی قوچانی که به اسم سیاحت شرق منتشر شده خیلی چیز جالبی است. من به برادران و خواهران توصیه میکنم کتاب را بخوانند. خود مرحوم آقا نجفی یک شخصیت بسیار ممتازی بوده، یک…
-
چگونه شیطان به فرعون درس خداپرستی داد؟
حوزه/ در این داستان عبرتآمیز، فرعون در گرفتاریِ خود، به طمع انگورهای قیمتی، دچار آزمون شیطان میشود و نادانی و جاهطلبی او، او را به بازی شیطان میکشاند این داستان نه تنها به ماجراجویی فرعون…
-
معجزه صدقههای امیرالمومنین (علیهالسلام)
حوزه/ روایتی شگفتانگیز از بخششهای امیرالمؤمنین(ع) که نشان میدهد حکمت الهی همیشه فراتر از داوریهای سطحی انسانهاست. وقتی حضرت علی(ع) سه شب متوالی به سه نفر متفاوت کمک کرد، مردم زبان به انتقاد…
-
روحانی شاعری که تاریخ ادیان را در هزار بیت عربی گنجاند
حوزه/ حجتالاسلام نریمانی، عالمی که از مدرسههای اصفهان تا دانشگاه لاهور را درنوردید، ناگهان در اوج تحقیقات تاریخی، همه آثارش را کنار گذاشت و عمرش را وقف عرفان کرد. به مناسبت رحلت این چهره ماندگار،…
-
درسی بزرگ از تواضع و احترام به مؤمن
حوزه/ داستان امروز، ماجرای یک بوی خوش است؛ بوی مشکی که نه از عطر، بلکه از روح بلند یک مومن روستایی برخاست، این روایت، به ما یادآوری میکند که ارزش انسانها را نباید با چشم ظاهر سنجید زیرا هر…
-
عشقی که نهان نمیماند؛ روایت سعدی از دلدادگی
حوزه/ عشق در کلام سعدی، تنها یک احساس نیست؛ جهانی است پر از ایثار، درد، و زیبایی. در این غزل، او با زبانی آتشین و تصاویری ملموس، از دلسوزیهای عاشقانه میگوید؛ از زلف یار که کمند جانهاست تا…
-
حکایتی پندآموز از سعدی خطاب به بخیلان
حوزه/ سعدی در حکایتی تکاندهنده، مردی را روایت میکند که حتی برای شفای فرزند بیمارش هم حاضر به هزینه کردن نیست؛ قرآن را برمیگزیند، نه از سر ایمان که از روی بخل! پندی ژرف برای روزگار ما...
-
هایکو؛ دردانه شعر جهان که از ژاپن به ایران رسید
حوزه/ از ژاپن تا ایران، سفر هایکو ادامه دارد؛ شعرهایی کوتاه که گاهی از شرق دور میآیند و گاهی در ذهن شاعران ایرانی متولد میشوند...
-
کتابهایی که امام زمان (عج) به مطالعه روزانه آن سفارش کردند
حوزه/ بر اساس نقلی از آیت الله بهجت، امام عصر(عج) به خواندن روزانه کتب شهیدین سفارش کرده اند. «شهیدین، آش و پلوی شیعه را نخوردند، مع ذلک، کتاب های بابرکت به جا گذاشتند، مبادا روزی بر تو بگذرد…
-
مروری بر اشعار شاعران در مدح أمیرالمومنین | از علی آموز اخلاص عمل
حوزه/ شاعران ارادتمند به ساحت مولای متقیان امیرمومنان علی علیه السلام بیت ها سروده و اظهار ارادت و فروتنی نمودند و یکی از حوادثی که مورد توجه شاعران بوده به درک واصل شدن پهلوان عرب عمرو بن عبدود…
-
محدث قمی: با وجود حاج آخوند، من حق موعظه ندارم
حوزه/ روزی در مسجد گوهرشاد مشهد، حاج آخوند ملاعباس تربتی به جمع مستمعین پیوست. ناگهان محدث بزرگ، حاج شیخ عباس قمی از منبر پایین آمد و با تواضعی بینظیر اعلام کرد: «در حضور این مرد الهی، من شایسته…
-
بعید است ۹۹ درصد مسئولان بدانند یوسا چیست!
حوزه/ در غرفه نشر ثالث آقا خطاب به مدیرعامل انتشارات گفتند: شما مشهدی که نیستی؟ جعفریه با خنده گفت: نه. بعد آقا کتابها را دیدند، کتابهایی درباره شاملو، شفیعی، اخوان. از آن بین کتابی را برداشتند…
-
چرا خداوند عقل را محبوبترین مخلوق خود نامید؟
حوزه/ در میانِ انبوهِ روایتها و احادیثِ نورانی، داستانی زیبا از انتخابِ حضرت آدم (ع) وجود دارد که به اهمیتِ عقل در زندگیِ انسان اشاره میکند، این داستان، نشان میدهد که چگونه عقل، حیا و دین،…
-
چرا پیامبر(ص) لقب سیدالشهدا را به حضرت حمزه دادند؟
حوزه/ او را شیر خدا و سیدالشهدا میخواندند. حمزه بن عبدالمطلب، عموی پیامبر(ص) و نخستین سردار اسلام که با شجاعتی بینظیر در راه دفاع از دین خدا جنگید تا در احد به شهادت رسید. داستان زندگی این…
-
غزه؛ جایی که حتی یک توییت هم سزاوار موشک است
حوزه/ در غزه، مرگ آنقدر عادی شده که دیگر کسی از آن نمیترسد. اینجا جایی است که کودکان با عروسکهای سوخته بازی میکنند، بیمارستانها به چادرهای صلیب سرخ تقلیل یافتهاند، و هر توییت ممکن است آخرین…
-
خاطرهای طنز از علامه جعفری: مردم مرا با آخوند خوشتیپ اشتباه گرفتند!
حوزه/ علامه جعفری در خاطرهای طنزآمیز روایت میکند: روزی که مردم میان عالم ژندهپوش و آخوند خوشقیافه اشتباه گرفتند! داستانی که درس بزرگی داد: «عقل مردم به چشمشان است» - اما او که از تحقیر خندید،…
-
هدیه شش کلمهای پیامبر(ص) به أمیرالمؤمنین(ع)
حوزه/ در حدیثی نورانی، پیامبر اکرم (ص) به امیرالمومنین (ع) شش نصیحت ارزشمند میفرمایند که راهنمای زندگی سعادتمندانه و رستگاری اخروی است. با عمل به این نصایح، میتوان از وسوسههای دنیا رهایی…
-
سپهبد شهیدی که ارتش را بسیجی کرد
حوزه/ شهید صیاد شیرازی در مهرماه سال ۱۳۶۸به درخواست رئیس ستاد فرماندهی کل نیروهای مسلح و موافقت مقام معظم رهبری(مدظله العالی) به «معاونت بازرسی کل نیروهای مسلح» انتخاب گردید و در شهریور ماه سال…
-
چگونه زکات، ما را از گمراهی در دنیا نجات میدهد؟
حوزه/رفتار یک مأمور جمعآوری زکات در زمان پیامبر اکرم (ص) بهانهای شد تا ایشان در یک بیان موثر، اهمیت تقوا، دوری از دنیاپرستی و نگاه عبرتآموز به دنیا را یادآوری کنند. این داستان، درسهایی ارزشمند…
-
اشعار آیتاللهالعظمی صافی گلپایگانی در مورد ۸ شوال
حوزه/ در رثای تخریب قبور امامان مظلوم شیعه در بقیع بسیاری از علما و بزرگان شیعه قلم فرسایی نموده و ضمن مواضع محکم در برابر دشمنان اهلبیت علیهم السلام اشعاری نیز سروده اند.
-
سفیر عشق وارد کوفه شد
حوزه/ طبق مستندات تاریخی، در چنین روزی ۵ شوال سال ۶۰ قمری حضرت مسلم بن عقیل سفیر سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین ( علیه السلام ) وارد کوفه شد.
-
پاسخ کوبنده بهلول به ثروتمند مغرور
حوزه/ شخص ثروتمندی خواست بهلول را در میان جمعی به سُخره بگیرد به بهلول گفت: هیچ شباهتی بین من و تو هست؟ بهلول گفت:البته که هست! مرد ثروتمند گفت: چه چیز ما به همدیگر شبیه است؟ بگو بهلول جواب داد:…
-
در مناجات امام علی (ع) میخوانیم:
تنها چیزی که باعث نجات انسان در روز قیامت است
حوزه/ در مناجات امیرالمؤمنین(ع) تنها چیزی که باعث نجات ما انسان ها در روز قیامت است بیان شده است، در دنیایی که پر از آزمایشها و فتنههاست، چگونه میتوانیم به این حقیقت دست یابیم و خود را برای…
-
از اثر ارزشمند کشکول شیخ بهایی بیشتر بدانیم
حوزه/ کشکول، کتابی است مفصل و بدون نظم خاص که در آن، احادیث نبوی و تفاسیر قرآنی و قواعد نحوی با داستانهای سرگرمکننده و براهین هندسی و اشعار منتخب، درهم آمیخته است.
-
ارتباط عید سعید فطر و امام زمان (عج)
حوزه/ یکی از سفارشات ائمه اطهار(ع) قرائت دعای ندبه در روز عیدفطر است که نشان از توجه خاص به امام زمان(ارواحنافداه) دارد.
-
«عید سعید فطر» در گستره شعر و ادب فارسی
حوزه/ عید فطر یکی از مهمترین اعیاد و مناسبات دینی است که همواره در طول تاریخ مورد توجه بسیاری از شاعران بوده است و اشعار و ابیات زیادی در وصف آن سروده شده که هر کدام منظر و پنجرهای متفاوت است…
-
چگونه یک سگ، انسانها را به درک ولایت علی (ع) دعوت کرد؟
حوزه/ در روایتی عجیب، سگی درنده به اذن خدا لب به سخن میگشاید و از دشمنیاش با منافقانی میگوید که به ساحت امیرالمؤمنین (ع) توهین میکنند. این واقعه نه تنها باعث مسلمان شدن صاحب سگ و خانوادهاش…
-
داستانی از کرامت علوی و پرداخت زکات در حال رکوع
حوزه/ در مسجد مدینه و در حین نماز، نیازمندی از کمک محروم ماند؛ اما حضرت علی (ع) در رکوع، انگشتر خود را به او بخشید. این ایثار، آیه ولایت (مائده/۵۵) را نازل کرد و کرامت علوی را جاودانه ساخت.
-
نگاه امام علی (ع) به دنیا چگونه بود؟
حوزه/ امام علی (ع) دنیا را پلی موقتی میدانست که نباید ما را از یاد خدا غافل کند. به آموزههای او میپردازیم و میآموزیم چگونه میتوانیم از زندگیمان به بهترین شکل بهرهبرداری کنیم.