یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۴ ذیقعدهٔ ۱۴۴۵ | May 12, 2024
تصاویر/ هفتمین جشنواره پژوهشی پژوهشگاه قرآن و حدیث دهمین همایش حدیث‌پژوهش دانشگاه قرآن و حدیث

حوزه/ قائم مقام و مشاور عالی رئیس پژوهشگاه قرآن و حدیث گفت: ارتباطی بین پژوهشگاه ها و حاکمیت وجود ندارد که باید با برنامه ریزی این ارتباط برقرار شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام‌ رضا برنجکار در مراسم هفتمین جشنواره پژوهشگاه قرآن و حدیث و دهمین همایش ملی حدیث پژوهش دانشگاه قرآن و حدیث که در تالار علامه مجلسی موسسه علمی فرهنگی دارالحدیث برگزار شد، ضمن تبریک هفته پژوهش اظهارداشت: موسسه دارالحدیث در ذیل خود پژوهشگاه قرآن و حدیث و دانشگاه قرآن حدیث را دارد که در این میان پژوهشگاه قرآن و حدیث دارای ۴ پژوهشکده و هر پژوهشکده دارای سه گروه می باشد.

وی ادامه داد: ۴ پژوهشکده عبارتند از علوم و معارف حدیث، تفسیر اهل بیت، کلام اهل بیت و اخلاق و روانشناسی اسلامی است.

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین برنجکار تصریح کرد: مجموع کارهایی که در یک سال و نیم گذشته انجام شده است ۲۳ عنوان کتاب است که در ۲۴ جلد که در بیش از ۷ هزار صفحه به چاپ رسیده است و ۲۷ عنوان کتاب در ۳۲ جلد تحویل پژوهشگاه شده است.

قائم مقام و مشاور عالی رئیس پژوهشگاه قرآن و حدیث افزود: ۱۲۲ مقاله هم به چاپ رسیده است و تعدادی مقاله هم در صف چاپ قرار دارند.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود بیان داشت: مرکز مطالعات و پژوهش های استراتژیک ریاست جمهوری نگاه کلان به کشور دارد از سوی دیگر ما از یک طرف حاکمیت را داریم که باید بر اساس یک کار کارشناسی و کار علمی تصمیم بگیرد و این هم فقط در علوم فنی و مهندسی نیست چرا که جهت دهی کشور را علوم انسانی شکل می دهند.

استاد حوزه ابراز داشت: از طرفی مراکز پژوهشی را داریم که کارشان پژوهش است اما هیچ ارتباطی بین این دو وجود ندارد.

وی ادامه داد: هر چند که پژوهشگاه های ما در مقطع کنونی توانایی این را ندارند که به نظام راه حل ارائه بدهند اما در این میان حاکمیت نیز این احساس نیاز را نمی کند که به سمت پژوهشگاه ها روی بیاورند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین برنجکار تصریح کرد: در برخی مواقع هم شاهد هستیم که برخی مراکز مستقلا برای خودشان پژوهشگاه می زنند در حالی که پژوهشگاه های بسیاری در کشور وجود دارد.

وی افزود: واقعا این وضعیت به کشور آسیب می زند و باید این رویه اصلاح شود تا بتوانیم مشکلات کشور را حل کنیم.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین برنجکار ادامه داد: در کشورهای مختلف واسطه هایی بین حاکمیت ها و پژوهشگاه ها این ارتباط را شکل می دهند و موجب رشد و ارتقای کشورشان می شوند.

وی ابراز داشت: این کار را فرهنگستان ها باید انجام بدهند حال این که ما در کشورمان فرهنگستان علوم انسانی نداریم که باید این فرهنگستان تشکیل شود و علاوه بر این فرهنگستان هایی که هم وجود دارد به خوبی عمل نمی کنند.

قائم مقام و مشاور عالی رئیس پژوهشگاه قرآن و حدیث خاطر نشان کرد: فرهنگستان های موجود با مشابه های خارجی تفاوت هایی اساسی دارند و باید به ماموریت های خودشان برسند نه این که به نهادهای جزیی و تشریفاتی تبدیل شوند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha