-
خانواده و تربیتچرا برخی از نوجوانان و جوانان احساس پوچی میکنند؟ / ۱۰ راهکار عملی برای مقابله
حوزه/ ملالت، ریشه در عوامل متعددی چون حوادث ناگوار و کمبودهای عاطفی دارد و با روشهای مؤثر میتوان از این احساس رهایی یافته و به زندگی پرنشاط بازگشت.
-
خانواده و تربیت۹ راز طلایی برای موفقیت تحصیلی
حوزه/ این متن آموزشی، ۹ رهنمود کاربردی برای دستیابی به موفقیت تحصیلی ارائه میدهد و با رعایت این نکات، دانشآموزان میتوانند یادگیری بهتری داشته باشند و به موفقیت تحصیلی دست یابند.
-
خانواده و تربیتفرمول طلایی تصمیمگیری: چگونه با تحلیل، عقل و احساس انتخاب کنیم؟
حوزه/ این متن به تعریف تصمیم و تصمیم خوب پرداخته و عوامل مؤثر در تصمیمگیری را بررسی میکند. همچنین، پیامدهای تصمیمات مخاطرهآمیز جوانان را برشمرده و نکاتی کلیدی برای اتخاذ تصمیمات بهتر ارائه میدهد.
-
خانواده و تربیتتکنیکهای اسلامی دستیابی به آرامش در منزل
حوزه/ نبود آرامش در خانواده میتواند رشد علمی، معنوی، شخصیتی و اجتماعی افراد را متوقف کند و حتی تا دو نسل بعد تأثیر منفی بگذارد. راهکارهایی مانند قرائت قرآن، برپایی روضه و افزایش ارتباط با ملائکه میتوانند فضای خانه را آرام و معنوی کنند.
-
خانواده و تربیتچرا بانوان به گفتوگو با همسرشان نیاز دارند؟
حوزه/ متخصصان خانواده توصیه میکنند: تقویت گفتگوی صمیمانه و فعالانه، گامی اساسی در بهبود روابط زناشویی و افزایش احساس رضایت زنان است.
-
خانواده و تربیتسواد خانواده | راهکار تقویت اعتماد به نفس فرزندان در اجتماعات
حوزه/ توجه به کارهای خوب بچهها و تشویق آنها مهم است تا اعتماد به نفسشان حفظ شود. والدین باید از کمالگرایی پرهیز کرده و بر خوبیهای فرزندانشان تمرکز کنند.
-
خانواده و تربیتچگونه گفتوگو با روانشناس زندگی شما را تغییر میدهد؟
حوزه/ بسیاری افراد به دلیل ترس از برچسبزنی از درمان مشکلات روانی خود صرفنظر میکنند، در حالی که آگاهی و درمان به موقع میتواند به بهبود کیفیت زندگی آنها کمک شایانی کند.
-
خانواده و تربیتگام به گام تا زندگی شیرین؛ چگونه افکار خود را مدیریت کنیم؟
حوزه/ زندگی رضایتبخش و شیرین، آرزوی هر انسانی است و دستیابی به آن، نیازمند مهارتهای زندگی است. بخش مهمی از این مهارتها، مهارتهای شناختی هستند و بسیاری از موفقیتها و شکستهای زندگی، ریشه در طرز فکر ما دارند.
-
خانواده و تربیتهشت راهکار برای داشتن عمری طولانیتر
حوزه/ در منابع حدیثی برخی از اعمال و آداب به عنوان عواملی یاد شده اند که باعث افزایش عمر انسان می شوند که از جمله آن صله رحم، تقوا، دعا، احسان و ... می باشد.
-
خانواده و تربیتآیا زندگی زناشویی شما دچار این بیماریهاست؟
حوزه/ همسرانی که نمی توانند در قالب ارتباط صمیمی احساساتشان را برای یکدیگر بروز دهند احتمالاً در جنبه های مختلف زندگی زناشویی دچار مشکل می گردند و یا زوج هایی که قادر نباشند عدم توافق را به توافق تبدیل کنند اغلب گرفتار چرخه ای از گرفتاری های تمام نشدنی می شوند که برای سال ها تکرار می شود.
-
خانواده و تربیتتکنیکهایی که برای داشتن خانوادهای آرام به آن نیازمندیم
حوزه/ تجربه هجده سال مشاوره نشان میدهد که احترام و ارتباط با والدین تأثیر مستقیمی بر آرامش زندگی دارد. به عنوان نمونه، یکی از طلاب نقل میکرد که با همسرش مشکل جدی داشت، به حدی که از ترس مسموم شدن از طرف همسرش، نمیتوانست در خانه غذا بخورد و تنفر شدیدی بین آنها وجود داشت. وقتی به مرحوم آیتالله سعادتپرور مراجعه کرد ...
-
خانواده و تربیت۷ اصل طلایی برای تربیت دینی فرزندان
حوزه/ آموزش نماز به کودکان و نوجوانان نیازمند رعایت اصول و روشهای خاصی است که به پرورش فطرت خداجوی آنان کمک میکند که در این مطلب به هفت اصل طلایی برای تربیت دینی فرزندان اشاره خواهیم کرد.
-
خانواده و تربیتفرمول طلایی خداوند برای خانواده موفق
حوزه/ از منظر اسلام، خانواده بستری برای رشد عواطف متقابل و محبت است؛ جایی که خودخواهی رنگ میبازد و مودت الهی، فضایی آرام و سرشار از همدلی را برای اعضای آن به ارمغان میآورد.
-
خانواده و تربیت۳۶ راهکار طلایی برای خوشبختی
حوزه/ مجموعهای ارزشمند از توصیههای کاربردی برای همسران که با رعایت آنها میتوانند بنیان خانواده را مستحکمتر کنند. این راهکارها که به صورت جداگانه برای زنان و مردان تدوین شده، از مهارتهای ارتباطی ساده تا ظرایف روانشناختی زندگی مشترک را در بر میگیرد.
-
خانواده و تربیت۱۰ پرسش طلایی که زندگی جوانان را متحول میکند
حوزه/ این محتوا به بررسی جنبههای مختلف خودشناسی از جمله شناخت تواناییها، ویژگیهای رشد، نیازهای روانی و محدودیتهای فردی میپردازد. همچنین تأثیرات عملی خودشناسی و راهکارهای ساده برای دستیابی به آن را با تمرکز بر نیازهای جوانان تشریح میکند.
-
خانواده و تربیتدشمن از چه راهی برای انحراف جوانان ورود میکند؟ / ۵ راهکار برای حفظ جوان و نوجوان
حوزه/ امروز شاهدیم که غرب دنبال ایجاد هویت است که نتیجه آن افزایش خودکشی شده است، آنها به دنبال کار کردن هستند و میخواهند هویت ملی خود را اهمیت دهند، ولی هرچه جلوتر میروند، اوضاع بدتر میشود، خانوادهها از هم میپاشد، خودکشیها زیاد میشود، افسردگی رواج مییابد و...، چراکه انسان از هویت فطری خود فاصله گرفته است.
-
محراب و میدانخاطرات شهدا | اسرار تربیتی یک سردار
حوزه/ روایتی خواندنی از سیره تربیتی شهید صیاد شیرازی در برخورد با فرزندش که نشان میدهد چگونه این شهید والامقام به جای امر و نهی مستقیم، با عمل خود به فرزندش آموزش میداد.
-
خانواده و تربیتدوستی قبل از ازدواج؛ فرصت یا تهدید؟
حوزه/ این روزها که جوانان، دوستی قبل از ازدواج را راهی برای شناخت میدانند، روایتهای تلخ قربانیان این روابط، زنگ هشداری برای انتخابهای احساسی است.
-
خانواده و تربیتسواد خانواده | از کی و چند دقیقه به کودکم موبایل بدهم؟
حوزه/ کودکان تا ۳ سالگی نباید موبایل در دست بگیرند. بعد از آن، روزی ۱۰ دقیقه با نظارت کافیست. در سن مدرسه، حداکثر ۲ ساعت در روز برای درس و سرگرمی مجاز است. موبایل شخصی نه به سن، بلکه به بلوغ فکری بستگی دارد و باید تا ۱۸ سالگی تحت کنترل والدین باشد.
-
خانواده و تربیتنکاتی کلیدی برای مدیریت بحران در خانواده
حوزه/ این متن به بررسی فرایند حل مسئله در خانواده و ارائه شیوه های مطلوب و نامطلوب مقابله با بحران می پردازد. مراحل حل مسئله، ویژگی های خانواده های کارآمد و ناکارآمد در مواجهه با بحران تشریح شده است.
-
خانواده و تربیتسواد خانواده | زنگخطری که در برخی خانوادهها به صدا در آمده است
حوزه/ طبق تحقیقات ۹۰ درصد کار تربیت قبل از دوازدهسالگی (چه دختر و چه پسر) با مادر خانواده است. بعد از ۱۲ سالگی سکان تربیت و مربی اصلی خانواده پدر میشود. پدر همه کاره دختر و پسر میشود. پدر در این حالت باید حتما هفتهای دو ساعت برای هر فرزند خودش وقت ویژهای داشته باشد.
-
خانواده و تربیتبا این روشها، قلبها را به هم گره بزنید!
حوزه/ ارتباط عاطفی قوی و متعادل بین زوجین از ارکان اصلی یک زندگی موفق است. بایستی عواطف مثبت در کانون خانواده پرورش یابند و روشهای مؤثر مانند گفتوگو به زبان دل، کمگویی و انتخاب زمان و مکان مناسب به کار گرفته شوند.
-
خانواده و تربیتجشن عروسی را حذف نکنید
حوزه/ اگر تصمیم دارید صرفه جویی کنید، از تعداد میهمان ها کم کنید و پذیرایی را مختصر تر کنید. برای مثال یک نوع غذا تدارک ببینید ولی از پوشیدن لباس عروسی و دامادی، عکس و فیلمبرداری و تزئینات ماشین عروسی صرف نظر نکنید؛ اینها خاطرات مهم زندگی شما هستند که برای فرزندانتان هم باقی میمانند.
-
خانواده و تربیتسواد خانواده | چگونه فرزندی نمازخوان داشته باشم؟
حوزه/ در دوران نوجوانی، توانایی استدلال افزایش مییابد و بچهها شروع به پرسش در مورد مناسک دینی میکنند. اگر رابطه محبتآمیز بین والدین و فرزندان وجود داشته باشد، بچهها بیشتر به دین جذب میشوند. در غیر این صورت، ممکن است از دین دور شوند. والدین باید در زمان عبادات مهربانتر باشند تا فرزندان احساس مثبتتری نسبت به مناسک دینی داشته باشند.
-
خانواده و تربیتسواد خانواده | چرا برخی فرزندان خانوادههای مذهبی دینگریز میشوند؟
حوزه/ فرزندان در خانوادههای غیردینی به دلیل عدم آشنایی اولیه با دین، و در خانوادههای مذهبی به علت رفتار نامناسب والدین و ضعف روابط عاطفی، دچار دینگریزی میشوند. این مسئله در سن ۱۲-۱۳ سالگی (دوران بازنگری باورها) و هنگام مشاهده تناقض در رفتار دینی والدین شدت میگیرد. راهکار اصلی، تربیت صحیح خود والدین و الگوسازی مناسب است، زیرا فرزندان نه آنگونه که میخواهیم، بلکه مطابق شیوه زندگی ما تربیت میشوند.
-
خانواده و تربیتسواد خانواده | چگونه بچهها را تنبیه و تشویق کنیم؟
حوزه/ حس امنیت بچه ها در خانواده بالاترین نعمتی است که ما در روایات داریم و با تنبیه بدنی، بچه ها را از این نعمت محروم خواهیم کرد. مسئله مهم در بحث جایزه دادن و تشویق این است که تکالیف بچه را با جایزه شرطی نکنیم، یعنی مکرر نگوییم که امروز غذایت را خوردی یا این نمره را گرفتی و این هم جایزه توست.
-
علمی-معارفیاز «اُفّ» تا «چَشم»؛ آداب سخن گفتن با مادر
حوزه/«اُف»؛ همین یک کلمه کوتاه هم در برابر مادر حرام است. وقتی قرآن حتی این کوچکترین نشانه نارضایتی را منع میکند، میتوان عظمت مقام مادر را در اسلام دریافت. از احادیث نبوی تا فتاوای مراجع معاصر، همه بر این جایگاه ویژه تأکید دارند.
-
خانواده و تربیتسواد خانواده | عاشق شوهر خواهرم شدهام؛ چه کنم؟
حوزه/ «عشقهای ممنوعه»، یعنی عاشقشدن بر کسانی که ازدواج با آنان، مشروع نیست، ممکن نیست؛ خاستگاه اینگونه عشقها - معمولاً - هوس است و ناکامیهای فروخفته، لاابالیگری و بیپروایی در روابط، بیتقوایی یا ضعف تقوا، بیایمانی یا سستی ایمان، و بیستوشش عامل دیگر.
-
خانواده و تربیتسواد خانواده | چطور فضای مجازی جای خانواده را میگیرد؟
حوزه/ بیتوجهی به نیازهای روانی، نوجوانان را به سمت فضای مجازی سوق میدهد. این فضا با ارائه پاسخهای کاذب به نیازها، نوعی اعتیاد ایجاد میکند که ترک آن، بهویژه برای دختران نوجوان، مشکلساز است.
-
خانواده و تربیتهشدار؛ توجه ما به فضای مجازی بیشتر است یا قرآن؟! / از صحیفه سجادیه چه خبر؟
حوزه/ نمیگویم طلبه نباید در فضای مجازی باشد، اما باید مدیریت کند!؛ اگر دیدی توجهت به فضای مجازی بیشتر از توجهت به قرآن است، بدان که این آب آلوده فضای مجازی دارد تو را با خودش میبرد. اگر توجهت به حدیث کمتر از توجهت به فضای مجازی بود، بفهم که این آب حال تو را بد کرده است.