به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین خالق پور، عصر امروز در آئین اختتامیه چهاردهمین جشنواره بینالمللی قرآنی و حدیثی خانواده طلاب المصطفی، با تاکید بر اینکه هر اندازه انس با قرآن آدمی تقویت گردد، زمینههای هدایت او گستردهتر خواهد شد، اظهار داشت: اکنون که ذهن، افعال و کردار ما قرآنیان با معارف الهی عجین شده، باید قدردان این توفیق الهی بود؛ این انس با قرآن را بیش از پیش باید در اعماق وجودی خود تقویت نمائیم.
وی در ادامه انس با حقیقت نورانی قرآن را سر منشأ منزلت آفرینی توصیف کرد و اذعان داشت: بر اساس آموزههای قرآنی، عدم آشنایی انسان با خداوند متعال و ندانستن قدر و جایگاه خداوند متعال، علت اصلی انحراف در میان بشر است. اگر با زبان ساده بخواهیم به این مسئله بپردازیم، از خداوند متعال فقط به همین اندازه آشنایی داریم و ارتباط برقرار میکنیم که خواستههای خود را منحصر در امورات دنیایی میکنیم. و ما خدا را در حد اینکه او داراییهایی داشته و ما مطالباتی داریم که اگر بدان جواب ندهد، میانه ما به هم میخورد.
قائم مقام رئیس جامعة المصطفی با بیان اینکه نشناختن، بد شناختن یا کم شناخت ذات اقدس الهی، آدمی را در وادی انحراف گرفتار میسازد، اظهار داشت: «وَمَا قَدَرُوا اللَّهَ حَقَّ قَدْرِهِ إِذْ قَالُوا مَا أَنْزَلَ اللَّهُ عَلَی بَشَرٍ مِنْ شَیْءٍ» (آیه ۹۱ سوره انعام)، چون خداوند را نشناختند، تصور میکنند، هر آنچه است اینجاست و در کسب علم و تجربه امور رفاهی تنها باید به خود وابسته باشیم؛ اینان توقع راهگشایی از خداوند متعال و قرآن را نادیده میگیرند.
حجت الاسلام والمسلمین خالق پور، افزود: انسان خداشناس، ذات اقدس الهی را سر منشأ تمام هستی میداند و دایره نگاه خود را از فرش به عرش توسعه خواهد داد؛ در این صورت تسبیح زمین در خدمت انسان قرار خواهد گرفت.
وی با تاکید بر اینکه قاریان قرآن، طلاب و هر مسلمان و انسانی اگر میخواهد با قرآن ارتباط برقرار کند، نخست باید خالق این قرآن را بشناسد، اظهار داشت: در زندگی خود باید توجه داشته باشیم که جدای از دایره نیازها، چه اندازه به خداوند میاندیشیم و وجود خود را وابسته به ذات اقدس الهی میدانیم.
قائم مقام رئیس جامعه المصطفی با بیان این ضمن اشاره به ویژگیهای ذات اقدس الهی، بر شناخت کامل نسبت به ذات باری تعالی تاکید و اظهار داشت: عقل آدمی نه تنها مانعی برای سعادت نیست؛ بلکه شناخت عقلانی خداوند متعال، نقطه قوتی برای رسیدن انسان به سعادت در دنیا و آخرت است.
حجت الاسلام والمسلمین خالق پور ضمن اشاره به توقیفی نبودن اسماً الهی، با بیان اینکه هر آنچه زیبنده خداوند و بیانگر ذات اقدس الهی باشد میتواند نام خدا باشد، خاطرنشان کرد: خداوند متعال با چشم و تصورات ذهنی قابل شناخت نیست، چرا که چشم محدود کننده و تصورات زاییده عینی عالم ماده است.
قائم مقام رئیس جامعة المصطفی با تاکید بر اینکه در روایات اسلامی به دو عامل مهم عقل و تفقه به عنوان مسیر شناخت ذات اقدس الهی اشاره شده است، خاطرنشان کرد: فاطمه زهرا سلام الله علیها در در فرازهای نخستین خطبه فدکیه میفرمایند «… اَلْمُمْتَنِعُ مِنَ الاَبْصارِ رُؤْیَتُهُ، وَ مِنَ الاَلْسُنِ صِفَتُهُ، وَ مِنَ الاَوْهامِ کَیْفِیَّتُهُ». خدایی که رؤیتش با چشمها غیر ممکن است، و بیان اوصافش با این زبان، محال، و درک ذات مقدّسش برای عقل و اندیشهها ممتنع است.
وی سحرگاهان را بهترین زمان تفکر در ذات اقدس الهی دانست و یادآور شد: تحلیل عقل آدمی تابع آن چیزی میشود که آن را دوست دارد و به آنچه که دوست داریم فکر میکنیم.
قائم مقام رئیس جامعة المصطفی ضمن اشاره به حدیثی از اهل بیت علیهم السلام در رابطه با ماه رجب، انس با اسماً الحسنی را از تأکیدات روایی دانست و خاطرنشان کرد: ماه رجب زمینه خوبی برای انس با ذات اقدس الهی است؛ این مهم از بهترین مسیرها برای شناخت خداوند متعال است.
حجت الاسلام والمسلمین خالق پور با بیان اینکه مأنوس شدن با اسم، آرام آرام وزن انسان را با وزن اسم هماهنگ میسازد، خاطرنشان کرد: در شناخت باری تعالی معرفت شهودی بالاتر از معرفت عقلانی توصیف میشود؛ چرا که در روایات "بصر" بالاتر از "عین" مورد توجه قرار گرفته، بصیر نوعی تیزبینی و توجه به ظرافتهای عین است.
وی شناخت عمیق و انس عقلانی و قلبی با قرآن کریم را تنها راه نجات انسان از انحرافات و آسیبهای زندگی است، تصریح کرد: حدیث ثقلین از اسرار اهل بیت علیهم السلام است؛ اگر کسی امام زمان (عج) را میخواهد، باید به قرآن رجوع کند؛ زیرا کسی که قرآنی باشد با اهل بیت علیهم السلام و امام زمان (عج) همراه خواهد بود.