شنبه ۶ فروردین ۱۴۰۱ - ۰۸:۱۲
احکام شرعی | دست زدن در مراسم ولادت اهل بیت (ع)

حوزه/ مرجع تقلید شیعیان به استفتائاتی پیرامون «کف زدن» پاسخ گفتند.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، آیت الله العظمی سید علی سیستانی به استفتائاتی پیرامون «کف زدن» پاسخ گفتند که تقدیم حضور علاقمندان می گردد.

* کف زدن

پرسش: دست زدن مردها و زن ها در عروسی به طوری که از همدیگر جدا باشند و صدای دست زدن را بشنوند چه حکمی دارد؟

پاسخ: فی نفسه اشکال ندارد.

-------------------

پرسش: کف زدن در مجالس ولادت امامان (علیهم السلام) جایز است؟

پاسخ: فی نفسه اشکال ندارد.

------------------

پرسش: آیا ساز زدن و دست زدن در جشن عبادت کودکان جایز است ؟

پاسخ: ساز زدن اگر با کیفیت لهوی باشد جایز نیست .

---------------

پرسش: کف زدن در مجالس اعیاد برای بزرگداشت اهل بیت (علیهم السلام) در غیر حسینیه و مسجد اگر موجب وهن ائمه (علیهم السلام) نباشد چه حکمی دارد؟

پاسخ: اشکال ندارد ولی سزاوار نیست جای صلوات را بگیرد.

منبع: سایت رسمی دفتر حضرت آیت الله سیستانی

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • منتشرشده: ۶
  • در صف بررسی: ۰
  • غیرقابل‌انتشار: ۱
  • زهرا IR ۱۰:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۷
    فقدان الگویی برای نحوه شادی کردن در مجالس، فرهنگ جامعه را به هر سو می کشاند
    • هست IR ۱۱:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۷
      الگو هست. الگو بیت عصمت و طهارت. اما عادات بد اجازه شادی دیدن زندگی متعادل آنان را نمی دهد. مسئولان پمپاژ کننده فرهنگ، وقتی خودشان بیمارند، چگونه می توانند زندگی سالم مطابق با آن الگوها ارائه دهند؟ طرف وقتی می خواهد برنامه های دینی ارائه دهد، چون عادت به صوت آلات موسیقی دارد، اگر زمرم احکام هم نشان دهد، همراه با آهنگها و زنگهای تلفن پخش می کند!
  • مدعیان دروغین ! IR ۰۹:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۶
    کسانی که تلاش می کنند با تکیه بر تجویزهای فقهی، قرب مردم را نزولی کنند، چگونه کسانی هستند؟ بزرگ دروغگویان مدعی خیر خواهی، که شر در زندگیمان تعبیه می کنند.
  • ایده! IR ۰۹:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۶
    جالبه که خیلی از مردها هنگام مجالس شادی و از جمله موالید معصومان علیهم السلام ، ریششان که خدا برای زینتشان آفریده می زنند، و فکر می کنند با دور کردن زینت خدا زیبا می شوند!
  • غیر نه IR ۰۹:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۶
    در موقعیتی که بایستی انسان نورانیت بگیرد، اسباب تاریکی فراهم کند! و خوشحال باشد که پیشرفت کرده است! کف رسم عبادی مشرکان بود، و در ترکیب رویه مشرکانه و موحدانه، غلبه نهایی با مشرکانه است، چرا که فرمود: الإمامُ الصّادقُ عليه السلام : قالَ اللّه ُ عزّ و جلّ : أنا خَيرُ شَريكٍ ، مَن أشرَكَ معي غَيرِي في عَمَلٍ عَمِلَهُ لَم أقبَلْهُ إلاّ ما كانَ لي خالِصا .حديث امام صادق عليه السلام : خداوند عزّ و جلّ فرموده است : من بهترين شريك هستم . هر كس در كارى كه مى كند، شريكى براى من قرار دهد، آن كار را نپذيرم، جز عملى كه خالص براى من باشد .
  • یعنی IR ۰۸:۵۸ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۶
    دل خوش کردن به نبود اشکال و رفتن به سمت نمونه های شادی منافی با سبک شادی اسلامی، یعنی نزول تدریجی معنوی یعنی دور شدن از خدا، یعنی کاهش قوت معنوی و ایمانی یعنی افزایش مخاطرات رفتن به گمراهی ...