به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، کارگاه «مهارت مسئله شناسی و مسئله یابی» با ارائه حجتالاسلام والمسلمین حسن اسلامپور کریمی استاد و پژوهشگر حوزه و دانشگاه در سومین روز پیش رویداد آموزشی جامعة الزهرا سلاماللهعلیها برگزار شد.
در این کارگاه که طلاب سطح دو جامعة الزهرا سلاماللهعلیها حضور داشتند، حجتالاسلام والمسلمین اسلامپور به تبیین تفاوتهای تحقیقات مسئله محور و موضوع محور، شرایط یک ذهن مسئله یاب، راههای رسیدن به مسئله تحقیق، عنوان مشیر به مسئله و عناصر و خصوصیات آن، فرایند رسیدن به یک مسئله علمی و ویژگیهای قابل توصیه برای یک مسئله تحقیق پرداخت.
استاد و پژوهشگر حوزه در این کارگاه با اشاره به چیستی مسئله، گفت: مسئله چالش ذهنی است که از معلومات قبلی به وجود میآید، پس اینگونه نیست که اطلاعات همیشه آرامش به همراه داشته باشد.
حجتالاسلام والمسلمین اسلامپور با بیان اینکه مسئله، سؤال عالمانه است، اظهار داشت: به طور کلی در فعالیت پژوهشی دو رویکرد موضوع محوری و مسئله محوری وجود دارد.
وی افزود: در موضوع محوری، رشد خاصی وجود ندارد، نوآوری ندارد، تولیدی نیست و امکان توسعه و تعمیق مطلب هم وجود ندارد، اما در مسئله محوری، عنوان باید با محتوا هماهنگ باشد، مثلا «ولایت فقیه در نهج البلاغه» که ویژگیها، کارکردها و غیره را شامل میشود.
استاد و پژوهشگر حوزه در ادامه به بهره گیری از مدل والگوی بارش و طوفان فکری برای رسیدن به مسئله اشاره کرد و در پایان، مواردی مانند نشانهها، مراتب، ویژگیها و غیره که فرد را از موضوع محوری نجات میدهد، مورد تبیین قرار گرفت.
نظر شما