به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین عباسی در شصتمین جلسه شورای پژوهش المصطفی که در اردوگاه امام رضا (علیهالسلام) برگزار شد، ترسیم نقشه جامع پژوهشی را از ضروریات جامعةالمصطفی دانست و تصریح کرد: جامعةالمصطفی به عنوان یک نهاد علمی بینالمللی، در کنار تربیت و تهذیب به عنوان روح فعالیتها، بر آموزش، پژوهش و تولید دانش تمرکز داشته و همواره بر ارتقای رکن آموزش و پژوهش در تولید دانش تأکید میورزد.
وی بر برخورداری از نظامات جامع و توجه به رسالتها و مأموریتهای اصلی تأکید کرد و اذعان داشت: نیاز است نقشه راهی برای فعالیتهای آموزشی، پژوهشی و تربیتی تنظیم و مسیر پیش رو را مشخص نمود.
رئیس جامعةالمصطفی با بیان اینکه هماکنون طرح تحول نظام آموزشی جامعةالمصطفی در حال اجراست، اظهار داشت: سالها با حضور صاحبنظران، دیدگاههای المصطفائیان احصا شد و طرح تحول نظام آموزشی، مسیر جدیدی برای همافزایی در ارتباطات آموزشی ارائه کرده است.
وی بر اهمیت روزآمدسازی طرحها و پیشبینی اقتضائات و نیازها تأکید کرد و خاطرنشان ساخت: نظامنامه تربیتی جامعةالمصطفی از گذشته در مسیر تدوین قرار گرفته و در این مسیر، ابتکارات و ابداعات ارزشمندی انجام پذیرفته است.
حجتالاسلام والمسلمین عباسی توجه به همه اجزا و مؤلفههای پژوهشی را در تدوین نظام جامع ضروری توصیف کرد و یادآور شد: نیاز است رابطه میان همه اجزا و چشمانداز فعالیتها و مسئولیتهای پژوهشی جامعةالمصطفی برای تولید دانش و نقشآفرینی در عرصه بینالملل مبتنی بر نقشه جامع، سیاستگذاریهای مشخص گردد.
رئیس جامعةالمصطفی برخورداری از نگاه جامع وداشتن نقشه کلان را از ضروریات فعالیت جامعةالمصطفی برشمرد و ابراز داشت: نیاز است ابعاد و اجزای مختلف نقشه راه پژوهش، ناظر به تجربههای سازمانی در عرصه تدوین نقشههای جامع مورد توجه قرار گیرد.
حجتالاسلام والمسلمین عباسی، در بخش دیگری از سخنان خود، با تأکید بر اینکه پژوهش به عنوان نقشه راه جامعةالمصطفی، باید در خدمت راهبری سازمان قرار گیرد، خاطرنشان کرد: جامعةالمصطفی نیازمند پژوهشهایی برای راهبری نقشههای جامع آموزشی، پژوهشی و تربیتی است؛ مأموریت تولید دانش و مرجعیت علمی، از وظایف ذاتی جامعةالمصطفی به شمار میرود؛ انتظار داریم جامعةالمصطفی در مسیر دانش، گامهای جدی و بلندی برای نقشآفرینی بینالمللی در حوزه تولید علم بردارد.
وی بر اهمیت پژوهشهای ضمن آموزش و نیز پژوهشهای مستقل از آموزش در جامعةالمصطفی تأکید کرد و ابراز داشت: نیاز است سازماندهی پژوهشهای ضمن آموزش، به عنوان ظرفیتی عظیم و گسترده، در نقشه نظام پژوهشی جامعةالمصطفی سهم برجستهای داشته باشد.
رئیس جامعةالمصطفی گزارشی از ظرفیت ارزشمند پایاننامهنویسی و تولیدات دانشآموختگی در جامعةالمصطفی ارائه کرد و اذعان داشت: پایاننامهنویسی و رسالهنویسی در جامعةالمصطفی، به ویژه در مقطع دکتری، باید در مسیر گرهگشایی و حل مسائل پیش برود.
وی، ضمن تأکید بر جهتدهی به پژوهشهای مستقل از آموزش، افزود: در شرایطی قرار گرفتهایم که میتوانیم از پژوهشهای ضمن آموزش در مسیر تولید دانش بهره گیریم.
حجتالاسلام والمسلمین عباسی بر جایگاه احصای عوامل و مؤلفههای مؤثر بر پژوهش و مأموریتهای پژوهشی و ارتباط میان اجزای پژوهشی تأکید کرد و اظهار داشت: داشتن زیرساختهای مناسب، از ضروریات فعالیتهای پژوهشی است؛ زیبنده نیست که پژوهشگر در حوزه مطالعات اسلامی، ناچار شود از منابع کشورهای غربی استفاده کند و این موضوعات را باید با تقویت ارتباط تنگاتنگ سازمانی با مجموعههای همسو حل نماییم.
رئیس جامعةالمصطفی راهاندازی بانکهای علمی تخصصی در جامعةالمصطفی، دسترسی به اسناد و توانایی بهرهگیری از اسناد را از مهمترین عوامل اتقان در پژوهش دانست و یادآور شد: تأسیس و فعالسازی زیرساختهای لازم، منابع اسنادی، کتابخانه و بانکهای علمی پژوهشی از ضروریاتی است که باید برای آن طرحهایی تدوین و عملیاتی نماییم.
حجتالاسلام والمسلمین عباسی نیروی انسانی و تربیت پژوهشگر و مدیریت پژوهشی را از الزامات ورود قوی به فعالیتهای پژوهشی توصیف کرد و اذعان داشت: در عین توجه به پژوهشگران متخصص، نیازمند کارگزار، مدیر و کارشناس پژوهشی خبره هستیم.
وی افزود: پژوهشی که بتواند موجآفرین باشد و مرجعیت پیدا کند، نیازمند توجه به میراثهای ارزشمند علمی است؛ اقتدار پژوهش در جامعةالمصطفی، اقتدار خاصی برای مرجعیت در مراکز علمی ایجاد می کند.
رئیس جامعةالمصطفی، با بیان اینکه در کنار ساختارهای پژوهشی، نیازمند توجه به ساختار پشتیبانی اعم از صندوق حمایت، پارکهای علم و فناوری، تقویت حوزه توزیع و نشر و .. هستیم، خاطرنشان کرد: عرصه توزیع، نشر و اطلاعرسانی فعالیتهای صورتگرفته و حضور پرقدرت در نمایشگاهها و همایش و نیز موضوعشناسی تألیف و ترجمه، جزو مؤلفههایی است که باید فصلی برای آنها در طرح جامع بگشاییم.
حجتالاسلام والمسلمین عباسی اظهار داشت: کتاب، پایاننامه، مقالات و نشریات ما باید به گونهای باشد که بتواند موجآفرینی کند؛ توجه به اخلاق پژوهشی، یکی از این رویکردهاست.
وی در بخش پایانی سخنان خود به ظرفیت فوقالعاده و گستره زبانی در جامعةالمصطفی اشاره کرد و ابراز داشت: جامعةالمصطفی میتواند به چهل زبان با مجامع علمی سخن بگوید؛ روزآمدسازی، ارزیابی و بازخوردگیری و پایش مداوم فعالیتهای پژوهشی، نیازمند تعریف ساز و کاری مشخص است؛ باید با همفکری و تلاش جمعی، نظام جامع پژوهشی را ارتقا دهیم.
نظر شما